Træning

Sådan finder du balance mellem træning og dit sociale liv

At finde den rette balance er en vigtig del af vores hverdag, men det kan være svært. Takket være et stadigt stigende pres fra sociale medier om at se ud på en bestemt måde, træne på en bestemt måde, handle på en bestemt måde osv. kan det være forvirrende at finde en balance mellem træning og det sociale liv og jonglere med vores fysisk og mental sundhed.

Heldigvis er vi her for at hjælpe dig med at finde balancen for at sikre, at du både kan passe på din krop og dit sind.

mental sundhed

Hvorfor gør du, som du gør?

Synes måske som et lidt mærkeligt spørgsmål at stille, men hvorfor opfører du dig, som du opfører dig? Hvorfor træner du til det punkt, hvor du træner? Hvorfor tilbringer du dine weekender vedvarende beruset og derefter tømmermænd? I stedet for balance, hvorfor bøjer du dig? Hvorfor føler du behov for konstant at være på diæt?

Mange af os handler uden tanke – vi gør noget og bedømmer simpelthen adfærden snarere end nogensinde at rationalisere føreren for den nævnte opførsel. For eksempel føles “evigt slankekure” som en fiasko, fordi de aldrig “fuldfører diæten”, men hvordan kan du gennemføre noget, der ikke er bæredygtigt?

Hvordan opnår du mål, der ikke eksisterer? Du kan ikke tabe dig for evigt, vel? Og hvorfor er du ikke tilfreds med din krop? Du vil gerne tabe dig for at være lykkelig, men alligevel går du på diæt flere gange, tabt dig flere gange og stadig er utilfreds, så er vægtændring problemet?

Der er mange flere spørgsmål, der kan stilles omkring dette givne emne, men her er bare et sådant eksempel på en adfærd, som vi vil bedømme uden nogensinde at undre os over, hvorfor vi gør, som vi gør.

Mediets indvirkning på vores helbred

En af de største drivkræfter for adfærdsændring er, hvordan vi opfatter os selv i samfundet. Med den hurtige stigning i sociale medier inden for det sidste årti bombarderes vi med flere og flere billeder af mennesker med ekstrem fysik, kostvaner og / eller livsstil.

Vores opfattelse af normalitet er skiftet mod en falsk og ofte skæv følelse af perfektion. Vi ser øjebliksbilleder af liv, vi ved lidt om, og antager, at vores er mindre værd og betyder mindre, fordi det ikke opnår den samme grad af værdsættelse gennem likes og følgere. Overvej de personligheder, du aktuelt følger nu, og realiteterne i deres faktiske liv.

Realistisk set vil du finde romantik på et Island-show og fortsætte med at sælge urtete for penge på dit sociale medienetværk? Ønsker du at have en super lav kropsfedtprocent og miste din menstruation, sexlyst, evne til at fungere i det daglige liv eller risikere at skade dig selv alvorligt?

Er det værd at leve et liv, der kræver, at du altid er perfekt eller kritiseret for det? Og hvad er perfekt? Et stadigt udviklende sæt udefinerbare, urealistiske og uopnåelige standarder, der er sat af hvem? Når du tager et skridt tilbage og ser, hvilke medier der er blevet, og hvad vi nu antager er ”normale”, er det så underligt, at vi kæmper for at finde den balance mellem fysisk og mental sundhed omkring træning og det sociale liv?

mental sundhed

Situationens virkelighed

At være afbalanceret i livet er at leve et liv med formål, men også et fyldt med erfaring.

Det er vigtigt at prioritere vores helbred og ønsker at forfølge et fitnessmål, fysikmål eller ethvert andet relateret træningsmål, men det skal aldrig være hele dit liv, men simpelthen blot en del af det.

Når vi bliver opslugt af den yderste ende af fitnessspektret, risikerer vi at udvikle uordnede spisemønstre, have et dårligt kropsbillede, have lavt selvværd og humørsvingninger, risikere at blive såret og generelt blive fysisk og mentalt usund.

At have et socialt liv er et vigtigt aspekt af sundheden og ikke et, der skal undermineres. Sundhed er mere end bare, hvordan du ser ud, føler, fungerer, gør og spiser. Sundhed er de oplevelser, du har, de sociale forbindelser du laver og de meningsfulde forhold i dit liv. Mens træning kan være et socialt knudepunkt, kan det være en god idé at udforske andre projekter, hobbyer og sociale aktiviteter uden for træningscentrets vægge.

Igen skal du være opmærksom på, at der også er en ekstrem afslutning på det sociale livsspektrum, og som kan være ret destruktivt i betragtning af vores kulturs forbrug af alkohol. Det er vigtigt at bemærke, at det at leve i en af de yderste ender af det sociale livsspektrum (som en lukket eller ekstrem socialite, der engagerer sig i destruktiv adfærd) kan have en lige så skadelig indflydelse på jeres forhold, sociale netværk, fysiske og mentale sundhed.

Find balance i hvad der gør dig glad

Selvom du er virkelig glad, når du er i fitness, har vi alle brug for fridage til hvile. Hviledage fyldt med mere fokus på dit sociale liv kan være en fantastisk måde at genoplade både dine mentale og fysiske batterier på.

Det behøver ikke at være en alkoholdrevet vild fest – se en film, tag en date-aften, gå ud til middag, gå på vandretur. Der er bogstaveligt talt en million og en ting at gøre, der ikke involverer, at du bryder dig selv ned igen i fitness i et travl med at opnå en fysisk standard, som sandsynligvis ikke eksisterer realistisk (og ikke vil gøre nogen, der er værd at kende som dig mere end de allerede gør!).Lykke i livet findes ikke i sort / hvid – det findes i det grå område imellem. Hvis vi er blevet undervist i noget for nylig, er det livets betydning og skrøbelighed, og hvorfor vi ikke bør spilde det. Gør ting, du elsker, og gør det, fordi det gør dig glad, ikke fordi du prøver at ændre for en anden eller appellere til folk, som du i sidste ende ikke kan lide.

Konklusion

Balancen ligger et sted mellem et liv, der er fokuseret på sundhed og et liv, der fokuserer på oplevelsen, og denne “balance” ser anderledes ud for alle (ligesom det at være sund og glad ser anderledes ud for alle også).

For dem af jer, der er mere sundhedsbevidste, har vi tidligere skrevet artikler om emnerne om, hvor meget kropsfedt du realistisk kan tage på på en dag (hvis dette er et aspekt af socialt samvær, er du bekymret for, når det kommer til mad og alkoholindtag) eller hvor lang tid det faktisk tager for muskelmasse og ydeevne at ændre sig (hvilket igen kan være noget, du er bekymret for i forhold til at have et socialt liv).Sundhed er mere end bare et fitness medlemskab. Det er mere end bare en diæt. Det handler om at have et meningsfuldt, lykkeligt og fuldt liv; et fuld af oplevelser og et, der kun kan opnås, når du virkelig begynder at værdsætte dig selv.Jamie Wright

Jamie Wright

Forfatter og ekspert

Jamie Wright har en kandidatgrad i human ernæring og en BSc i sport og træningsvidenskab, og arbejder nu med flere organisationer samt driver sin egen private praksis for at hjælpe enkeltpersoner med deres ernæringsmæssige mål. Han er akkrediteret med Association for Nutrition og hjalp hundreder af klienter, fra mødre derhjemme til internationalt konkurrerende atleter, og arbejder inden for evidensbaseret, holistisk ernæringsprogrammering for at nå deres sundheds- og fitnessmål. Ud over at drive sin praksis bidrager Jamie regelmæssigt til det ernæringsfelt, der præsenterer og skriver på dets mange facetter. Han har haft sin forskning præsenteret på den britiske fedme-kongres såvel som oversøiske konferencer og har skrevet flere e-bøger, mens han bidrager til andre (herunder velgørende sportsorganisationer). Hans forskning har koncentreret sig om vægtstyring såvel som sports / træningspræstation og tilskud. En massiv sportsnød, ivrig fitness-gænger og elsker alle hunde relaterede ting, Jamies mål med at dele den erfaring og viden, han har fået fagligt og professionelt, er at give en kilde til klarhed i den enorme mængde af ""forkert information og støj"", der findes inden for sundheds- og fitnessbranchen.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her