Sunde Opskrifter

Proteinrig æggesalat | Perfekt til påskefrokost

Proteinrig æggesalat | Perfekt til påskefrokost

Vi nærmer os påsketiden, hvor æg er et absolut key-word. En klassiker på påskebordet er en æggesalat. En æggesalat er en vigtig bestanddel af påsken og kan under ingen omstændigheder undværes. Vi er gode til at lave æg i mange forskellige afskygninger; kogte, stegte, rå og hvad vi ellers kan finde på.

Nu har du endelig smidt kiloene efter julens godter, men skal til uendelig mange påskefrokoster. Hvordan kommer du igennem en tid fyldt med kalorieholdig mad og drikkevarer fyldt med sukker?
Et trick er at holde maden så fedtfattig og proteinrig som mulig. Uden de store mængder af fedt vil du undgå alt for mange overflødige kalorier. Hvis maden derimod er rig på protein, vil du opleve en længerevarende mæthedsfornemmelse. Her er derfor en opskrift til dig, som ønsker at afprøve et sundere alternativ til den traditionelle æggesalat.

Antal personer: 2

Tid: 10 – 15 min

Ingredienser

2 hårdkogte æg

1 drueagurk

¼ løg

1 spsk. fedtfattig mayonnaise

2 spsk. skyr

1 tsk. gurkemeje

Ca. 1 tsk. karry

Salt og peber

Fremgangsmåde

1# Vand hældes i en gryde som sættes over indtil vandet koger.

2# Æggene kommes forsigtigt heri, og man lader vandet koge i 10 minutter.

3# Imens man venter på æggene skæres drueagurk og løg ud i små tern og kommes i en skål.

4# I skålen tilsættes yderligere mayonnaise og skyr.

5# Når æggene er færdigkogte, kan man lade dem ligge under rindende koldt vand, så de falder i temperatur, og dermed hurtigere kan pilles. Når alt skal er væk fra begge æg skæres de i mindre tern, som du ønsker

6# Æggene kommes i skålen, og man tilsætter nu krydderierne. Det er meget individuelt, hvor meget karry, salt og peber man ønsker at have i æggesalaten. Prøv dig frem og lad den trække et par timer i køleskabet inden servering.

Tip: Til pynt på din æggesalat kan du bruge både persille, tomater, radiser, purløg, eller hvad du ellers har af spændende grøntsager i køleskabet.

Serveres på et rugbrød eller fiberknæk, som du kan finde opskriften på her.

Velbekomme!Vanessa Gantzel

Vanessa Gantzel

Forfatter og ekspert

Mit navn er Vanessa Gantzel og jeg er 19 år gammel. Hele mit liv har jeg dyrket forskellige former for sport, men har de sidste 5 år primært interesseret mig for fitness og styrketræning. Jeg bruger dagligt 2 timer på styrketræning, og træner efter bodybuildingstræningsformen. For mig handler det dog ikke kun om, at skulle træne og svede nede i fitnesscenteret. Jeg går ligeledes meget op min kost ved siden af min træning. Disse to går hånd i hånd, og det er derfor alfa omega, at have fokus på begge dele, hvis man gerne vil opnå drømmekroppen. Det vigtigste for mig er, at have nogle mål at træne og spise efter. Jeg prøver hermed at sætte 2 – 3 mål efter opnåelse af de forrige. På den måde har jeg altid noget at sigte efter. Jeg drømmer om at blive personlig træner og sportsmassør i fremtiden.