Ernæring

Tips til at holde væskebalancen under jule- og nytårsfesterne

Tips til at holde væskebalancen under jule- og nytårsfesterne

I julen og nytåret vrimler det med invitationer til ture i byen og fester, som selv de der træner regelmæssigt, ikke kan undslå sig. Julen er trods alt tiden, hvor man glædes – derfor opfordrer vi altid til, at du skaber en god balance mellem sjov og arbejde. Det er vigtigt, at du tager lige så meget vare på dit mentale helbred som på dit fysiske. Det at du både tager vare på dit stressniveau, holder hviledage og får mest muligt ud af julefrokost invitationerne kan gøre, at du kan holde motivationen i træningscentret på langt sigt.

De der fokuserer meget på deres sundhed har den udfordring, at aftenens udskejelser vil hævne sig dagen efter. Eftersom det ikke anbefales at feste aftenen før en kamp eller intensiv træning, er det indlysende, at alkohol påvirker din krop og din sportspræstation negativt.

Da du ikke er Ebenezer Scrooge, og at du dermed gerne vil more dig i denne søde juletid, hvordan kan du så undgå alkoholens eftervirkninger?

Væske og næring! Masser af vand og korrekt næring kan mindske tømmermændene. Hvis der er snacks ellers pindemadder til julefesten, skal du bare tage for dig, men hvis det er en aften i byen, hvor det ikke er sandsynligt at mad vil være en del af arrangementet, bør du indtage et varieret måltid mad, før du tager af sted.

Kasein Protein er vigtigt. Det nedbrydes over flere timer og er dermed en god medspiller, når du er på vej mod en længere fasteperiode. Et andet godt råd er, at du bør tage kasein-protein lige før du går i seng, således at dit protein- og energiniveau er stabilt morgenen efter.

Alkohol gør dig dehydreret og forårsager, at nyrerne producerer mere urin. Den simple løsning på dette er, at du tænker over, hvordan du kan opretholde din væskebalance. Sammen med de rigelige mængder vand du bør drikke, inden du går i seng og den efterfølgende morgen, kan du følge disse råd til at opretholde din væskebalance, mens du drikker alkohol, når du er i byen:

Tag den med ro. Du kunne eksempelvis springe et shot eller to over, når de bliver budt rundt. Du kunne også drikke et glas vand mellem drinksene og dermed forebygge dehydrering dagen efter.

Få is i din drink. Drikker du whisky, bør du sige ja, når bartenderen spørger dig, om der skal is i. Det fortynder din drink og giver dig væske – du kan også bede om at få den fortyndet.

Bestil en ginger ale. Ginger ale indeholder ingefær, som hjælper med at nedbringe de mavegener, der følger i kølvandet på et massivt alkoholindtag såvel som kulsyren.

Undgå brus. Kulsyreholdige drikke speeder optagelses af alkohol op. Brug frugtjuice i stedet – gerne friskpresset.

Vælg en flaske fra den øverste hylde. Okay, der spiller økonomien en rolle, så du bør overveje at betale samme aften frem for at få kredit til dagen efter. I forhold til fx tequila så gælder det, at de dyreste flasker er de reneste. Det skyldes congenerne – de kemikalier der tilsættes, som påvirker fx smag og farve. De flasker der står på den øverste hylde er renere og har færre af disse additiver.

Drikker du farverige cocktails, kan ovenstående råd være gode for dig, når du tænker over, hvilken drink du skal vælge – vælg en der indeholder frugtjuice og mindst mulig brus, additiver og sammensætning af kornsorter.

Drikker du øl, indtager du flere kalorier. Det er ikke nødvendigvis dårligt, hvis man er ude efter generelt at kommer til at fylde mere, men det er skidt, når det hele sætter sig på maven. Undgå brus og overvej at træne cardio ugen efter, hvis du ikke vil miste din flade mave.

Drik flere liter vand i løbet af den følgende dag. Tag en sportsdrik, som indeholder elektrolytter – dem har du mistet aftenen før. Fyld dit proteinlager op – det hjælper dig med at restituere og bevare din styrke. Din moralske grundindstilling bør være, at du ikke bør lade dine tømmermænd ødelægge de resultater, du har nået i løbet af ugen. Indtag fedtsyrer og kulhydrater for at få ro på maven. Det bedste er fuldkorn og flerumættede fedtsyrer, såsom omega 3, som findes i visse fisk, fx laks, tun, makrel og sardiner.


Ingen post tagsMyprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


BLOG EKSKLUSIV KODE FOR DIG DER LÆSER BLOGGEN! SPAR 25% NU MED KODEN BLOG25 Køb nu