Træning

Lær at meditere | Sådan kommer du i gang med meditation

Meditation har så mange fordele for vores mentale sundhed. Det giver tid til at rydde på i hovedet, hjælper dig med at genoprette forbindelse til din krop og tilskynder dig til at blive mere opmærksom. Men det er en vanskelig praksis at få fat på og kræver bestemt en vis dedikation og tid.

Der er et par ting, du kan gøre, selvom du som nybegynder begynder at blive bekendt med meditation og måder, du kan begynde virkelig at nyde det og udvikle dine meditationsevner.

lær at meditere

1. Sid komfortabelt (eller læg dig)

Find den position, der er mest behagelig for dig. Det kunne være at sidde korsbenet på gulvet, klassisk meditationsstil, eller det kunne være at ligge på din seng. At sikre dig, at du har det godt, bliver den førende måde at hjælpe dit sind med at komme ind i zonen for meditation.

At blive distraheret af et dødt ben eller en øm ryg, vil kun afbryde din praksis.

Så bliv behagelig.

2. Byg din tid op

Start med 5 minutters meditation, indstil en timer, så du ved, at du ikke forpligter dig til mere end 5. Start derefter med 10 minutter, når du har gennemført et par 5 minutters sessioner. Denne opbygning kan være så hurtig eller så lang, som du har brug for den.

Hvis du starter med 5 minutter og indser, at du virkelig elsker Zen-livet, skal du straks gå op til 10 minutter med det samme i din næste session. Men hvis du finder det lidt sværere at komme ind i zonen, skal du holde dine sessioner korte og søde i 5 minutter, så længe du har brug for det.

3. Lyt til musik

Nogle siger måske, at dette er helligbrøde. Men hvis du har et travlt sind, der kæmper med ren stilhed for længe, er det en fantastisk måde at komme i meditation at starte dine sessioner med noget musik.

Fortrinsvis musik uden tekster, så dit hoved forbliver i øjeblikket og sørg for, at lydstyrken ikke er for høj, så du stadig kan lytte til din ind- og udånding under din meditation. Baggrundsmusik som denne kan også være en enorm kilde til komfort, og det er nøglen til meditation.

4. Brug din vejrtrækning

Når du først er begyndt at meditere, er det let for dit sind at begynde at vandre. Tænker på hvad du skal spise til middag senere eller den pinlige ting, du sagde på arbejdet i dag.

Når disse tanker forstyrrer din meditation, skal du bruge din vejrtrækning til at centrere dig selv tilbage. Begynd at fokusere på din vejtrækning, og hvordan du styrer den. Dette vil bringe dit sind tilbage til din krop og sikre dig, at du er jordforbundet.

5. Gør det til en vane

Den nemmeste måde at sikre, at du gør noget regelmæssigt, er at gøre det til en vane. Når du først har gjort meditation til din daglige rutine, bliver det bare en anden del af din dag, som at børste tænder, vil du altid sørge for, at det bliver gjort. Det bliver en del af din dag, som du ikke kan undvære.

Kort fortalt

Meditation har utallige fordele for så mange ting, herunder at kontrollere stress og angst.

Det er vigtigt at starte stille og roligt med meditation, da det i starten kan virke lidt skræmmende, så begynd med korte sessioner, integrer først musikken i din praksis og brug din vejtrækning som et redskab til at jordforbinde dine tanker.

Ved at bruge alle disse tip bliver du en meditationsmester på ingen tid.

5 mentale fordele ved yoga | Træn dig til et sundt sind

Træning

5 mentale fordele ved yoga | Træn dig til et sundt sind

Lær at være til stede og leve livet uden frygt for, hvad fremtiden bringer.

2020-12-17 14:21:01Skrevet af Monica Green

Find ro med meditation | Råd fra Myproteins mindfulness coach

Træning

Find ro med meditation | Råd fra Myproteins mindfulness coach

Det er tid til at finde din indre zen.

2021-05-10 15:00:59Skrevet af Evangeline HowarthMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her