Træning

Daniel Craigs PT afslører, hvad det kræver at træne James Bond

Den helt nye James Bond-film, No Time To Die, er endelig kommet, og der er et spørgsmål, som vi har stillet os selv på Myprotein: Hvordan i alverden ser Daniel Craig ud og bevæger sig sådan, som han gør?

Daniel Craig er berømt for at lave flere af sine egne stunts end nogen anden 007, og han er nødt til seriøst at arbejde hårdt for at holde trit med Bonds ambitioner, og det gør han mere end gerne. Men at træne til at bekæmpe berygtede skurke på det store lærred er ikke til at klare alene. Så hvem er der til at hjælpe Craig? Det er her, Simon Waterson kommer ind i billedet – 007’s personlige træner.

Vores venner hos Zavvi satte sig ned med Simon i deres oktoberudgave af The Lowdown for at forstå, hvor meget arbejde der ligger i Bonds fitnessrutine, og han skuffede ikke ved at give alle detaljerne. Her er nogle af de bedste dele.

“Min militære erfaring hjalp mig med at få jobbet”

Simon Waterson blev medlem af Royal Naval Commandos som 16-årig og tjente i en elite specialstyrkeenhed. Han ved en ting eller to om dedikation. Og det er denne erfaring, som han mener gav ham en fordel, da han stillede op til jobbet som PT.

“Jeg blev bedt om at komme til samtale, og jeg tror, at min militære erfaring hjalp mig til at få jobbet. Disse teorier og filosofier kan overføres godt til filmbranchen, da den fungerer efter samme tidsplan som militæret. Vi har specifikke opgaver, der skal udføres på specifikke tidspunkter, for at få hjulet til at dreje rundt. Strukturerne ligner hinanden, så det var en nem overgang for mig, og forhåbentlig er min baggrund også underbevidst blevet implementeret i min træning.”

“Daniel Craig kom ind og hævede barren”

Simon kom med på Bond-holdet, mens Pierce Brosnan spillede den ikoniske actionhelt i The World Is Not Enough, og han fortalte til Zavvi, at så snart Daniel Craig trådte ind i hans træningslokale, vidste han, at en ny æra af Bond var født.

“Pierce var mere drevet af ønsket om at cykle og spille tennis – han var ret sporty. Meget action blev lavet med stuntmændene. Daniel kom ind og hævede barren med sin atletik. Han ville lave sine egne stunts, det skulle være ham selv for at få det til at føles ægte. Det var en anden æra og mentalitet.”

Simon siger, at Daniels beslutsomhed var tydelig fra starten…

“Han smider folk rundt som Bond, så hans fysik skulle passe til det, han laver, det skulle være troværdigt. Det ikoniske øjeblik, hvor han kom op af vandet i Casino Royale, var nøglen. Han ville have, at alle skulle tænke ‘ja, den fyr kan klare sig selv’.”

“Daniel Craig arbejder hårdt for at blive en atlet”

At træne til en rolle i en film er meget anderledes end at træne dag-til-dag-træning eller endda træning til professionel sport. Simon er nødt til at overveje, hvad der ser godt ud på kameraet, og samtidig sikre, at det er troværdigt.

“Jeg ser på, hvad der er æstetisk, hvad der er sportsligt, og i sidste ende hvad han bliver bedt om at gøre. Jeg designer de særlige stuntbevægelsesmønstre, og det tager vi med til træning i gym. Så at kunne sprinte, hoppe op på en kasse eller samle noget op fra gulvet. Det er der, det bliver virkelig interessant, og det er det, jeg elsker ved det hele – det er så specifikt.”

Den udmattende specificitet og opmærksomhed på detaljer synes heller ikke at genere Daniel, faktisk ser han ud til at trives med det.

“Det er prisværdigt, hvor meget tid han bruger på det. Med træningen er han omhyggelig og ser på sin egen kropsbevægelse med sine ideer om, hvad han vil ændre. Han arbejder hårdt for at blive en atlet, men han får ingen hvile, som atleter gør. Han skal så gå på arbejde og udføre et job som skuespiller.”

“Atletik frem for æstetik”

En anden forskel mellem din almindelige PT og Simon er, at Simon følger sin klient på arbejde for at sikre sig, at alt går godt. Det er lidt ligesom, hvis din PT kom til kontoret for at sikre sig, at du tog trapperne … på en måde.

“På dialogtunge dage træner vi lidt hårdere, og så med stunt-uger får han restitueret. Det handler om at få brændstof, at spise den rigtige mad på det rigtige tidspunkt, så man har den energi, der er nødvendig for forestillingen. Min rolle på optagedage er at sørge for, at alt er i orden, og forberede ham på enhver stuntsekvens.”

Daniel er virkelig blevet et ikon som Bond, og hans dedikation har en stor del af skylden for det. Hans atletiske sans, fortalte Simon til Zavvi, har været en integreret del af Bond’s karakterudvikling.

“Han har udviklet karakteren fysisk og mentalt, hvilket var en beslutning, han tog fra dag et. Han ønskede at blive hurtigere og mere effektiv hele vejen igennem, så det blev mere om atletik end om æstetik.”

Daniel Graig James bond

Kort fortalt

Daniel Craig vil uden tvivl gå over i historien for sin version af James Bond, men vi må ikke glemme manden bag hans stunts, Simon Waterson. Tak til Zavvi for dette glimrende interview med Simon, og tjek deres digitale magasin The Lowdown for at læse hele artiklen. Og glem ikke at se den nye Bond-film No Time To Die, mens den stadig er i biograferne.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her