0
Varekurv

Der er ingen varer i din kurv

Livsstil

Tilbageblik på år 2017 | Er du blevet en stærkere og sundere udgave af dig selv?

År 2017 nærmer sig sin slutning, er der mange af os, der kigger tilbage på de sidste 12 måneder. Hvordan har tingene ændret sig siden sidste år? Hvad har vi opnået i år 2017? Og hvad var det nu, at sidste års nytårsfortsæt var igen?

Et tilbageblik på dit år 2017

2017
Vi er ofte ret hårde ved os selv, når vi laver vores årlige vurdering af livsstil og sundhedsvaner. Vi er i selskab med os selv alle døgnets 24 timer, så vi ser ikke de små ændringer, der kan have afgørende betydning. Og, som vi alle ved, så er de sociale medier altid lige ved hånden, til at give et filter af det, vi kunne have gjort. Hvad enten det er nogen, der fejrer en forlovelse, eller du stadig swiper forvirret igennem Tinder, eller det er en Facebook live video af nogen, der giver den fuld gas med netop det, du har kæmpet allermest med i træningscentret, så kan det være svært ikke at sammenligne dig selv med andre på en negativ måde. Men der er masser af andre måder, hvorpå du kan måle dine præstationer og se, hvad du har opnået siden sidste december – og sikre, at du får et positivt nyt år, hvor du kan være stolt af dig selv!

Kom afsted

Du husker sikkert, hvordan fitnesscentret bliver tætpakket i januar og februar og er tilbage til sit normale omkring Valentins Dag i februar? Alene det at holde ved træningsrutinen den første måned er en præstation.

Bevar motivationen

Motivation

En af de vigtigste ting ved dit helbred og form er din kost. Lige efter jul kan være den værste tid på året at tænke over, hvordan du har spist rent sundhedsmæssigt. Juletiden er en fristende tid fyldt med juleslik og alkoholiske drikke, så vær ikke for hård ved dig selv hvis du føler, du ikke har kunnet følge din sædvanlige kostplan (giv dig selv et par ekstra klap på skulderen, hvis du har fulgt vores opskrifter og gode råd til at tilfredsstille jule cravings på en sundere måde!). Tænk på de bedste nye opskrifter, du har lært i år 2017, eller hvor mange af dine arbejdsfrokoster, der var sunde i forhold til sidste år. Måske har du opdaget det lækre ved rødbeder, eller skiftet pastamaskinen ud med en spiralskærer. Hver eneste lille forbedring fortjener et skulderklap!

Viden er dit værktøj

Hvad enten du prøver nye hold hver uge, eller har en fast rutine på en time, så finder du hele tiden ud af, hvilken slags træning og øvelser, der er bedst for dig. Tænk over de største ting du har lært i år 2017. Det kan være, du har indset, at du hader pull-ups, eller du har opdaget, at step-ups er den mest effektive måde, at få dine ben til at blive tonet. Det kan også være, du har fundet ud af, at fitnesscentret er mest stille omkring kl. 16 på søndage, at din lokale park er et dejligt sted at løbe, eller måske du har opdaget fordelen ved at tage et post-workout proteintilskud. Husk at give mental styrke (altså det, du har lært) ligeså stor opmærksomhed som fysisk styrke, når du ser tilbage på året, der er gået.

De små succesoplevelser

Push up

Ofte kommer en hård selvvurdering, fordi man tænker for bredt om det, man har opnået. Selv olympiske atleter sigter efter at blive bedre. I stedet for at tænke “der er så meget, jeg skal!” så prøv at glæde dig over det, du allerede HAR opnået. Kan du klare et niveau højere, eller holde længere tid, når du laver din cardio træning? Kan du løfte mere, end du kunne sidste år, når du løfter vægte? Er du blevet smidigere, eller har du været mere omhyggelig med din opvarmning og nedkøling, end du var året før? Forbedringer kan findes alle steder. Nogle gange skal du bare kigge lidt grundigere for at finde dem.

Se stress som en udfordring

Hvis du ser tilbage på år 2017 og fortvivlende tænker, at du ikke opnåede noget som helst i årets løb, eller hvis du spekulerer på, om du rent faktisk er i dit livs dårligste form, så kan selv det også blive vendt til noget positivt. Gør dine bekymringer til handlinger – book en tid hos en personlig træner, eller lav din egen træningsplan. Du har alle muligheder for at blive ekstra godt tilfreds med dig selv til næste år.

Start, som du agter at fortsætte

Træning

Det bedste ved at leve en sund livsstil er, hvor godt det får dig til at føle dig. Så uanset om du medtager gode vaner, du har arbejdet på det sidste års tid, eller du starter helt fra bunden, så lad positiviteten guide dig. Ros dig selv hver gang du laver en vitaminfyldt smoothie, eller gennemfører din træning – så vil du til næste år være helt vant til at rose dig selv for alle de ting, der vil gøre dig i stand til at opnå den helt store præstation!Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert