Sunde Opskrifter

Low carb vegansk wok med tofu og nudler

Gå wok amok

Det er sundt, nemt og hurtigt at lave wok. Man kan putte alverdens grøntsager i,  alt efter hvilke der er dine yndlings. Wok er også en god måde at rydde op i grøntsagsskuffen, så du undgår madspild. For at gøre det endnu nemmere kan man også bruge en pose frost grønt, som denne opskrift indeholder.

Proteinkilden i denne veganske wok ret er tofu. Proteiner bidrager til opbyggelse og vedligeholdelse af muskelmasse, så denne ret er ideel efter en god træning. Tofuen steges, så den bliver crispy og lækker. Wokretten serveres også med lowcarb nudler lavet på konjacmel og en lækker mandelsauce. Mandler indeholder magnesium, hvilket bidrager til reduceret træthed og udmattelse, såvel som vitamin E også er en fantastisk kilde til kostfibre. Desuden er denne ret velegnede til veganere, som leder efter et alternativ til en proteinrig kost.

Brug også opskriften som meal prep, hvor du blot fordobler ingredienserne. Så kan du have til et par dage.

Vegansk wok

Forberedelsestid: 60 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter

Total tid: 80 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

 1. Pres og dræn tofuen i ca 1 time (Tag tofuen ud af pakken og kom køkkenrulle rundt om det. Læg det på et skærebræt og kom noget tungt ovenpå. Fx dåser eller bøger)
 2. Skær tofuen ud i tern i ca 1×1 cm og kom dem i en skål.
 3. Kom 1 spsk. majsstivelse i skålen og rør godt rundt.
 4. Kom olie på en pande og steg tofuen.
 5. Imens tofuen steges, hældes en pose frost grønt i en wok.
 6. Sørg for at røre godt rundt i både grøntsagerne og tofuen.
 7. Imens laves mandelsaucen og nudlerne skylles under koldt vand.
 8. For at lave saucen kommes mandelsmør, soyasovs, sweet chili sauce, riseddike og ahornssirup i en lille skål. Husk at rør godt rundt.
 9. Når tofuen er crispy, lægges de over i wokken.
 10. Kom også nudlerne og saucen i wokken.
 11. Rør godt rundt og server.

Vegansk wok

Ernæringsindhold
Pr. Portion

Low carb vegansk wok med tofu og nudler

Ernæringsinformation

Per portion

Kalorier 325kcal 135 Kalorier fra fedt
% Daglige indtag *
Totalt fedtindhold15,1g23%
Total kulhydrater36g12%
Proteiner18,75g36%


Caroline Bryant

Caroline Bryant

Forfatter og ekspert

Caroline Bryant er vores opskriftsudvikler med stor passion for det veganske. Til dagligt studerer hun biologi og kemi og arbejder som holdinstruktør i et fitnesscenter. Caroline bruger gerne flere timer i køkkenet, hvor der bliver udviklet og eksperimenteret med nye og spændende opskrifter, der ikke kun smager helt fantastisk, men også ser rigtig godt ud. Med Carolines opskrifter giver hun stor inspiration til dig, der ønsker at spise mere plantebaseret og vegansk. Læs mere om Caroline og se flere af hendes lækre opskrifter her: https://carrotline.blog


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her