Træning

Myteknuser | De bedste eller de værste fedtforbrændingsmetoder

Image  Designed by Freepik

Der er lige så mange meninger om fedtforbrændingsmetoder, som der er personlige trænere og hjemmesider om emnet.

Hvad er så fakta, og hvad er myte?!

4 myter om fedtforbrændingsmetoder

1. Hyppige måltider øger stofskiftet

Det er en almindelig antagelse, især blandt bodybuildere. Forskningen viser dog, at dit stofskifte ikke forbedres mere af at spise flere tæt på hinanden følgende måltider, end fx at spise to store måltider om dagen.

Det antydes dog, at det kan være en fordel at fordele dit protein-indtag, hvis dit mål er at få større muskler eller at vedligeholde din muskelmasse.

Det ser ud til, at fire til fem måltider om dagen (hvor en protein-snack kan udgøre et af disse måltider) er det optimale.

 Hvis du spiser for at forbedre dit stofskifte, skal du huske, at, jo flere muskler, du har, jo stærkere vil dit stofskifte være, så selv, når du er på kur, bør du prioritere, at din krop får nok diæt-proteiner.

2 Indtag så få kalorier som muligt, hvis du vil tabe dig

Det er en helt almindelig tilgang for mange, når man vil smide fedtet. Selvom det er rigtigt, at du, hvis du reducerer dit kalorie-indtag drastisk, vil tabe i vægt og fedt, så medfører det også alvorlige ulemper.

For det første, når du nedsætter til kalorie-indtag drastisk – og meget hurtigt – har din krop en fantastisk evne til at optage alt, hvad du kaster efter den. Så, efter et par uger med tom tank, vil dit vægttab og fedttab stagnere. Dette skyldes, at din krop har en fantastisk evne til at overleve, og på dette tidspunkt derfor vil have tilpasset sig det lave kalorie-indtag, ofte på bekostning af andre funktioner, så som vækst og genoprettelse.

 En anden negativ konsekvens af drastisk og hurtig reduktion af kalorie-indtag er tab af muskelmasse. Dette gør, at dit stofskifte nedsættes yderligere.

 I stedet for drastisk at reducere dit kalorie-indtag, bør du ændre det langsomt og gradvist. Gør du det, får du de bedste resultater med færrest mulige ændringer.

3. Du SKAL træne to gange om dagen for at få resultater

Mange mennesker cardio-træner væsentligt mere end det er nødvendigt for at opnå fedttab. Hvis du elsker cardio overalt på jorden, eller hvis du træner til et løb eller lignende, så er det klart, at du fokuserer mere på cardio-træning.

Hvis du bare gerne vil af med dit kropsfedt, eller hvis du træner til en bodybuilding-konkurrence, er det ikke altid nødvendigt med endeløse cardio-træningspas for at forbedre din kropsbygning.

 Hvis du holder din cardio-træning på et minimum uden for sæsonen, kan du genindføre den gradvist og bruge en som et værktøj, når du er på kur for at undgå stagnation og forbedre din konditionering.

 HIIT (High Intensity Interval Training) er en fantastisk måde at øge dit fedttab på, med et minimum af muskeltab. Men, det er vigtigt, at du ikke overdriver denne form for cardio, og at du holder tilstrækkelige hviledage for at undgå skader.

4. Spis ikke kulhydrater om aftenen

Det er en kæmpestor myte, som heldigvis er blevet aflivet i diverse forskning – men dermed ikke sagt, at det er i orden at spise en hel pizza lige før sengetid.

Det er det samlede kalorie-indtag i løbet af dagen, der gør forskellen.

 Ideelt set bør du prøve at henlægge dit indtag af kulhydrater til hhv. før og efter træning, idet det er på tidspunkt, du får allermest ud af dem.

 Når det så er sagt, så behøver du ikke være bange for at nyde nogle få kulhydrater om aftenen, hvis du har lyst til det!

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her