Træning

Træn i biffen, Nye måder at måle kalorier, Koffein vs. Træning I Studierne siger…

Uanset om du leder efter nogle vanvittige fitness facts for ydmygt at kunne prale overfor dine venner, eller du bare elsker at holde dig opdateret om den seneste øvelse, vil vores gennemgang af studier hjælpe dig med at holde dig opdateret om den nyeste need-to-know Information.

I denne omgang ser vi på, om kalorieoplysninger om mad får dig til at tænke en ekstra gang, om en tur i biffen er lige så gavnlig som en let træning, og om træning kan vække dig bedre end koffein.

Læs videre for at finde ud af det.

Hvad hvis du skulle løbe i 45 minutter for at forbrænde en pose med chips?

Kalorietælling

Er du meget opmærksom på mærkningen bag på din mademballage? Ifølge en undersøgelse er der begrænset dokumentation for, at det tilskynder folk til at vælge sundere muligheder, så de har fundet en ny løsning.1

De har mærket mad med oplysninger om mængden af træning, du har brug for til at forbrænde den af (f.eks. 20 minutters løbetur for at forbrænde en pose med chips) og sammenligne den med andre typer ernæringsmærkning.
Forskerne fandt frem til, at mærkning af mad med en fysisk aktivitetsforanstaltning førte til, at deltagere i undersøgelsen spiste markant lavere kalorier sammenlignet med dem, der fik fødevarer med forskellig eller ingen mærkning. Forskere håber, at denne form for mærkning vil hjælpe forbrugerne med at forstå bedre, hvad de spiser, da det kan sammenlignes med mængden af træning, du har brug for – eller udsætte dem helt, hvis de ikke er i humør til en løbetur …

Kan man blive fit ved at se en film?

Forbrænding i biografen

Ifølge en undersøgelse fra University College London kunne et besøg i biografen tælle som en let træning. Undersøgelsen af en lille gruppe på 77 personer, der havde puls-ur på i en biograf, viste, at deres hjertefrekvens steg til, hvad der anses for at være en sund fedtforbrændingszone i omkring 45 minutter – sammenlignelig med let træning som en afslappet gåtur.2

Hvis du havde brug for en undskyldning for at gå i biografen, så antager vi, at du nu har en. Skønt denne forskning blev finansieret af Vue Cinemas, og indtil de bytter biografpladserne ud med spinning-cykler, er der ingen måde, du forbrænder den ekstra store popcorn og posen med slik.

Koffein eller cardio – Hver bedst for din hjerne?

Koffein og træning

Vi er mange, der har brugt koffein til at holde os fokuseret gennem en travl og hård morgen, men en undersøgelse kan have fundet en ny metode til at øge din hjerne, der kommer uden abstinenssymptomer.3 Forskere sammenlignede virkningerne på arbejdshukommelsen på en 20 minutters rask gåtur på et løbebånd mod en dosis koffein svarende til en kop kaffe.

De fandt frem til, at motion var lige så gavnlig som en kaffe ved at øge arbejdshukommelsen for både koffein og ikke-koffein-drikkere. Derudover viste resultaterne, at motion også kunne mindske de negative virkninger af koffein nedtrapning.
Så uanset om du ønsker at reducere dit koffeinindtag eller øge hjernekraften, kan en hurtig gåtur gøre tricket.

Kort fortalt

Mens nogle af disse undersøgelser er små og kræver yderligere undersøgelser, kan det at holde sig ajour med de seneste nyheder om sundhed og fitness give dig ideer til, hvordan du finjusterer din kost eller træning for at finde ud af, hvad der fungerer for dig.

Muskelforvirring, dårlige undskyldninger & veganisme | Studierne siger...

Træning

Muskelforvirring, dårlige undskyldninger & veganisme | Studierne siger...

Vores opsummering af de seneste studier.

2020-01-18 06:43:13Skrevet af Evangeline Howarth

Træning er ikke nødvendig, livslang fitness & kiks | Studierne siger...

Træning

Træning er ikke nødvendig, livslang fitness & kiks | Studierne siger...

Kan et nyt kosttilskud virkelig "erstatte" træning?

2020-01-24 05:39:03Skrevet af Evangeline Howarth


  1. Daley, A. J., McGee, E., Bayliss, S., Coombe, A., & Parretti, H. M. (2019). Effects of physical activity calorie equivalent food labelling to reduce food selection and consumption: systematic review and meta-analysis of randomised controlled studiesJ Epidemiol Community Health.
  2. Devlin, Joseph, Jorina von Zimmermann, Emily Goldman, Ruth A, Hackett & Daniel C. Richardson, (2019). Getting Lost in a Movie.
  3. Morava, A., Fagan, M. J., & Prapavessis, H. (2019). Effects of Caffeine and Acute Aerobic Exercise on Working Memory and Caffeine WithdrawalScientific Reports9(1), 1-9.


Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her