Vores Ambassadører

Mød en af pionererne inden for LGBTQ+ fitnessbranchen

Fitnessbranchen giver mange mennesker mulighed for at opbygge selvtillid og virkelig finde sig selv. Den har potentiale til at stå i spidsen for samfundsændringer gennem denne evne til at ændre så mange menneskers liv. Fremskridt er spændende, men som i mange andre brancher er der stadig arbejde, der skal gøres, før der er opnået fuldstændig tilgængelighed. Målet skal være fitness for alle.

I hele LQBTQ+ måneden fejrer vi vores ambassadører, der står i spidsen for positive forandringer i fitnessmiljøet, hvad enten det er ved at forsvare sig selv og vide, hvorfor de hører til, eller ved at støtte andre gennem deres fitnessrejser.

En person, der med succes gør en forskel, er Em Donkers (som også går under navnet Ben), som du måske kender som personen bag NRG Fitness, en LGBT+ fitnesskanal, der er dedikeret til at inspirere andre til at træne med stolthed. Em gør store fremskridt for at gøre fitnesscenteret og andre fitnessrum i den virkelige verden mere tilgængelige for deres kunder og samtidig øge bevidstheden om fordelene – især for LGBTQ+-samfundet – gennem sociale medier.

Vi fangede Em for at tale med hende om alt, hvad der har med fitness at gøre, samt om deres ambitioner og inspirationer.

“Bare det at være sammen med folk, der forsøger at være den bedste version af sig selv, forsøger at blive bedre og stærkere”

Fitnesscenteret er et sted for selvforbedring – et sted til at opbygge den krop, du ønsker, den krop, du er komfortabel med. Em kan identificere sig med det. Men for Em er det også mere end det – det er et sted, hvor folk kan fejre deres identitet, omfavne deres ønske om at være sunde og elske deres krop ved at investere i den. Dette er det budskab, Em ønsker at dele med sine kunder, for at hjælpe fremtidige generationer med at lære at elske sig selv for den, de er.

“Bare det at være sammen med folk, der forsøger at være den bedste version af sig selv, forsøger at blive bedre og stærkere. Det kunne jeg virkelig identificere mig med, men det var lidt forvirrende, fordi de mennesker, som jeg gerne ville ligne, ikke nødvendigvis lignede mig.”

Selvom Em fandt det forvirrende til tider, lærte de at opbygge deres krop på en måde, der fungerede for dem. De blokerede for støjen og fokuserede på, hvordan de ønskede at se ud. Em ville have et stort bryst, store arme og en stor ryg. Så de arbejdede på at opnå dette og ignorerede, hvordan folk omkring dem så ud, og hvad de lavede.

“Vi har magten og værktøjerne til at forme den krop, som vi har drømt om … opbygge den selvtillid, der kan hjælpe dig med at bekræfte dig i dit køn og i din fitnessrejse.”

“Stadig de sorte og hvide kønsforventninger”

Fitnesscentre udvikler sig i takt med deres klientel, og det er den slags momentum, der er så dejligt at se. Vi skal fejre alle de fremskridt, der sker i fitnessrum, som er steder, som mange mennesker bruger til at omfavne deres identitet og arbejde hen imod deres mål.

Em’s mission er at hjælpe fitnesscentre med at blive mere rummelige steder ved at øge bevidstheden om LGBT+-miljøets behov. Em er denne forandring ved at være synlig for folk, tale åbent om problemer og lære folk at vide, at de hører til i fitnesscentre.

“Jeg ved, at det kan være svært med situationen i omklædningsrummet, eller miljøet eller udseendet, stadig de sort-hvide kønsforventninger. Det kan være intimiderende at være i fitnesscenteret, så jeg vil bare gerne hjælpe med at nedbryde det og opbygge selvtillid, før vi kommer derhen.”

Som personlig træner og influencer på fuld tid kører Em hjemmeundervisning for kunderne, så de kan opbygge selvtillid, før de overhovedet sætter deres ben i fitnesscenteret. Em’s klienter ved ofte, hvad de vil, men det kan være skræmmende at gå direkte ind i fitnesscenteret i starten. Det er utroligt værdifuldt for Em’s klienter at starte rejsen et sted, hvor de føler sig godt tilpas, og det giver dem et fundament, som de kan bygge videre på for at trives i et fitness miljø.

Em’s drøm er, at queer mennesker skal vide, at de hører til i alle fitnessrum, og at der ikke er nogen barrierer. For alle. Fuldt stop.

“Bare at have sproget, at bruge de korrekte pronominer, at skabe et rum, hvor alle er inkluderet, at have kønsneutrale badeværelser, omklædningsrum, hvad det end måtte være. Selv bare skriften på væggen, når de har deres slogans, bare for at være mere inkluderende.”

“Jeg kan virkelig ikke vente med at se, hvor NRG bevæger sig hen, og det er virkelig motiverende for mig. Jeg kan ikke vente med at hjælpe flere mennesker.”

Det, der motiverer Em mest, er at skabe en forandring. At ændre deres eget liv, at ændre deres klienters liv og at ændre, hvordan LGBTQ+-personer bliver set – og ser sig selv – i fitnessbranchen.

“At høre, at de føler sig så meget mere trygge ved deres køn. Jeg har hjulpet dem med at komme ud, eller jeg har hjulpet dem med at beslutte at bruge mere tid på at arbejde med deres krop, før de får en topoperation. Alle disse ting er super givende…

Jeg glæder mig til den næste træning, den næste dag, den næste klient, det næste store skridt. Jeg kan virkelig ikke vente med at se, hvor NRG bevæger sig hen, og det er virkelig motiverende for mig. Jeg kan ikke vente med at hjælpe flere mennesker.”

Og på et personligt plan – selv efter mange års hårdt arbejde, som den person, de er – har Em ingen planer om at stoppe foreløbig.

“Jeg vil tage en dag ad gangen, men det er motiverende for mig ikke at vide, hvad den næste dag bliver, selv med disse hormonændringer, med min krop er det super spændende – det holder mig virkelig i gang.”

“Du skal nok nå dertil, og det bliver fantastisk, når du gør det.”

Som mange andre mennesker i LGBT+-samfundet har Em været udsat for modgang. Men de er kommet igennem det med en endnu stærkere tankegang. De ved, at de har det godt med den, de er, og den forskel, de gør. Alt andet er bare støj.

“Bliv ved med at gå. Giv aldrig op. Bliv ved med at presse på, for du vil blive slået ned, og folk vil sige det, de har lyst til at sige. Men så længe du bliver ved og ved, at hver dag bliver bedre, bliver du den person, du altid har ønsket at være. Du skal nok nå dertil, og det bliver fantastisk, når du gør det.”

“De forsvarer mig.”

En naturlig bekymring for mange mennesker i LGBTQ+-samfundet er accept fra familien. Em er heldig nok til at have støttende forældre – de er faktisk en stor inspirationskilde. Em bliver synligt følelsesladet, når vi taler om, hvordan deres familie omfavner deres identitet, og hun indser, hvor heldige de er med at være elsket og accepteret af deres nærmeste.

“Mine forældre har været en kæmpe inspiration for mig. Jeg er vokset op i en meget aktiv husstand, og de har altid været så støttende og så fantastiske. De har også støttet mig gennem denne kønsrejse. De stiller mig alle de bedste spørgsmål – undskyld, hvis jeg bliver følelsesladet – men de er bare så støttende, og de læser bøgerne, de lærer mine pronominer. De forsvarer mig.”

Kort fortalt

Fitnessbranchen har måske stadig lang vej igen, før den er imødekommende for alle, men det er folk som Em, der er drivkraften bag ægte positive forandringer og inspirerer folk til at gøre det bedste ud af sig selv og ikke lade frygt holde dem tilbage. Uanset hvad dit eget mål er, er Em’s side fuld af stærke budskaber, og om ikke andet vil det at se fællesskabet trives helt sikkert give dig et smil på læben. Tjek den ud her.

Alex Tilinca ændrer spillet for transkønnede bodybuildere

Vores Ambassadører

Alex Tilinca ændrer spillet for transkønnede bodybuildere

"Du er nødt til at være din egen helt"

2022-02-09 18:12:50Skrevet af Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her