Livsstil

Få mere ud af din hviledag | Al fremgang sker ikke kun i fitness

Når du arbejder hårdt mod et specifikt mål, kan det være let at blive pakket ind i det, der foregår i træningscenteret og rent faktisk glemme, at mange af ens fremskridt faktisk sker udenfor centret. Hviledag er til for at blive brugt.

At give din krop en pause ved at holde hviledag er faktisk lige så vigtig som at sætte den igennem hastigheden under vægttræning, måske endnu mere, hvis du vil undgå alvorlige skader. Hviledag har et retmæssigt sted i alles træningsrutine.

hvileda

Hvad skal man lave?

Forbliv hydreret på din hviledag

At sikre dig, at du drikker nok, er vigtigt hver dag, men det er især nøglen til træningsrestitution, så måske gør en ekstra indsats for at genopfylde din vandflaske på hviledage.

Forskning har vist, at gendannelse af væsker efter træning er afgørende for at gendanne elektrolytter, som du mister gennem sved. Mange eksperter anbefaler at inkludere natrium og kalium i rehydreringsdrikke.1

Vil du have en enkel måde at sikre dig, at du gør det? Tjek vores 100% Essential Elektrolyt-blanding.

hviledag

Spis godt på din hviledag

Det er temmelig almindelig logik, at det brændstof, du lægger i tanken, har en direkte effekt på, hvor godt din krop kan fungere. Ikke kun har du brug for masser af proteiner for at forsyne dine muskler med præcis, hvad de har brug for til at vokse og gendanne sig selv efter en hård session,2 men det er vigtigt, at du også carber-up.

Kulhydrater er nøglen til restitution, da de hjælper med at gendanne muskelglykogenlagre, der er udtømt under træning, hvilket hjælper med at gendanne normal muskelfunktion.1,3

Mange undersøgelser har vist, at de mest effektive post-restitution kosttilskud indeholder både protein og kulhydrater sammen,4 hvilket er nøjagtigt, hvad du får i vores Extreme Recovery Blend eller All-In-One Perform Bar.

At forblive fyldt med dine essentielle vitaminer og mineraler kan også være meget nyttigt til at holde dig godt tilpas fra session til session, da C-vitamin f.eks. hjælper med at støtte immunforsvaret – især efter intens træning.5 Plus, næringsstoffer som D-vitamin , calcium og kalium spiller alle en vigtig rolle i normal muskelfunktion.6

Multivitamin-tabletter som vores Daily Multivitamin er en fantastisk måde at dække alle behov på en enkel og bekvem måde.

hviledag

Sluk for (næsten) alt på din hviledag

Nogle gange er det bedste ved din fremgang i din træning at give dig selv en fuldstændig pause – og ja, det inkluderer absolut ikke at bevæge dig fra sofaen.

Hvis du slukker og tager et skridt tilbage fra alle reps og sæt, vil det hjælpe dig med at give dig en ro også, hvilket uden tvivl er lige så vigtigt som at give din krop en pause. Hvis du finder ud af, at din rutine bliver forældet og gentagen, eller at du finder det sværere og sværere at motivere dig selv til at træne i første omgang, kan tiden væk bare være den ting, der skal til for at genfinde motivationen.

Giv dig selv plads til at slappe af, og husk, at træning er noget, der bør nydes snarere end bare endnu en pligt at få overstået. Når du vender tilbage efter et stykke tid, garanterer vi, at du vil være mere motiveret og har en iver i at kommer tilbage for at få endnu mere ud af din træning. Mere end hvis du simpelthen tvinger dig selv gennem træning efter træning.

Vi er selvfølgelig her for at hjælpe dig gennem alle dele af din fitnessrejse – inklusiv den tid, du bruger udenfor dit træningscenter.


  1. Bishop, P. A., Jones, E., & Woods, A. K. (2008). Recovery from training: a brief review: brief reviewThe Journal of Strength & Conditioning Research22(3), 1015-1024.
  2. Protein contributes to the growth and maintenance of muscle mass.
  3. Carbohydrates contribute to the recovery of normal muscle function after highly intensive and/or long lasting physical exercise leading to muscle fatigue and the depletion of glycogen stores in skeletal muscle. The beneficial effect is obtained with the consumption of carbohydrates, from all sources, at a total intake of 4 g per kg body weight, at doses, within the first 4 hours and no later than 6 hours, following highly intensive and/or long-lasting physical exercise leading to muscle fatigue and the depletion of glycogen stores in skeletal muscle.
  4. Ivy, J. L., Goforth Jr, H. W., Damon, B. M., McCauley, T. R., Parsons, E. C., & Price, T. B. (2002). Early postexercise muscle glycogen recovery is enhanced with a carbohydrate-protein supplementJournal of Applied Physiology93(4), 1337-1344.
  5. Vitamin C contributes to maintenance of the normal function of the immune system during and after intense physical exercise.
  6. Vitamin D, calcium, and potassium contribute to normal muscle function.


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her