Sunde Opskrifter

Varm morgenmad med sød kartoffel og chorizo | Perfekt til muskelopbygning

Start din morgen med en varm morgenmad, der både luner og giver gains.

Har du brug for lidt ny inspiration til at tilberede søde kartofler? Så er vi helt sikre på, at du vil elske vores bud på en smagfuld og sund varm morgenmad. Lav en god portion, så du laver en morgenmads meal prep, så du ikke skal stresse om morgenen.

Hovedingrediensen i denne opskrift er sød kartoffel – og med god grund. Sød kartoffel er blevet en populær spise blandt fitness entusiaster og deres meal preps. Den knoldede rod er kendt for sit høje fibreindhold og A-vitamin. Mange tilbereder den søde kartoffel som en almindelig kartoffel ved siden af sin sædvanlige kylling og grøntsager, men i vores opskrift bringer vi ny inspiration og ny energi til tilberedningen. Vi håber, at du vil begynde af starte din morgen med en varm morgenmad – specielt her i de kolde måneder.

Ved at tilføje chorizo, æg og kikærter får din morgenmad ikke kun en masse mere smag, men også et boost af protein, der er nødvendigt i din kamp om mere muskelmasse. Alle dine hårde og intense timer i træningscentret skal ikke gå til spilde vel?
Chorizo har måske et lidt dårligt ry grundet sit høje fedtindhold, men vidste du, at denne smagfulde pølse indeholder en masse vitaminer og mineraler, som rent faktisk hjælper til muskelopbygning samt fedttab? Chorizo er rig på B12-vitamin, B-vitamin og selen.
Ej forglemme de små kikærter. Disse næringsrige bælgfrugter er høj på fibre og langsomt optagelige kulhydrater, der er perfekt som brændstof til kroppen.

varm morgenmad sød kartoffel chorizo

 

Antal: 4

Forberedelsestid: 5 min
Tilberedningstid: 20 min
Total tid: 25 min

Ingredienser

 • 500 g søde kartofler
 • 1 spsk. kokosolie
 • ½ rødløg (finthakket)
 • 200 g kikærter på dåse (drænet)
 • 150 g chorizo (skåret ud i 1 cm tern)
 • ½ tsk. havsalt
 • ½ tsk. sort peber
 • 4 mediumstore æg (økologisk eller fra fritgående høns)
 • Håndfuld syltede og udskåret jalapeños

Fremgangsmåde

 1. Skræl de søde kartofler og skær ud i 2 cm tern. Tilsæt kartoffeltern til en gryde og dæk med vand. Bringes i kog. Når det koger, hældes vandet fra stå og dampe i 2-3 minutter.
 2. Imens du venter tilsæt kokosolie til en pande og varm på medium varme til høj. Når kokosolien er smeltet, tilsæt nu de finthakkede løg og chorizo og steg i 3-4 minutter under jævnlig omrøring.
 3. Herefter, skru ned for varmen til medium styrke og tilsæt de søde kartoffeltern, kikærter, jalapeños, havsalt og sort peber. Pres det en lille smule ned og steg i 8-10 minutter uden at flytte rundt i blandingen, indtil det begynder at blive sprødt.
 4. Lav 4 små fordybninger og slå de 4 æg ud i disse. Dæk panden med et låg og lad koge i 2-3 minutter, indtil æggene er smilende.
 5. Top evt. med et par ekstra jalapeños og servér en varm morgenmad.

Næringsindhold
pr. portion

Ernæringsinformation

Per portion

Calories 437
Total Fat 23g
Total Carbohydrates 38g
Protein 24g


Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her