Træning

Disse fyre lavede 300+ calf raises om dagen for at se, om de rent faktisk tilføjede masse

Læggene er lidt af en mystisk muskelgruppe. Nogle mennesker synes at være genetisk disponeret til at få store lægge. Desværre er jeg ikke en af disse mennesker. De ser dog ud til at være en relativt eftertragtet muskelgruppe – man kan altid forvente en kø til calf raise-maskinen i fitnesscentret.

Stan Browney, kongen af 30-dages-udfordringer, besluttede sig for at tage fat på læggene og gennemføre 333 calf raises dagligt. Det er hver dag. I 30 dage. Inden du tager din lommeregner frem, bliver det til 9.900 calf raises.

Udfordringen

Deltagerne blev i begyndelsen af udfordringen delt op i to grupper – det blå og det røde hold. Stans venner Arjen og Sten udgjorde det blå hold og skulle op imod Stan og hans bror Jorg på det røde hold.

Holdene kastede terninger for at se, hvilket hold der ville tage den vanskeligere udfordring op, og hvilket hold der ville have det lettere. Det uheldige hold skulle gennemføre 333 løft hver dag, og det andet hold skulle kun gennemføre dem hver anden dag.

Spændingen var høj, da kastningen begyndte, og begge hold vidste, hvad der var på spil. De blå endte med at få det første grin, da de fik en højere score, hvilket betød, at de kun skulle gennemføre halvt så mange calf raises i løbet af udfordringen. De røde var langt mindre jublende, da de vidste, hvilken udfordring der ventede dem.

Forudsigelser

Deltagerne var ikke særlig optimistiske med hensyn til udfordringen. De forventede, eller måske håbede de på, at se mellem 1-2 cm vækst pr. læg, hvilket virker ret realistisk.

Startpositioner

Inden udfordringen fik alle målt deres lægge.

Arjen (team blue) 33cm
Sten (team blue) 38cm
Stan (team red) 39cm 
Jorg (team red) 40cm 

Og det er værd at nævne, at ingen forsøgte at tage på for at fordreje resultaterne af udfordringen – de spiste alle omkring deres vedligeholdelsesniveau af kalorier under hele udfordringen.

4 niveauer af udfordringen

Calf raising er som en hvirvelvind romance – der er kærlighed, der er had, og så slutter det. Deltagerne gennemgik alle fire stadier.

Niveau 1: Gains

I de tidlige faser af udfordringen var fyrene motiverede og ivrige efter at komme i gang. Med gaina i tankerne var der intet, der kunne stoppe dem. Ja, det ville være lidt kedeligt, men de ville have store lægge til sidst. Det ville blive det hele værd.

Niveau 2: Smerte

Den indledende spænding forsvandt hurtigt, og det var nu, at niveau to begyndte. Smerte. DOMS satte hurtigt ind og efterlod alle med lammende smerter. Ømme lægge hele dagen hver dag gjorde livet ubehageligt. Det betød, at udfordringen ikke kun tog 20 minutter om dagen, men at selv sjove ting som fodbold var svært at nyde.

Niveau 3: Kedsomhed

Og som om smerten ikke var slem nok, blev fyrene også hurtigt overvældet af kedsomhed. De udsatte ofte de daglige gentagelser, simpelthen fordi de fandt dem bare så forbandet kedelige. Det var en lokkende idé i starten, men det førte til, at man senere måtte indhente de missede dage.

Niveau 4: Slutningen

Men efter 30 lange, hårde, smertefulde og kedelige dage var udfordringen slut. Og med det kom lettelsen og resultaterne.

Resultater

Deltagere Pre-challenge Post-challenge
Arjen (team blue) 33cm 33cm
Sten (team blue) 38cm 38cm
Stan (team red) 39cm  40cm
Jorg (team red) 40cm  40cm

Stan var den eneste deltager, der havde nogen vækst, men selv det var kun 1 cm. Efter at have gennemført 10.000 calf raises. Men alle oplevede intens smerte og kedsomhed. Det er godt, at det kun er deltagelsen, der tæller …
Jep.

Kort fortalt

De to hold gennemførte 30.000 calf raises tilsammen med et samlet resultat på 1 cm vækst. 30 timer, mere eller mindre, brugt på at gennemføre udfordringen og utallige flere timer brugt i smerte. Vi er sikre på, at det ikke var spild af tid, men vi er heller ikke sikre på, at det var helt produktivt.

Der er kun ét spørgsmål tilbage. Hvordan kan man egentlig opbygge sine lægge?Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her