Sunde Opskrifter

BBQ Pulled jackfruit | Vegansk pulled pork

Jackfruit er en stor frugt, der stammer fra Sydvestindien (og nu tilgængelig i dit lokale supermarked). Den ananas-lignende frugt i stigende grad blevet populær iblandt veganere, vegetarer og flexitarer på grund af dens særprægede kødfylde tekstur.

Jackfruit kød er en stor kilde til stivelsesholdige kulhydrater og fibre. Perfekt til langsom frigivelse af energi og fordøjelse. Derudover indeholder frugten store mængder B6-vitamin, samt et højt indhold af C-vitamin og kalium.

Umoden jackfruit kan anvendes i et utal af retter, men i denne faux BBQ pulled ”pork” er frugten et yderst delikat alternativ til kød. Dog smager det nærmest som var det den ”ægte vare”. Parret sammen med vores sukkerfri BBQ sauce, for at holde raffineret sukker på et lavt niveau, sammen med nærende sød kartoffel og avocado, er denne BBQ pulled jackfruit netop det, som du har brug for, når du savner smagen af sommerens BBQ om vinteren.

Hop direkte til næringsindholdet.

Ingredienser

 • 1 spsk. 100% kokosolie
 • 4 mellemstore søde kartofler
 • ½ tsk. Havsalt
 • ½ tsk. Sort peber
 • 2 x 400 g dåse grønne jackfruit
 • 150 ml sukkerfri BBQ sauce
 • En håndfuld korianderblade

BBQ Pulled jackfruit

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen på 180°C eller 160°C ved varmluft
 2. Placer de søde kartofler på en bageplade og smør i kokosolie. Krydres nu med havsalt og sort peber. Bages i 45 minutter på midterste rist.
 3. Imens du venter på de søde kartofler i blive kogt, så skal jackfruit forberedes. Hæld vandet fra dåsen og hæld frugtkødet i en dyb bageplade. Tilsæt halvdelen af BBQ saucen og rør rundt. Dæk herefter tæt over med sølvpapir. Bages på samme rist som de søde kartofler i 40 minutter.
 4. Brug ventetiden på at forberede toppings. Hak simpelthen avocadoerne i halv længde og tag kødet ud og hak derefter groft. Hak ligeledes korianderbladene groft.
 5. Når de søde kartofler og jackfruit er kogt, tages de ud fra ovnen. Bland nu den sidste halvdel af BBQ saucen i jackfruit blandingen. Skær de søde kartofler op med en kniv.
 6. Top med BBQ pulled “pork”, avocado og korianderblade. Plantebaseret perfektion!

Næringsindhold
pr. fyldt sød kartoffel

Ernæringsinformation

Per portion

Calories 436
Total Fat 15g
Total Carbohydrates 74g
Protein 7g


Jennifer Blow

Jennifer Blow

Forfatter og ekspert

Jennifer Blow er vores associeret registreret ernæringsekspert UKVRN UK Registrering af kompetente og kvalificerede fagfolk indenfor ernæring. Hun har en Bachelor of Science i ernæringsvidenskab og en Master of Science ved Research i ernæring. Hun er nu specialiseret i brugen af sports-kosttilskud til sundhed og fitness, understøttet af evidensbaseret forskning.

Jennifer er blevet citeret eller nævnt som en ernæringsekspert i store online publikationer, herunder Vogue, Elle og Grazia, for hendes ekspertise inden for ernæringsvidenskab for motion og sund livsstil.

Hendes erfaring spænder fra at arbejde med NHS og til specifik videnskabelig forskning i tilskuddet, Omega-3 fedtsyrer. Derudover og også effekten af fast food for helbredet, som hun har præsenteret på det årlige Nutrition Society Konference. Jennifer sørger for hele tiden at udvikle sig på det faglige plan for at sikre, at hendes praksis forbliver på højeste niveau. Få mere at vide om Jennifers erfaring her .

I sin fritid elsker Jennifer hill walking og cykling, og ud fra hendes opslag vil du se, at hun elsker at bevise, at sund kost ikke betyder at sulte eller benægte sig ting.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her