Gå til hovedindhold
Træning

Stress af med yoga | Afslapningsteknikker

Stress af med yoga | Afslapningsteknikker
Jack boardman
Forfatter og ekspert3 år Siden
Se Jack boardman's profil

Du har nok allerede hørt om de mange fordele ved yoga nu (toning, styrkelse af led og muskler, for blot at nævne nogle få), men bortset fra de betydelige fordele for din fysiske sundhed, har yoga nu vist sig at gøre store ting i din kamp mod stress.

Ivrige yoga entusiaster vil allerede sætte pris på den beroligende dyd ved yoga. Du behøver ikke at være en yogi ekspert til at værdsætte den beroligende effekt, som yoga kan have på dine stressniveauer. Selv en kort vej ind i en session af easy-going kan berolige sindet og give pusterum, roen i at fokusere på din vejrtrækning og balance og samtidig slippe af med et par irriterende muskelsmerter.

Din fysiske og mentale sundhed er uløseligt forbundet, og hvad der er godt for din krop kan gavne dit sind. Mennesker, der praktiserer såkaldte mind-body interventioner (MBI), såsom yoga, meditation og Tai Chi, producerer betydeligt lavere mængder af molekyler, der aktiverer inflammation-forårsagende gener, som en undersøgelse har fundet.

stress af med yoga

Stress af med yoga

Et forskningsstykke fra universiteterne i Coventry og Radboud analyserede 18 undersøgelser med 846 deltagere og fandt ud af, at folk, der praktiserer MBA'er, producerer betydeligt lavere mængder molekyler, der aktiverer inflammationsfremkaldende gener.

Disse molekyler frigives efter en stressende begivenhed på grund af 'kamp eller flygt' respons.

Lead investigator Ivana Buric fra University of Coventry sagde: "Millioner af mennesker rundt om i verden nyder allerede de sundhedsmæssige fordele ved MBIs som yoga eller meditation, men hvad de måske ikke er klar over er, at disse fordele begynder på et molekylært niveau og kan ændre den måde, vores genetiske kode fungerer.

"Kort sagt får MBI hjernen til at styre vores DNA-processer ad en vej, der forbedrer vores trivsel."

For dem, der ikke helt har mestret de fine endnu målrettet bevægelser af yoga, eller opdager, at deres uforsynede lemmer er mere irriteret end lettet ved at forsøge at få deres ben bag hovedet, kan yoga synes som en stressende oplevelse, men det kan være, at du ikke gør det rigtige.

Siddende stillinger kan hjælpe dig til at føle dig rolig og hjælpe med en mere meditativ tilstand, når du har brug for at reflektere. Stående stillinger kan gøre dig forstærket, mens de kan vække dine muskler og fokusere dit sind.

stress af med yoga

Top Yoga Poses

En meningsmåling, herunder erfarne proffer og yoga nybegyndere, tyder på, at nogle poses er mere afslappende end andre. Så hvis du leder efter et godt sted at starte for den mest afslappende mulige yoga session, er disse de 5 mest beroligende poses:

Child's Pose (Balasana): Denne beroligende pose er en du vender tilbage til mange gange i løbet af en yoga session.

Bridge Pose (Setu Bandha Sarvangasana): Denne spændingsaflastende positur kan hjælpe dig med at slappe af.

Corpse Pose (Savasana): Dette kan betragtes som en af de nemmeste yoga positioner, men når stress har fået taget i dig, kan denne liggende pose godt være en udfordring. Denne stilling udløser din afslapning. Overvej at praktisere det, når du skal slappe af.

Standing Forward Bend (Uttanasana): Denne overgangsposition kan bidrage til at lindre spændinger, når den udføres som en pose i sig selv.

Eagle Pose (Garudasana): Denne pose lindrer dine skuldre, hvor en stor del af dine spændinger samles efter en travl dag. Balance fokuserer dit sind og rydder ud i dine tanker.

Jack boardman
Forfatter og ekspert
Se Jack boardman's profil

Jack er fitness- og ernæringsskribent med speciale i vægtløftning, boksning og MMA træning.

myprotein