Gå til hovedindhold
Træning

Dan Tai deler, hvorfor skader ikke skal stoppe dig

Dan Tai deler, hvorfor skader ikke skal stoppe dig
Isaac Syred
Forfatter og ekspert3 år Siden
Se Isaac Syred's profil

Instagram model og allround fitness atlet, Dan Tai, endte, hvor han er, gennem hårdt arbejde og meget udholdenhed. Fra en ung alder viste han sin passion for sport, idet han spillede rugby i Hong Kong fra han var 3 år takket være hans forældres opmuntring og støtte. Det skulle blive til, at han selv spiller professionelt som hans idol, Jonah Lomu.

Det var dog ikke meningen, og Dan endte med at gå en anden vej på grund af en række slemme skader. Disse skader betød, at han var ude i lang tid, og han var op til halsen af medicinske regninger. Han følte, at han var nået bunden, og det kunne have været enden for ham.

Han lod dog ikke dette stoppe ham, og han kom op igen og begyndte at lægge det hårde arbejde i for at nå sit potentiale igen. Nu er Dan en fitnessmodel over hele Instagram og arbejder hen imod at konkurrere i funktionelle fitness begivenheder.

Begyndelsen

Dan startede livet i Hong Kong med sine forældre, der var rugby-fans. Dette betød, at han selv fra en ung alder var involveret i rugby. Hans forældre opfordrede ham altid til at dyrke sport, naturligvis endte han i en rugbyklub.

”Jeg kan huske, at jeg paraderede rundt på stadionerne til rugby seven som barn. Jeg har stadig en af de rugbykugler, de plejede at smide ned for os.”

Dan gik fra styrke til styrke i sin rugbykarriere, spillede for North Yorkshire på amtsniveau og var i en skole, der var kendt for sin stamtavle for rugby. Han var en atlet på højt niveau og var altid utrolig fit. Dan havde en enorm lidenskab for sporten og husker den gang, hans venner så ham spille ...

”Jeg spillede for North Yorkshire, og jeg fortalte mine venner, at der var en kamp, men jeg forventede ikke, at nogen skulle komme ned og se den. For dem at se mig være en god rugbyspiller var fantastisk. ”

Det hårde arbejde fortsatte, og det varede ikke længe, før han begyndte at samle opmærksomhed for at spille professionelt. Dan husker den dag, han fik en kontrakt som den bedste off-pitch minde fra rygby tiden.

”Da jeg fik mit første kontrakttilbud, var jeg i træningscentret, og min kammerat blev kaldt ud. Han gik derefter ind igen med et stort smil på ansigtet. Derefter blev mit navn kaldt ud, jeg havde det sådan 'no way', nerverne var der, men det var alt, hvad jeg nogensinde ville have."Det var alt, hvad han nogensinde ville have, og hans hårde arbejde betalte sig, men hvad der skulle ske, ændrede hans karriere og hans liv.

Skaderne

Desværre er nogle karrierer inden for sport indhyllet i skade, og i nogle tilfælde kan det føre til førtidspensionering for atletens krop. Desværre led Dan en frygtelig række skader, der forhindrede ham i at spille rugby.

Det hele startede, da Dan bevægede sig mellem rugbyklubber, og han var også klar til at spille for Hong Kong internationalt. Han havde tidligere lidt en skulderskade og var på vej mod endnu en operation - som atlet er dette ret normalt, da næsten alle får skader.

”Ti dage før jeg skulle have operationen, sprang jeg min akillessenen, jeg kunne ikke få min skulderoperation på grund af krykkerne. Så jeg var i en masse medicinsk gæld uden en klub - ingen vil have en skadet spiller, der har brug for to operationer. ”

Uheldet stoppede ikke der. Han vendte tilbage til rugby og slog håndleddet. Inderst inde vidste Dan, at dette var slutningen på hans rugby karriere, men selvom han havde fået en masse uheld ned over sig, så stoppede det ham ikke.

”Rugby gik ikke som jeg ville, og det sker med jobs, og når alt kommer til alt, så er det jo et job. Jeg var nødt til at tænke langsigtet. Så jeg havde brug for et job, og jeg blev PT, fordi jeg havde taget kurset gennem rugby, da jeg var yngre.”

Det var omkring 3 år siden nu, og Dan har stadig formået at gå fra styrke til styrke, men han har nogle råd til alle, der har lidt som han har.

”Når en dør lukker, åbnes en anden. Jeg tror, at alt sker af en grund, men du er nødt til at finde den grund."

Dette fremhæver styrken i karakteren Dan har og viser, at du ikke bare kan sidde og have ondt af dig selv, du er nødt til at komme ud og arbejde for noget nyt.

Overgangen

https://www.instagram.com/reel/CE9FqwNg9Qz/?utm_source=ig_embed

Med alt dette i Dans fortid satte han sig nu for at gøre noget nyt. Efter at have fået en PT-kvalifikation gennem sin tid på at spille rugby, indså han, at han som PT måtte han til at sælge sig selv.”Jeg så folk konkurrere i bodybuilding-shows, men det ville jeg ikke rigtig gøre. Jeg bestilte et fotoshoot, betalte for det, og fotografen postede billederne, og det gjorde jeg også.”

Denne enkle idé førte Dan til flere muligheder inden for modelbranchen, og fordi han ønskede at tage det til det næste niveau, måtte han sørge for, at han også trænede. Så han begyndte at overgå til funktionel fitness, og det var en naturlig pasform for Dan.

”Rugby var altid en blanding af cardio og vægte - du har brug for styrke, hastighed og kraft sammen med din kondition til at holde 80 minutter på banen. Jeg følte, at der var et tomrum, da jeg stoppede med at spille, fordi jeg kan lide at udføre det hårdt funktionelle arbejde.”

Dan træner hårdt. Som i virkelig hårdt. Han laver 2 sessioner 5 dage om ugen, og da han vil torturere sig selv, finder han tid til at lave en anden session oven på det.

På grund af al denne træning er recovery nøglen for Dan, og han vil altid finde tid til det. Uanset om det er en times udstrækning eller afslapning ved at spille klaver eller lytte til noget musik.

"Jeg kan godt lide at sikre, at mit CNS og sind er restitueret"

Fremtiden

Dette er kun starten for Dan, og han har store ambitioner om at konkurrere i funktionel fitness fremover.

”Jeg vil lege med de store drenge. Jeg plejede at lægge meget pres på mig selv i rugby, så jeg vil nyde denne oplevelse og arbejde hårdt på samme tid.”

Hvad der er endnu mere imponerende er hans ønske om at skrive 2 bøger. Dan vil altid hjælpe folk med at se deres eget potentiale og føre et godt eksempel med det liv, han har haft, til at inspirere folk.

"En dag vil jeg gerne udgive en bog eller to, en mere personlig selvbiografi og den anden en iværksætterbog."

Denne holdning er et bevis på, hvor godt han har tilpasset sig sin skade, og hvis han skrev en bog, ved vi, at det ville være interessant at læse.

Kort fortalt fra Dan

Efter at være blevet inspireret af sine forældre fra en ung alder, opfyldte han drømmen om at være en professionel rugbyspiller og er gået op og op selv med vedvarende skader. Han er ekstremt motiveret og en inspirerende karakter for alle, der kæmper med de samme problemer.
Isaac Syred
Forfatter og ekspert
Se Isaac Syred's profil
Isaac er en brand-kommunikationslærling med en lidenskab for alle tingens fitness. Han har altid haft en passion for fodbold, spillet på et højt ungdomsniveau og nydt 4 års konkurrencefuld kickboxing. I de senere år har Isaac dedikeret sig til konstant at forbedre sig i gymnastiksal, hvor du nyder både funktionel fitness og bodybuilding-stil af træning. Han er overbevist om, at du altid skal have balance og kan lide at tilbringe sin tid i weekenderne med at umgås med sine venner.
myprotein