Træning

Drømmer du om at stille op i bikinifitness? Q&A med Lena Sørensen

Drømmer du om at stille op i bikinifitness? Q&A med Lena Sørensen

Går du med en drøm om at stille op i bikinifitness? Eller kunne du bare godt tænke dig at blive klogere på, hvad bikinifitness egentlig er? Så læs med her og få lidt inspiration fra vores bikinifitness babe, Lena Sørensen, der fortæller lidt om livet i bikinien.

Navn: Lena Sørensen

Alder: 26 år (11.06.1991)

Gym: Fitness World, Holstebro

Sportsgren: Bikinifitness Senior – 166

Livsstilsændring og vejen mod 1. pladsen

Lena Sørensen har altid dyrket sport og startede allerede som helt lille. Hun har gået til rytmisk gymnastik siden hun var 5-6 år, dernæst svømning i folkeskolen og siden hen kunstskøjteløb i en alder af 12 år.

Da Lena startede i gymnasiet, faldt træningsintensiteten og fokus var andetsteds. I 2010 dimitterede hun fra gymnasiet, og på daværende tidspunkt havde alkohol og cafémad sat sit præg på kroppen. Der skulle simpelthen andre boller på suppen, og der skulle ske noget nyt! Hun meldte sig derfor ind i Fitness World, hvor holdtræning lynhurtigt optog Lenas interesse, så der blev lagt en masse energi, sved og smil i de mange holdtimer. Efter et stykke tid var Lena kommet ret godt ind i træningsmiljøet og interessen for struktureret træning samt sund og varieret kost begyndte at stige og optage hende.

Bikinifitness

Derudover begyndte Lena desuden at følge flere inspirerende fitness piger fra Europa og Danmark via de sociale medier som Instagram og Facebook. I 2014 startede det første atlet samarbejde med personlig træner, Lonnie fra LBP Fitness, og dette var en støtte og hjælp, der resulterede i, at Lena Sørensen debuterede i Bikinifitness til Newcomers i 2016 og fik en flot 3.plads. Dagen efter var hun til Danish Open, hvor hun fik en 1.plads.

Siden hen har den seje bikinifitness atlet stillet op til DM i 2017, hvor hun fik en flot 4.plads. Selvom det ikke var top 3, så har hun stadig blod på tanden og er endnu mere motiveret for at forbedre sig selv – og hjælpe andre på vej mod deres bikinifitness drøm!

Hvilke kosttilskud tager du?

Hver dag: Fiskeolie + Vitaminpille + ZMA

Før cardio- og styrketræning: L-Carnitine

Efter styrketræning: Whey Protein med kreatin

Favorit snacks: My Bar Zero m. karamel/peanut el. valnødder

Kreatin indtages kun i offseason, og L-Carnitine kun på diæt.

Hvordan træner du, og hvad er dine 2 favoritøvelser?

Bikinifitness Lena Sørensen

Foto: RosendahlPhotos

“Jeg har altid trænet 4 gange ugentligt, siden jeg startede tilbage i 2014. Det virker for mig. I øjeblikket har jeg fokus på at få bygget mere bredde på min overkrop (lats). Den næste periode inden diætstart vil jeg forsøge at træne overkroppen 3 gange ugentligt og træne mine ben/baller 1 gang ugentligt. Jeg laver ikke cardio i offseason, kun på diæt. Jeg er nok lid doven anlagt, og vil langt hellere styrketræne end at konditionstræne.”

Hvis Lena selv skal vælge 2 øvelser, som jeg er favoritterne lige nu, så er det DB Lateral Raise og Goodmornings. Derudover er hun rigtig glad for at træne med egen kropsvægt og elastikker fremfor tung styrketræning.

Træning skal ikke være en sur pligt

“Derudover træner jeg som sagt 4 gange ugentligt. Jeg træner altid aften i hverdagene, grundet mit arbejde, og formiddag i weekenden, fordi jeg elsker at stå tidligt op og få noget ud af dagen.” Når hun ikke bruger timerne i fitness, så bruger hun kvalitetstid sammen med sin kæreste, som støtter godt op omkring Lenas livsstil.

“Er der dage hvor jeg ikke har lyst til at træne, så lader jeg være og tager en aften på sofaen eller går en ekstra tur med hunden. Det skal absolut ikke være en sur pligt at træne, men lysten!”

Hvordan motiverer du dig selv?

Lena Sørensen

Foto: RosendahlPhotos

“Min tilgang til en sund livsstil handler om, at det skal være sjovt at leve sundt. Det skal være lysten der driver værket, selvom motivationen for at tage ned i træningscentret kan være svingende i perioder – og med det i baghovedet, er jeg af den opfattelse, at når jeg pludselig ikke har lyst mere, så stopper jeg med at konkurrere – og måske prøver igen en dag, hvis lysten vender tilbage, men i øjeblikket er jeg mere motiveret end nogensinde til at forbedre og blive bedre.”

“Jeg foodprepper til 2 dage ad gangen, derved sikrer jeg, sund nærende og frisk mad. Når maden står klar i køleskabet, har jeg mindre tendens til at falde over noget nemt og hurtigt, fx på vej til træning eller efter træning. Jeg spiser stort set aldrig det samme flere dage i streg, fordi jeg simpelthen ikke gider – og fordi jeg elsker at variere min kost. Heldigvis er jeg ikke kræsen, og derfor er kreativiteten på sit højeste i køkkenet.”

Hvad er dine mål for fremtiden?

“Jeg skal bygge mere bredde på overkroppen og have lidt mere masse på mine baglår. Derover vil jeg gerne prøve at få mit kcal indtag så højt op som muligt igen inden næste diætstart. Det kaldes også reverse-dieting hos mange. Her trapper jeg op i kcal og trapper langsomt ud af cardio. Jeg håber, at kunne komme til at konkurrere i udlandet i 2018 eller 2019, hvornår og hvor, har jeg ikke lige planlagt. Men der går nok ikke så længe, da jeg har svært ved at holde mig væk fra scenen.”

Live it or leave it

Bikinifitness

Foto: M. Ovesen

Fitness er i Lenas optik en livsstil. En livsstil hvor der stadigvæk skal være plads til familie venner, veninder og kæreste. Lena formår at leve afbalanceret, selvom kost og træning er ret struktureret og kontrolleret.

“Jeg gør kun det her for mig og ingen anden. Jeg ser denne hobby, Bikini Fitness, som en del af en større livsstilændring, hvor jeg investerer i mig selv. Jeg gør mig selv en tjeneste og behandler mig selv godt. Jeg spiser varieret, og umiddelbart er der intet som er forbudt i min kost. Om jeg er på diæt eller udenfor sæson, spiser jeg det samme, dog er mængderne, sukkerholdige fødevarer og ”cheat-meals” kontrolleret.”

Lena Sørensen X Myprotein

Lena Sørensen og Myprotein er gået i samarbejde. Hun vil både være skribent for Myprotein, men derudover også ambassadør og atlet. Fremover vil Lena guide dig igennem en verden af glitter og glam, bikinier, poseringer, bikinivalg, overall look samt træning, kosttilskud, diæt og alt indenfor bikinifitness livsstilen.

Få gode tips, tricks og idéer og lad dig blive forført ind i en spændende verden – måske du selv ender med at stille op en dag!Lena Sørensen

Lena Sørensen

Forfatter og ekspert

Mit navn er Lena Sørensen. Jeg er 26 år gammel og til daglig arbejder jeg som civilingeniør i teknologibaseret forretningsudvikling i en mellemstor dansk virksomhed, placeret i Vestjylland. Jeg elsker at inspirere og motivere andre mennesker, hvilket jeg gør gennem min træning, hvor jeg har styrketrænet siden 2014, nemme sunde opskrifter og en afslappet tilgang til livet generelt. Min største passion er sund inspirerende mad med fokus på fedt som den primære energikilde, spændende alternativ træning og bikini fitness. Heraf kan jeg kalde mig Bronzevinder til Newcomers 2016, samt guldvinder af Danish Open 2016. Derudover en flot 4.plads til Danmarks Mesterskaberne i 2017.