Den ultimative guide til diæter & slankekure

LOW CARB HIGH FAT (LCHF)

Hvad er det?

En meget populær diæt. LCHF markedsføres som en meget effektiv metode at tabe sig eller stabilisere vægten. Diæten fokuserer primært på at begrænse indtaget af kulhydrater og i stedet øge indtaget af naturligt fedt. Hvad der bl.a. adskiller LCHF fra andre kendte slankekure, er netop at der her er mere tale om en livsstil, end en kortsigtet kur.

LÆS MERE

ATKINS DIET (ATKINS KUREN)

Hvad er det?

Princippet for Atkins diet er strenge restriktioner for kulhydratindtaget.Dette får din krop til at benytte dine fedtdepoter som brændstof, frem for at bruge nyligt indtaget kulhydrat-rige fødevarer. Teorien bag dette er, at når kulhydratoptagelsen er minimal,vil din krop frigive et biprodukt ved navn "ketoner" som energikilde . Det betyder at din krop har brændstof til at fungere normalt, samtidig med at du forbrænder overskydende kropsfedt. Formålet er altså at reducere din samlede kropsfedtprocent.

LÆS MERE

GLUTENFRI DIÆT

Hvad er det?

Navnet forklarer det vist. En glutenfri diæt indeholder ingen gluten – en proteinsammensætning der typisk findes i hvede og beslægtede kornsorter, som byg og rug. Kuren fjerner stivelsesholdige kulhydrater fra din kost, såsom brød, korn, pasta og øl.

STENALDERKOST (PALEO DIÆT)

Hvad er det?

Paleo diæten er hurtigt blevet kendt og populær i Danmark, ofte under navnet stenalderkost. Princippet bag kosten er at spise som “kroppen var designet til”, ved at udelukke forarbejdede fødevarer. En masse moderne fødevarer indeholder raffineret sukker, transfedtsyrer og kunstige farver og smagsstoffer, der ofte er forbundet med alvorlige sygdomme som fedme og kræft.

KETOGEN DIÆT

Hvad er det?

Ketogen diæten, - eller keto diæten - er baseret på princippet om, at sætte din krop i en tilstand af 'ketose”, hvor dit blod indeholder højere niveauer af ketoner end normalt. Når din krop er i den tilstand, er lipid energistofskiftet intakt, hvilket betyder at din krop øjeblikkeligt begynder at nedbryde fedtdepoter, for at anvende dem som brændstof, frem for de kulhydrater du har indtaget.

LÆS MERE

DUKAN KUREN

Hvad er det?

Ifølge franske Pierre Dukan, vil denne kulhydratbegrænsede kost tillade dig at tabe 5 på en uge – uden at forvente, de vender tilbage. Princippet for kuren er baseret på at tillade en ubegrænset indtagelse af fødevarer på en udvalgt liste, opdelt i 4 faser: Angreb, cruise, konsolidation og stabiliseringsfasen.

LÆS MERE

Detox Diets

What is it?

Detox diets are most commonly known as ‘juice detox diets,’ but have many variants. To start a detox diet plan is typically to begin a state of fasting and followed by a strict diet of vegetables, fruits and an abundance of water. The idea behind this is to ‘flush’ out toxins in the body, caused by consumption of alcohol and sugary foods.

READ MORE
Back to top