Gå til hovedindhold
Træning

De 10 mest almindelige sportsskader | Undgå og overvind dem

De 10 mest almindelige sportsskader | Undgå og overvind dem
Lauren Dawes
Forfatter og ekspert5 år Siden
Se Lauren Dawes's profil
Skrevet af Jack Boardman

Sportsskader kommer i alle former og størrelser, og nogle gange behøver det ikke at være en brækket knogle, der holder dig fra din daglige fitness rutine. Skader betyder ikke altid en tur på skadestuen, men genoptræning fra en skade skal stadig behandles ligeså alvorligt som resten af ​​din sportslige præstationer. I denne artikel tager vi et kig på de mest almindelige sportsskader, og hvad du kan gøre for at komme dig over dem.

Ankelforstuvning

Sportsskader

Forstuvninger i anklen er en helt almindelig sportsskade, der involverer hoppe, vridninger og pludselige bevægelser, der kan få dig ud af balance. Symptomerne du bør være obs. på omfatter ømhed, hævelse og blå mærker.

En forstuvet ankel kan ske for alle, men kan især ske, hvis du har svage muskler uden for din ankel.

Der er ingen specifik tidsramme for forbedring. Ligamenter kan tage op til 6 uger at hele, men hvis skaden er lille, rådes du til at holde dig væk fra fitness i tre dage til at starte med, og derefter kan du se, hvordan din ankel har det.

Lyskeskade

Sportsskader

Dette er en belastningen af ​​dit indvendige lår, som kommer fra et stræk fra en sidegående bevægelse. Lyskeskade sker oftest i sportsgrene som hockey, skøjteløb og fodbold.

Du kan behandle en strukket lyske med hvile, is og kompression. Hævelsen vil være øjeblikkelig, men hvis alvorlig smerte fortsætter i mere end et par dage, skal du kontakte en læge. En mild lyskeskade kan komme sig efter få uger, men mere alvorlige kan tage måneder at helbrede. Som med de fleste almindelige sportsskader er tålmodighed nøglen frem.

Hasesene (baglår) belastning

Sportsskader

Dine hasesener består af tre muskler på dit bag lår - hvilket betyder, at der er meget, der kan gå galt. Det er en af ​​de mest almindelige sportsskader, da de nemt overstrækkes, hvis du ikke opvarmer ordentligt. En hasesene belastning kan skyldes pludselige spark og lunge-bevægelser i enhver sport fra tennis til løb.

Dette er en vanskelig skade at overkomme. Skaden kan i nogle tilfælde forhindres ved rutinemæssige udstrækninger, som kan holde dine ben varme, men hvis du er alvorligt skadet, er hvile den bedste kur.

Slemme hasesene belastninger kan tage 6-12 måneder før smerten er væk, fordi det er svært for mange mennesker at forholde sig inaktiv nok til at få den hvile, som de har brug for.

Korsbåndsskade

Sportsskader

Dine forreste korsbånd (ACL) holder dine knæ på plads. Det er et meget følsomt område, og derfor kan skader skyldes pludselige stop eller banken fra siden. Du kan også høre en forfærdelig knækkende lyd, når det sker.

Dette er helt sikkert en skade, der er værd at opsøge læge for. Du vil ikke være i stand til lægge nogen form for vægt på dit ben, hvorfor 100% hvile er påkrævet. Behandling omfatter ofte kirurgi, hvorefter genoptræning kan tage mere end 6 måneder.

Knæsmerter

Sportsskader

Også kendt som løberens knæ; dette er en knæskade, som kommer fra intens brug af knæet, som følge heraf beskadiger knæets væv. Dette er en af ​​de mest almindelige sportsskader i cykling, og kan ske, hvis rytteren overbelaster sig selv, eller hvis deres cykel passer dem dårligt.

Behandling kræver hvile i omkring 6 uger, og du kan opbygge din styrke igen ved at isolere dine quads. Når du har genoptrænet, kan det være, at du bør overveje at variere din træning mere for at forhindre, at skaden sker igen.

Tennisalbue

Sportsskader

Også kendt som epicondylitis. Tennisalbue er en gentagen belastning i din albue, som ødelægger sener i underarmen. På trods af sit navn kan tennis albue skyldes mange forskellige gentagne bevægelser såsom at spille violin såvel som andre sportsgrene.

Albuen kan hurtigt blive god igen ved at undgå den gentagne handling, som forsagede skaden. Senen har brug for omkring 6 uger, og derefter bør smerten gå væk. Hvis ikke, så er det tid til at konsultere en læge eller en fysioterapeut.

Lægskade

Sportsskader

Dette er en overstrækning af din lægmuskel, som kan skyldes alt fra mindre jogging til intensiv atletik.

Tro os, du ved, hvornår du har fået denne skade. I starten kan det måske føles som om, at du lige er blevet slået på bagsiden af ​​benet på samme tid med, at hører en knækkende lyd. Dette bliver hurtigt efterfulgt af smerter i din læg og derefter hævelse og blå mærker, hvis skaden er alvorlig.

En mild belastning kan komme sig efter en uge eller to, men en mere alvorlig skade kan tage omkring 3-4 måneder at hele. I første omgang skal du hvile læggen, og derefter langsomt genoptræne den. Når det er muligt, bør du også benytte dig af kompressionsbandage.

Skinnebensbetændelse

Sportsskader

Dette er en almindelig skade, der indebærer smerte på forsiden af ​​dit skinneben, som sker på baggrund af løb og andre kraftige virkningsaktiviteter, der ikke har et godt underlag under dine fødder.

Du kan behandle denne skade hjemme med hvile og is, men hvis smerten stadig er kraftig efter nogle få dage med hvile, bør du opsøge læge.

Med is og hvile samt støttende, polstrede sko kan dette gå over efter et par uger, hvorefter du gradvist kan træne dine skinneben op til dine sædvanlige aktiviteter igen.

Hoftefleksor skade

Sportsskader

Dine hoftefleksorer hjælper dig med alt fra at løbe, stå op og sidde. Denne skade kan forårsages fra sportsgrene som forhindringer eller fodbold, hvor du løfter dit lår. Afhængigt af hvor meget det er anstrengt, kan din hoftebøjler tage mellem 1- 8 uger at komme sig.

Den bedste behandling er hvile, og at holde din vægt væk fra din hofte. I mere alvorlige tilfælde kan det være, at du skal gå med krykker, og hvis smerten vedvarer, skal du tale med din læge.

Hjernerystelse

Sportsskader

En hjernerystelse er et slag i hovedet, og der findes et bredt spektrum for sværhedsgraden af ​​dem. En meget lille hjernerystelse kan have få symptomer og blive helbredt på mindre end 24 timer.

Hjernerystelser bør tages alvorligt, så hvis du får et slag i hovedet under sportsudøvelse, der er mere end bare lille, bør du undgå at køre og sove, før du ser en læge, eller tager på skadestuen - fortæl altid nogen, at du har fået et slag mod hovedet, så de kan hjælpe dig, hvis det er nødvendigt.

Bedste tips mod sportsskader

Sportsskader

De første regler til behandling af sportsskader er:

  1. Hvil skaden ved at holde din vægt væk fra det berørte område og undgå alle former for belastninger.
  2. Is - dette kan hjælpe med betændelse og afkøle varmen, som skaden frigiver.
  3. Kompression betyder indpakning, men ikke så tæt, at du ikke har nogen cirkulationen.
  4. Højde påvirker din cirkulation og sikrer, at skaden ikke bliver værre. Du bør derfor løfte det lem, hvor skaden befinder sig.

Disse trin kan tage sig af de umiddelbare bivirkninger, der kommer fra en skade såsom rødme, ømhed, hævelse og stivhed. En ekstra ingrediens er tålmodighed. Hvis du har fået en mindre skade, vil det kræve mere end et par dage at hele fuldstændigt. Uanset hvad du gør, skal du ikke forsøge at 'løbe det væk'. Det kan resultere i forværrelse af skaden.

Hvis du er tålmodig, og foretager dig ovenstående regler, men stadig har alvorlige smerter efter nogle dage, skal du tale med din læge. Forsøg at undgå skade ved at lytte til din krop og sørg for en ordentlig opvarmning og nedkøling.

Kort fortalt

Udstrækning og tilstrækkelig cardio opvarmning er den bedste måde at undgå skader på, men nogle af de mest almindelige sportsskader kan ske uden advarsel og på de enkleste måder. Når de - desværre - sker, bør du hvile skaden, løfte skaden, påføre is og kompression, når den behandles derhjemme. Husk at skader sker for os alle så forbliv positiv; du vil være klar igen på ingen tid!

Lauren Dawes
Forfatter og ekspert
Se Lauren Dawes's profil

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.

myprotein