Træning

Træd ind i ringen med Joshua Buatsi | Forever Fit

Det kan være godt være, at det er starten på et nyt årti, men vi træder væk fra den kortvarige, uholdbare mentalitet “nyt år, ny mig”.

I stedet gør vi kontra med vores kampagne, Forever Fit.

Fordi fitness ikke handler om quick fixes, 30-dages shreds eller detox-diæter.

Det handler om at investere i dig selv mentalt og fysisk i det lange løb.

For at hjælpe os med at sprede dette budskab, søgte vi efter atleter og ambassadører, der lever og ånder for disse principper. Mennesker, der konstant stræber efter at presse sig selv fysisk og mentalt fremad dag efter dag.

Joshua Buatsi er en af disse dedikerede individer. Dette er hans historie.

Forever Fit

At forvandle problemer til en profession

26-årige Joshua Buatsi er en professionel bokser og har haft den britiske letvægtstitel siden marts 2019. Han blev født i Ghana og flyttede for at bo i England med sine forældre og storesøster, da han var 9 år gammel. 

”Jeg kan ikke huske så mange nøjagtige detaljer, men jeg kan huske, at jeg kom ud af det fly og tænkte, for f***** da, det er koldt.”

Joshua Buatsi siger, at det at have få år i folkeskolen gav ham tid til at tilpasse sig at bo i England, snarere end at blive kastet direkte ind i gymnasiet, som hans søster blev.

”Jeg vidste, at jeg var kommet til et sted, hvor der var mange muligheder, så længe jeg benyttede mig og udnyttede dem fuldt ud.”

Joshua var et aktivt barn inden for sport og løb, men forfulgte ikke noget på et seriøst eller et højt niveau. Han var mere optaget af at kæmpe. Selv som en ung dreng, der boede i Ghana, var han altid i slåskampe og fik problemer i skolen for det, hvilket man nu kunne sige var et tegn på de kommende ting.

 ”Da jeg tog tilbage til Ghana og så min tante, som jeg voksede op med, sagde hun, at hun ikke var overrasket over, at jeg bokser for at leve.”

Først da han var 15, overvejede han endda boksning. Hans bedste ven havde båret rundt på et par boksehandsker, og hvad der startede som bare to venner, der sparrede med hinanden på deres ejendom, hurtigt voksede til noget, som Joshua blev dedikeret til.

”Jeg tog boksning alvorligt fra starten, fordi jeg følte, at der ikke var noget sjovt ved at lade nogen slå dig i ansigtet. I mine øjne var det aldrig en hobby.”

Derefter gik der ikke længe, før han havde fundet et boksnings træningscenter og begyndte at træne ordentligt. Hans træner havde en militant tilgang, som Joshua på det tidspunkt troede var, hvordan alle var. Først da han var vokset ind i sporten, fandt han ud af, at der var forskellige metoder og måder at træne på.

Måske er det denne indflydelse, der har fået Joshua til, hvor han er i dag. Han siger, at træning ikke er noget, der bare er en del af hans liv, men hele hans livsstil.

”Når jeg rejser, er det første, jeg pakker, mit træningstøj. Hverdagstøj kommer efter det. Når jeg ikke træner, hygger jeg mig, men mentalt er det svært at slukke helt ned for tankerne. Min hjerne kører på fulde drøn og fortæller mig, hvad jeg burde gøre ”

Han indrømmer, at han altid træner i en eller anden kapacitet, men synes, det er vigtigt at holde hans krop og sind i skak. Han er også meget opmærksom på og taknemmelig for alle de muligheder, som sporten har givet ham.

”Jeg har rejst verden rundt på grund af boksning, har oplevet nye kulturer, mødt nogle af de mest fantastiske mennesker på grund af boksning – nogle af mine bedste venner. Ja, det har gjort meget for mig. ”

Joshua Buatsi 

Sådan kom Joshua Buatsi til OL

Så snart Joshua begyndte at bokse, vidste han med det samme, at han trænede for at konkurrere, men han anede ikke, at han kom til at komme til OL. Hans træner, Mark, så dog potentiale i ham fra en meget ung alder. Da Joshua var 16 år gammel, fortalte han ham, at 2012 ville være for tidligt, men at han ville komme til OL i 2016. Joshua var ikke overbevist.

”Jeg tænkte, at jeg kun havde haft en håndfuld kampe, og du taler om, at jeg skal til OL! Det er så urealistisk. Så jeg lod mig ikke rigtig påvirke af det.” 

Han indrømmer, at han havde drømt om OL, men betragtede det bestemt som bare det; en drøm og ikke virkelighed. På det tidspunkt var han ikke engang på landsholdet på trods af, at han var nummer ét i England.

To år før OL i Rio i 2016 kom Joshua Buatsi endelig på landsholdet, men selv da troede han ikke på det.

”At komme ind på landsholdet er en ting, men når der er 5 fyre foran dig, ved du, at du ikke kommer til næste OL, hvis det er to år væk.”

På trods af sin tvivl kom Joshua ikke kun til OL og kvalificerede sig, han vandt en bronzemedalje. I dag er han stadig overrasket over dette utrolige brag, “kun Gud ved, hvordan det skete”.

At forblive fokuseret

Det kan være let at overse alt det arbejde og den indsats, der egentlig ligger til grund for en atlets succes. Vi ser det færdige produkt i ringen eller på banen, når vi bliver vidne til karriere-definerende øjeblikke uden at tænke særlig meget over, hvad der sker bag kulisserne.

For Joshua er træningen stadig ubarmhjertig hård. Han træner to gange om dagen, fem gange om ugen. Løb, sparring og boksearbejde. Han prøver altid at finde måder at klare det på uden at vælge genveje eller tage let på sig selv og træningen.

”Der er ikke noget sjovt ved den tunge boksesæk. Intet sjovt ved sparring, når du taber hver runde. Men du finder en måde at komme igennem på.”

Han lægger også stor vægt på at omringe sig selv med et solidt støttesystem. Før en kamp for eksempel, har han en god ven, bror og forbillede, der beder med ham i omklædningsrummet. For Joshua er dette en særlig vigtig del af at komme i den rigtige tankegang.

”Selvfølgelig er du nødt til at træne. Men som en, der tror på Gud for mine talenter, mine evner, mine sejre, får det at bede til Gud mig i det rigtige mind-set”

Og når det kommer til mål, foretrækker Joshua at fokusere på øjeblikkelige, kortsigtede resultater snarere end at lade sig distrahere med mere fjerne drømme. 

”Ja, jeg vil være verdensmester, men alt hvad jeg gør er trin for trin, så lige nu er mit mål at vinde min næste kamp. Det er den vigtigste ting for mig.”

Hvad Forever Fit betyder for Joshua Buatsi

”Denne krop, som du er i – ja, du kan gøre det ene og det andet, have det sjovt og feste – men vi ved alle, at sundhed er den vigtigste ting. Uden dit helbred kan du ikke gøre de ting, du gerne vil gøre eller opnå.

Uanset hvilke mål du har, har du brug for dit helbred for at nå det – så Forever Fit går ud over mig og de andre involverede atleter. Det er en livsstil og en filosofi for alle.”

Find ud af mere om, hvordan du kan forblive Forever Fit.

Opdag flere Forever Fit historier her:

Sådan blev Zack George National Champ | Forever Fit

Træning

Sådan blev Zack George National Champ | Forever Fit

Opdag hans vej til success.

2020-01-09 11:53:55Skrevet af Isaac Syred

Lucy Turner om at være Forever Fit | Eyes on the price

Træning

Lucy Turner om at være Forever Fit | Eyes on the price

Den 22-årig syvkamp atlet lader ikke tilbageslag komme i vejen for hendes succes.

2020-01-02 05:36:00Skrevet af Lauren DawesLauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her