Ernæring

Gode råd til vægttab for begyndere | Nå dit mål

Med så mange råd til vægttab, kost trends og influencers på Instagram, kan det være temmelig overvældende at vide, hvor man skal starte, når det kommer til at forsøge at smide fedtet. Undskyld hvis det kommer som en overraskelse, men der er ingen “hemmelig” øvelse eller idiotsikker pille, der får dig til øjeblikkeligt at gå ned i tøjstørrelser, uanset hvad folk på nettet forsøger at fortælle dig af smarte råd til vægttab.

Når det kommer til at tabe sig, er der så mange faktorer at overveje, der vil være individuelle til din egen rejse. At tabe vægt på en sund og langvarig måde tager tid, og du kan ikke forvente at se resultater henover natten. Det handler om dedikation og beslutsomhed. Men det kan sagtens lykkes.

I denne artikel finder du:

råd til vægttab

Sunde snack alternativer

For mange kan det desværre være ret svært at tage en kold tyrker fra snacks. Hvordan skal du så kunne komme igennem en lang arbejdsdag eller til din yndlings Tv-serie?

Hvad vi siger er, at for nogen er snacking bare et must, men det behøver ikke at blive et tilbageslag i din vægttabsrejse. Du skal bare ændre hvordan du snacker.

Der er flere gode nyheder. Det anses at kunne bevare et bedre stofskifte og holde energiniveauet på plads. Derfor er det godt at spise mindre portioner, men oftere end kun at holde sig til fx tre store hovedmåltider og ingen mellemmåltider.  

Hvis du er til saltede snacks, så drop chips og prøv med riskiks i stedet for. Eller gulerødder med hummus dip. Nødder og frø er også rigtig gode snacks, men hold dig til de neutrale uden salt.

Hvis du er til de søde sager, så er frisk frugt altid godt. Du kan også vælge noget fra vores lækre udvalg af skinny snacks. Disse syndigt-sunde snacks er høj på protein og fiber, men fedtfattige med lavt sukkerindhold.

Du kan også ændre dine varme drikke.. Mange af os drikker lidt for meget kaffe i løbet af en dag, som oftest kommer med ekstra kalorier i form af mælk og sukker. At skifte til grøn te er et fantastisk boost til dit stofskifte.

råd til vægttab
Kosttilskud til vægttab

Tilskud skal bruges sammen med en afbalanceret kost og regelmæssig motion. De bør aldrig erstatte kosten. De er ikke en øjeblikkelig løsning til at kaste kilo af, men de kan helt sikkert hjælpe dig med din vægttabsrejse.

THE Diet

Vores overlegne kostproteinblanding er pakket med forskede ingredienser. Herunder glucomannan, som er en kostfiber, der kan understøtte vægttab, matcha grøn tepulver, der indeholder polyphenoler og cholin, som omdanner fedt til energi.

Det byder på 26 g protein af høj kvalitet pr. portion, sammen med kun 1,3 g fedt og 3,9 g kulhydrater, og kommer i fem overbærende smage.

Impact Diet Whey

Specielt formuleret til vægttab, giver denne shake i 35 g protein (hjælper dig med at holde dig mæt i længere tid) med lavt indhold af kulhydrater og lavt fedtindhold.

Den indeholder også undersøgte diæt ingredienser såsom grøn te ekstrakt, inulin, CLA og 48 mg cholin pr. portion, hvilket bidrager til normal lipid metabolisme.

Fat Binder Capsules

Disse kapsler er designet til at reducere gastrisk absorption af fedt fra mad. Disse kapsler kan bindes til imponerende 60 g forskellige fedtstoffer (540 kalorier) pr. portion. Dette forhindrer det i at blive absorberet af kroppen og opbevares, hvilket kan påvirke vægt og kolesteroltal.

De indeholder også chitosan, som hjælper med at opretholde normale blodkolesterolniveauer.

CLA

CLA er et meget populært supplement til dets forbindelse til vægttab. Undersøgelser har vist, at det kan øge stofskiftet, hvilket medfører en reduktion i kropsfedt.

Da CLA naturligt findes i kød- og mejeriprodukter, er disse kapsler en god måde at få mere af det i din kost uden at indtage for mange kalorier.

Grøn te ekstrakt

Disse tabletter er en superkoncentreret form for grøn te, som betragtes som superfood og har været forbundet med vægttab.

Dette skyldes primært antioxidanterne, kaldet catechins, der findes i grøn te. Det vigtigste er EGCG (epigallocatechin gallat), som har vist sig at øge stofskiftet.

Hindbær Ekstrakt & Choline

Disse kapsler indeholder en stærk blanding af hindbærketoner, CLA og cholin, som er involveret i normal lipid metabolisme såvel som normal leverfunktion.

Ved at understøtte dit stofskifte, kan de være den start, din krop har brug for at komme tættere på dine vægttabsmål.

råd til vægttab

Springe måltider over og portionsstørrelse

Spring aldrig over måltider

Udover at være en ekstrem usund slankemetode at springe måltider over, så er det heller ikke en holdbar metode. Det nedsætter rent faktisk dit stofskifte, da kroppen forsøger at spare på energien.

Kroppen går i overlevelses tilstand. Det betyder, at når du begynder at spise igen, så vil stort set alt fra det måltid blive konverteret til fedt og lagring for at forebygge sult. Så spring aldrig din morgenmad eller andre måltider over.  

Du er også meget mere tilbøjelig til at binge på sukkerholdige snacks senere, hvis du fratager dig selv af al næring. Din krop vil intensivere sine sultsignaler, hvilket gør det svært at tænke på noget som helst udover alt det, som du gerne vil spise, men ikke må.

En bæredygtig måde at spise på er at sørge for, at du spiser små måltider regelmæssigt med sunde snacks undervejs for at begrænse cravings og holde dit stofskifte aktivt. Hvis du er fuld af de rigtige fødevarer, er du meget mindre tilbøjelig til at dagdrømme om kiks og kager.

Kontrol over portionsstørrelse

Portionskontrol er en god måde at stoppe dig selv fra at proppe din tallerken til kanten for derefter at spise rub og stub, for man skal jo ikke levne.  Dette til trods for, at du faktisk er blevet mæt.

At bruge en mindre tallerken til dine vigtigste måltider kan hjælpe dig med at holde dig til standardstørrelser uden at føle,  at du får mindre.

Dine måltider skal opdeles, så du har dobbelt så mange grøntsager som protein eller kulhydrater på din tallerken.

Det er vigtigt at måle ingredienser, før du laver mad, da det er sjældent, at man kan gætte nøjagtigt, hvor meget en standard servering af pasta eller ris er, uden at bruge kopper eller skalaer.
Det er noget nemmere at undgå at overspise, hvis du ikke har kogt for meget til at starte med.

råd til vægttab

Fødevarer/væske at undgå

Når det kommer til vægttab, er det ikke den mest realistiske tilgang at begrænse sig til kun at spise kål og selleri. Hvis du nyder din kost, er du meget mere tilbøjelig til at holde fast ved livsstilen, og alle fortjener en godbid i ny og næ.

Når det er sagt, er der her et par ting, du generelt bør forsøge at undgå.

Raffineret kulhydrater

Også kendt som simple / forarbejdede kulhydrater fordi de er blevet fjernet for deres næringsværdi og vitaminer. Hold dig væk fra kiks, kager, hvidt brød og korn, der ikke er 100% fuldkorn.

Mikroovnsmåltider

Disse kan virke simple og yderst bekvemme, men de er næsten altid fyldt med salt, sukker eller fedt. Desuden kan den faktiske mikrobølgeringsproces også fjerne små næringsstoffer, som rå ingredienser kan have i sig.

Alkohol

Det er alt for nemt at glemme eller ignorere, at de fleste drikkevarer er meget høje i deres kalorieindhold (og kan oftest føre til flere kalorier i kebabform senere på natten). Hvis du ikke kan ofre en drink fra din weekend, så prøv at holde fast i hvid spiritus.

Vigtigheden af vand

Når du forsøger at tone kroppen eller tage vægt, så er vand en nødvendighed.

Du skal bestræbe dig på at drikke 2 liter om dagen. At holde sig hydreret, gør det muligt for din lever at omsætte fedt effektivt. At drikke vand kan også stoppe en falsk sult. Før du hopper ombord i snack-skålen, så prøv med et glas vand. Måske du bare var tørstig og slet ikke sulten.

Vand hjælper også kroppen til en naturlig detox og er en vital del af fordøjelsesprocessen. At have en fvandlaske med dig hele tiden gør det nemt at nippe hele dagen, og hvis du kæmper med mangel på smag, så kan du altid infuse dit vand med frugt. Du kan også prøve vores water enhancers.

råd til vægttab

Bør jeg tælle kalorier?

Selvom du ikke behøver at blive fanatisk, er det godt at vide, hvad du spiser, og hvor mange kalorier du faktisk indtager på en dag.

At holde øje med dette vil også gøre dig mere opmærksom på dine spisevaner, hvilket betyder, at det er nemmere at se gentagne overtrædelser. Fx når du opdager, at du ved hver kop te rent faktisk også tager ekstra sukker!

Som en del af dette vil du opdage, at du også begynder at læse varedeklarationer, hvilket er vigtigt, da det hjælper dig med at holde styr på hvilke næringsstoffer du får. Det er nemt at blive fanget nogle gange, især da nogle fødevarer fra supermarkederne erstatter lavt fedtindhold med højere sukkerindhold.

At lave mad til dig selv, i stedet for at købe færdiglavede måltider, er en anden fantastisk måde at holde sig selv i snor, da du ved lige præcis, hvad du giver din krop af næring. Mange færdiglavede måltider sniger en masse unødvendig salt, sukker og andre tilsætningsstoffer ind.

Kort fortalt

At tabe sig er en proces, der tager tid og engagement. Man kan ikke forvente at tabe sig 5 kg natten over. Det er vigtigt, at du har en konsekvent træningsrutine samt en omhyggelig tilgang til din ernæring, og du bør altid lytte til din krop. Du vil opleve dage, hvor fristelsen tager dig af sporet, men det betyder ikke, at du skal give op. Fortsæt. Vi tror på dig!

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her