Ernæring

5 tips til sunde snacks til børn | Idéer til madpakken

Der findes så mange usunde snacks til børn nu til dags, at det kan være svært for forældre at sige nej til dem.

Du kan gøre børnenes snacks sundere og sjovere med nogle af disse næringsrige opskrifter, som dine børn vil elske at være med til at lave og spise!

5 tips til sunde snacks til børn

#1 Bananbrød

Hjemmelavet bananbrød er altid et godt alternativ til sukkerholdige småkager og muffins, som mange børn sender længselsfulde blikke efter i supermarkedet.

Der er ikke noget som at komme hjem efter skole til et friskbagt bananbrød!

Du kan lave et helt almindeligt bananbrød eller et med kakaopulver, så du får en lækker snack med chokoladesmag. Du kan også tilsætte Jordnøddesmør, hvis du vil have flere proteiner i!

sunde snacks til børn

#2 Chips lavet af søde kartofler

Chips, der er lavet af søde kartofler udgør en fantastisk snack for børn, da de er fulde af vitaminer og rige på fibre. De er et rigtigt godt alternativ til de chips, du kan købe i forretningerne, som kan være meget fedtholdige, og som kan have et lavt næringsindhold.

Det eneste, du skal bruge, er en sød kartoffel, lidt olie og lidt salt. Skær kartoflen i tynde skiver og dræn dem for overskydende væske ved at lægge skiverne mellem to viskestykker.

 Forvarm ovnen til 170 grader. Pensl kartoffelskiverne med olie og krydr med en smule salt. Læg bagepapir på en bageplade og læg kartoffelskiverne på i ét lag.

 Det er vigtigt, at skiverne kun lægges i ét lag, så er du sikker på, at de bliver bagt ens. Bag dem, indtil enderne begynder at vende opad, vend dem og bag dem på den anden side.

 Når de er færdige, skal du fjerne dem fra bagepladen og lade dem køle af. De bliver sprødere, når de bliver kolde. Velbekomme!

#3 Hummus med fuldkornswraps

Hummus er en fantastisk snack, da den er fuld af proteinrige kikærter.

Skær en wrap i små mundrette trekanter og bag dem let i ovnen, til de bliver sprøde. På den måde kan du gøre et mellemmåltid sjovt, men supersundt, når de små hænder skal dyppe trekanterne i hummussen.

 Lav din egen hummus ved at blende kikærter, citronsaft, hvidløg, lidt kommen, tahinipasta og olivenolie.

 Superlet, hurtigt og virkelig lækkert. Det kan også bruges som lidt ekstra i madpakken!

#4 Snackmix med rosiner

Snackmix kan fås i mange varianter i supermarkeder landet over. Det består som regel af en blanding af nødder og tørrede frugter, hvilket er et godt alternativ til børn, fordi det indeholder de gode fedtsyrer.

Hvis du tilsætter rosiner, gør det snacken sødere og rigere på fibre, hvilket gør, at snacken er mættende.

 Hvis du rister nødderne, giver du dem ekstra smag, og du kan endda smide rosinerne oveni og blande det hele, før du serverer blandingen i små, børnevenlige portioner!

#5 Mini-fuldkornspizza-ansigter

Pizza-ansigterne er utroligt populære hos børn, fordi de er så lette at lave, at hele familien kan være med. Du skal bruge lidt forskelige grøntsager, så som rød, grøn og gul peber, champignoner og løg.

Læg hakkede tomater (det må gerne være fra dåse) ovenpå fuldkornspizzadejen, drys lidt ost henover og lad børnene selv dekorere deres pizzaer med de hakkede grøntsager.

 Bag dem i ovnen i 15 minutter, til osten begynder at boble op og blive gylden. Afkøl dem lidt, før du serverer dem for børnene!

Bonus: En weekend-favorit!

#6 Smoothie-is

En sikker vinder hos både børn og voksne er smoothie-isene! Du laver dem på yoghurt, som er rig på kalcium, hvilket er nødvendigt for at få stærke knogler, og så giver frugtindholdet vitaminer.

Du kan vælge og vrage mellem, hvilke frugter, du bruger, og du kan være kreativ i forhold til smagen. Dem med jordbær smager rigtigt godt, men prøv at tilsætte en banan eller nogle eksotiske frugter, så som mango og papaya – det giver også en virkelig lækker snack.

 Bland frugter og yoghurt sammen og hæld det i en ispindeform og frys dem i et par timer.

 Du kan også tilsætte frugtstykker, hvis du gerne vil have, at de ser endnu mere indbydende ud!

sunde snacks til børn

Gode råd

Snacks behøver ikke være usunde for at være sjove, og snacks er en god mulighed for at få lidt ekstra næring i dine børn, især hvis de er småtspisende ved hovedmåltiderne.

Prøv nogle af ovenstående tips til sunde snacks – de er lette at lave, og de smager supergodt – prøv dem selv!

Hvis du mangler inspiration til hvordan du kan tilfredsstille dit barns søde tand, så tjek vores nye udvalg af sunde snack alternativer, udviklet til aktive børn.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her