Motivation

Hvem bruger flest penge på sundhed og fitness i Europa?

Danskerne bruger mindst penge på protein shakes, men topper listen som de største forbrugere af veganske kosttilskud.

‘Du kan ikke sætte et prismærke på godt helbred’ – eller kan du? I vores mest omfattende undersøgelse til dags dato har Myprotein spurgt over 16.000 respondenter fra 15 lande over hele Europa. Dette for at finde frem til hvem der bruger flest penge på sundhed og fitness. Hvor meget de bruger hver måned på alt fra protein shakes til personlige trænere, fitnessmedlemskaber til måltider og meget mere!

Her er nogle af de vigtigste fund fra vores undersøgelse om hvem der bruger flest penge på sundhed og fitness:

  • Den gennemsnitlige danske voksen bruger 1.264 kr. hver måned på at opretholde sundhed og kondition. Det er i gennemsnit 940.440 kr. over en levetid!
  • Danmark kommer ind som den 4. højeste udbyder inden for sundhed og fitness i Europa. Bag italienerne, der betaler 310 kr. ekstra hver måned.
  • Medlemskaber i træningscentre og kosttilskud er de største pengetanke inden for sundhed og fitness. De koster europæere i gennemsnit 269 kr. og 547 kr. hver måned.

For fuld oversigt over vores opdagelse, se vores infografiske og detaljerede opsummering nedenfor.

Hvem bruger flest penge på sundhed og fitness i Europa?

Hvilket land bruger mest og mindst i Europa?

Italienerne topper vores liste som de største fitnessbrugere i Europa og bruger i gennemsnit 18.883 kr. Dette fungerer som en daglig omkostning på omkring 52 kr. for at forblive i form og sund, men det hele løber godt op, når du bruger en enorm sum på 5226 kr. på fitnessmedlemskaber og 7920 kr. på sundhedstilskud hvert år.

Tabellen herunder viser det gennemsnitlige årlige forbrug på de sundheds- og fitnesskategorier, vi undersøgte vores deltagere på. Bemærk at ‘kosttilskud’ viser det samlede rapporterede forbrug på protein shakes, mad med højt proteinindhold og snacks, økologiske kosttilskud, veganske kosttilskud, vitaminer og mineraler og vægttabstilskud.

Bruger penge på fitness

De astronomiske omkostninger ved træning eller medlemskab af en sundhedsklub i Italien har fitnessbrugere, der bruger næsten 65% mere end det britiske gennemsnit og så meget som 80% mere end budgettet gennemsnit i Portugal. Mens markedet for 27,2 milliarder Euro-fitnessklubber i Europa er i vækst, med en stigning af medlemstallet med 3,5% i år, kan tilstedeværelsen af lavprismæssige budgetcentre mærkes mere i lande som Storbritannien og Portugal, hvor omkostningerne forbliver tæt på det europæiske gennemsnit på 3233 kr. om året.

Ovenstående diagram viser det gennemsnitlige årlige forbrug på de sundheds- og fitnesskategorier, vi undersøgte vores deltagere på. Bemærk at ‘kosttilskud’ viser det samlede rapporterede forbrug på protein shakes, mad med højt proteinindhold og snacks, økologiske kosttilskud, veganske kosttilskud, vitaminer og mineraler og vægttabstilskud.

Italien er dog ikke den øverste forbruger over hele scoren. De bliver slået af Frankrig, der gennemsnitligt bruger 8132 kr. på kosttilskud hvert år. Det er 212 kr. mere end Italien (med 7920 kr. årligt) og 1609 kr. over det europæiske gennemsnit.

Men hvad bruger vi faktisk vores tilskudsbudget på?

Hvem bruger flest penge på fitness og sundhed?

Ovenstående diagram viser det gennemsnitlige årlige forbrug på de kategorier, der udgør de samlede tilskudsudgifter for hvert land, vi undersøgte.

På et globalt marked, der forventes at nå 286 mia. kr. i 2021, er det ingen overraskelse, at ernæringstilskud udgør en betydelig del af det gennemsnitlige europæiske sundheds- og fitnessforbrug. Svarende til 45% af deres samlede sundheds- og fitnessbudget (6516 kr. hvert år og et gennemsnit på 17,9 kr. hver dag).

Dette forbrug spredes over en række kategorier, hvor protein shakes (i gennemsnit 2254 kr. årligt), snacks med højt protein (1241 kr.) og vitamin / mineraltilskud (1388 kr.) er universelt populære kategorier.

Dette er ikke en overraskelse for Myprotein-ernæringsfysiolog Jennifer Blow, der tilføjer:

”Kosttilskud er blevet til faste produkter hos mange husholdninger, da flere og flere opdager, hvor praktiske de er til at opretholde en sundere kost og livsstil. Proteinpulver er for eksempel utroligt alsidigt. Du kan endda integrere det i hurtige sunde opskrifter, og med masser af alternativer til veganere eller dem med særlige kostkrav, kan enhver integrere det i deres kost.”

Hvor mange penge bruger danskere på deres sundhed & fitness?

Danmark ligger blandt de højeste i Europa og rangerer som den 4. største forbrug inden for sundheds- og fitnesskategorier, da den gennemsnitlige voksen i Danmark bruger 1264 kr. hver måned. Dette er et gennemsnit på 940.440 kr. i løbet af en levetid.

Ovenstående diagram viser det gennemsnitlige årlige forbrug på de sundheds- og fitnesskategorier, vi undersøgte vores deltagere på. Bemærk at ‘kosttilskud’ viser det samlede rapporterede forbrug på protein shakes, mad med højt proteinindhold og snacks, økologiske kosttilskud, veganske kosttilskud, vitaminer og mineraler og vægttabstilskud.

I løbet af et år bruger vi i gennemsnit 6958 kr. på kosttilskud alene. Det vil sige 19 kr. hver dag – svarende til 46% af vores samlede forbrug. De største tillægskategorier er protein shakes (1553 kr. årligt) og snacks med højt proteinindhold (1489 kr. hvert år).

 

Ovenstående graf viser det årlige gennemsnitlige forbrug på sundhed og fitness generelt samt de største undersøgte kategorier i Danmark.

Mennesker i alderen 31-35 år er den mest udbredte aldersgruppe i landet og investerer i gennemsnit 20969 kr. i deres helbred og fitness hvert år. Dette er en stigning på 111% i aldersgruppen 60+ med lavest udgifter.

Ikke overraskende bruger de image-bevidste og SoMe-kyndige ”millenial” og “Gen Z” generationer mellem 18 og 30 år i gennemsnit 3404 kr. på træningstøj.

Ovenstående tabel viser det gennemsnitlige årlige forbrug på de sundheds- og fitnesskategorier, vi undersøgte vores deltagere i i Danmark efter den rapporterede bopæl.

Overraskende nok kommer hovedstaden ikke ind som den største by i Danmark, når det kommer til det årlige forbrug. I stedet topper Horsens, der bruger 16.244 kr. hvert år. Hvis du bor i Horsens, vil du sandsynligvis bruge over 1000 kr. mere end den gennemsnitlige dansker hvert år på sundhed og fitness.

København står stadig som den dyreste by for fitnessmedlemskaber og koster i gennemsnit 3743 kr. hvert år.

Tabellen ovenfor viser det gennemsnitlige årlige forbrug på sundheds- og fitnesskategorierne, som vi undersøgte vores deltagere i i Danmark efter rapporteret køn.

Hvis du er en sundhedsbevidst mand i Danmark, vil du sandsynligvis bruge næsten 10% mere end kvinder for at bevare din kondition. Det samlede årlige gennemsnitlige forbrug for mænd i Danmark ligger på 15732 kr. sammenlignet med kvinder, der kommer billigere ind med 1386 kr. i forbrug.

Afsløring | Denne by bruger flest penge på at holde sig sund og i god form

Træning

Afsløring | Denne by bruger flest penge på at holde sig sund og i god form

2018-01-30 11:33:39Skrevet af Myprotein


 

  1. https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/es/Documents/acerca-de-deloitte/Deloitte-ES-TMT-European-Health-Fitness-Market-2019.pdf
  2. https://www.lumina-intelligence.com/2018/12/13/sports-nutrition-market-size-trends-and-analysis/#sports


Jennifer Blow

Jennifer Blow

Forfatter og ekspert

Jennifer Blow er vores associeret registreret ernæringsekspert UKVRN UK Registrering af kompetente og kvalificerede fagfolk indenfor ernæring. Hun har en Bachelor of Science i ernæringsvidenskab og en Master of Science ved Research i ernæring. Hun er nu specialiseret i brugen af sports-kosttilskud til sundhed og fitness, understøttet af evidensbaseret forskning.

Jennifer er blevet citeret eller nævnt som en ernæringsekspert i store online publikationer, herunder Vogue, Elle og Grazia, for hendes ekspertise inden for ernæringsvidenskab for motion og sund livsstil.

Hendes erfaring spænder fra at arbejde med NHS og til specifik videnskabelig forskning i tilskuddet, Omega-3 fedtsyrer. Derudover og også effekten af fast food for helbredet, som hun har præsenteret på det årlige Nutrition Society Konference. Jennifer sørger for hele tiden at udvikle sig på det faglige plan for at sikre, at hendes praksis forbliver på højeste niveau. Få mere at vide om Jennifers erfaring her .

I sin fritid elsker Jennifer hill walking og cykling, og ud fra hendes opslag vil du se, at hun elsker at bevise, at sund kost ikke betyder at sulte eller benægte sig ting.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her