Træning

Du har nok hørt om intuitiv spisning, så hvad er intuitiv bevægelse?

Har du lyst til, at dit træningsregime bliver bedre? Eller måske føler du dig skyldig for ikke at træne hele ugen., Well, stop.

Lad os præsentere dig for intuitiv bevægelse, for det er på tide, at vi stopper med at lytte til andre mennesker og begynder at lytte til os selv. For det første, hvad har du lyst til at gøre i dag? Det er det, intuitiv bevægelse handler om.

De fleste af os er stoppet med de elendige diæter, nu hvor vi ved, at det at være sund ikke altid betyder at være tynd eller have en sixpack. Så det er på tide, at vi dropper det samme mantra, når det kommer til motion.

intuitiv bevægelse

Hvad betyder det at være intuitiv?

Når du slår det op i en ordbog, kan du muligvis finde følgende:

Baseret på hvad man føler for at være sit sande selv uden bevidst begrundelse; instinktiv.

Når det kommer til mad, betyder det den ultimative anti-diæt. Det handler om at anerkende din krops biologiske behov med hensyn til hvad og hvornår de skal spise. Det er det – ingen regler, bare din egen intuition. Og fordi du nogle gange virkelig bare har brug for en doughnut.

Hvad er intuitiv bevægelse?

Lad os nu anvende denne idé til træning. I stedet for at føle, at du er nødt til at træne, eller endda at du er nødt til at træne på en bestemt måde, hvad med at lytte til, hvad din krop har brug for den dag? Intuitiv bevægelse handler ikke om at lade et træningsregime styre dit liv og i stedet fokusere på, hvilken slags træning du føler, du kan tackle, hvis nogen.

Hader du at træne? Løber du for at forbrænde kalorier? Dette er nøgletegn på, at du skal geninstallere din hjerne til fordel for intuitiv bevægelse. I stedet for at lade din træning blive domineret af diætkultur og et behov for at træne for at se en bestemt måde ud, hvad med at arbejde for egenomsorg, socialisering eller psykologiske fordele? Måske er det tid til at stoppe med at straffe os selv med træning og virkelig begynde at nyde dem.

Hvordan praktiserer du intuitiv bevægelse?

Det vigtigste at starte med er ikke at lade samfundet bestemme dine mål. Fokuser i stedet for på nydelse, sundhed eller udfordre dig selv snarere end for at opnå samfundets “perfekte” æstetik.

Husk derefter, at ingen bevægelse er “bedre” eller “værre” end en anden – de gavner os alle på forskellige måder og fører til forskellige mål, så hold det neutral. Det betyder, at du ikke skal lave en spin-klasse over yoga bare fordi den forbrænder flere kalorier, men fordi du nyder det eller har lyst til en udholdenhedsudfordring i dag.

Endelig er det okay ikke at træne. Hvis du ikke sovet godt eller er du for øm, skal du tage en fridag. Slå ikke dig selv over det – hvis du er udhvilet, kan du give alt i morgen. Afgift dit forhold til motion ved at bruge det til at skabe positivitet i dit liv snarere end at tilføje til negativerne.

Betyder ingen bevægelse, at du ikke når dit mål?

Ikke kun vil du stadig være i stand til at nå dine mål, men intuitiv bevægelse kan fuldstændigt ændre hvad disse mål er. Du arbejder på en lang række nye fordele i stedet for bare at prøve at “se godt ud”. Forveksle heller ikke dovenskab for venlighed – at opgive bevægelse helt giver ikke din krop det, den har brug for til at være sund og glad i det lange løb. Så hvis du finder dig selv uden nogen særlig grund til, at du udsætter bevægelse, skal du måske skubbe dig selv til at komme i gang. Du kan også stadig udfordre dig selv til at løfte tungere eller løbe et maraton. Konsistensen, dette har brug for, betyder bare noget andet nu – du investerer konsekvent i din lykke og sundhed som en prioritet, og alt andet er simpelthen en bonus.

Kort fortalt

For mange af os betyder intuitiv bevægelse, at vi kobler vores forhold til fitness til igen, så vær ikke afskrækket, hvis du ikke får det korrekt første gang. Det vigtigste er at lytte til din krop og finde måder at bevæge sig på, som du virkelig nyder – på den måde holder du fast ved det og virkelig høster fordelene ved sindet og kroppen.

Find ro med meditation | Råd fra Myproteins mindfulness coach

Træning

Find ro med meditation | Råd fra Myproteins mindfulness coach

Det er tid til at finde din indre zen.

2021-05-10 15:00:59Skrevet af Evangeline HowarthEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her