Sunde Opskrifter

Glutenfri quinoa bowl med chokolade og blåbær | Perfekt til morgenmad

Er du kørt lidt død i dine sædvanlige havregryn? Ikke at der er noget galt med havregryn, men vi introducerer dig lige for en ny lækkerbisken, der er perfekt til morgenmad. Nemlig denne glutenfri quinoa bowl opskrift, der gør dine morgener lige lidt bedre.

Forandring fryder, som man siger, og nu er det altså blevet tid til at prøve noget nyt i stedet for grød og havregryn. Quinoa (udtales kinwɑ) er ikke kun en ingrediens til salater. Faktisk, når det bliver kogt som grød, så får du en super cremet konsistens, som er perfekt til din morgenrutine.

Indtagelsen af quinoa er steget i den seneste tid, men hvad er det lige, der gør det så populært? Nu skal du høre, quinoa er en plante, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. Det er en fantastisk kilde til mineraler, fosfor (vigtigt for stofskiftet) og mangan samt folat, jern, zink, magnesium og fibre.

Smagen af quinoa er forholdsvis neutral, så vi foreslår, at du blander det med et scoop af dit yndlings proteinpulver for at sætte ekstra liv og smag til din morgenmad. Vi har anvendt Active Women Beauty Superfood Blend, som indeholder et nøje udvalg af naturlige superfood for at øge og vedligeholde udseende af dit hår, hud og negle. Derudover er pulveret fyldt med vegansk-venligt protein.

Quinoa bowl

Glem ikke at tjekke flere af vores sunde opskrifter ud.

Antal: 1

Ingredienser

Toppings

  • 3-4 stykker mærk chokolade
  • Båbær
  • 1 tsk. Ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Først, vask grundigt de rå quinoa i en si. Når de er renset godt igennem, sæt en lille kasserolle på medium varme og rist quinoa i 1-2 minutter. Husk at røre rundt hele tiden for at undgå, at de brænder på.
  2. Når quinoaen bliver gyldenbrun, hæld da mælk i og kokosmælk. Bringes i kog. Når det koger, så skru ned for varmen på lavt blus og lad simre i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring, indtil du opnår en tyk og blød konsistens. Lad simre lidt længere, hvis du ønsker en bestemt konsistens til dine quinoa. Hvis du ønsker konsistensen lidt tyndere, så hæld lidt ekstra mælk i.
  3. Når alt er kogt, så rør hurtigt kakaopulver og proteinpulver i blandingen og hæld direkte i en skål. Top med mørk chokoladestykker, blåbær og en smule ahornsirup.

Næringsindhold Pr. Quinoa bowl uden toppings

Glutenfri quinoa bowl med chokolade og blåbær | Perfekt til morgenmad

Ernæringsinformation

Per portion

Kalorier 385kcal 108 Kalorier fra fedt
% Daglige indtag *
Totalt fedtindhold12g18%
Total kulhydrater42g14%
Proteiner26g52%


Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


BLOG EKSKLUSIV KODE FOR DIG DER LÆSER BLOGGEN! SPAR 25% NU MED KODEN BLOG25 Køb nu