Træning

Slå din PR med løftetilbehør | PT deler sin viden

Lauren er Myprotein PT og online coach med speciale i styrke- og vægtløftning. Hun brænder for at hjælpe kvinder med at overvinde bekymringer om fitnesscenteret, frigøre deres træningspotentiale, give dem mulighed for at træne i vægtstangssektionen med selvtillid og forbedre deres liv.
Lauren er L3 PT, instruktør i indendørs cykling og er i øjeblikket i gang med at studere for sin L4 styrke- og konditionskvalifikation.

Vægtløftningstilbehør kan være et fantastisk værktøj i gym. De kan støtte generel træning såvel som folk med mobilitetsproblemer og hjælpe dig med at komme op på det næste niveau og nå nye PR’er. Der er masser af tilbehør at vælge imellem, alle med varierende fordele og ulemper. Her er nogle af mine bedste valg.

Vægtløftning/flade sko

Vægtløftningssko aka VL-sko er træningssko med forhøjede hæle. Denne forhøjning hjælper dig med at opretholde den korrekte teknik, når du løfter. Når det kommer til compound øvelser, kan det virkelig holde dig tilbage fra at udmærke dig eller endda udføre den helt og holdent, hvis du undlader at opretholde den korrekte form.

Hælhøjden kan variere fra sko til sko; målet er at finde en sko, der gør det muligt for dig at komme komfortabelt i den ønskede position, samtidig med at du stadig har kontrol over stangen.

Hvis du ikke ejer nogen vægtløftningsspecifikke sko, vil flade sko som f.eks. Converse være helt fint.

Træningshandsker

Træningshandsker kan hjælpe med grebet om stangen og forebygge hård hud. De kan også hjælpe med eventuelle belastninger eller tryk og give ekstra støtte og stabilitet. Hvis de bruges korrekt, kan handsker støtte dig ved tungere løft og hjælpe med at fordele belastningen mere jævnt i dine hænder og underarme.

Håndledsbind

Håndledsbind giver en god støtte til håndleddet og hjælper med at beskytte dine hænder mod skader som f.eks. snitsår og blå mærker. De er også gode til kampbaserede sportsgrene og øvelser.

Figure 8 Lifting Straps

Løftestropper hjælper med at reducere kravet til grebsstyrken og giver dig mulighed for at fokusere mere på at opretholde korrekt form og teknik. De giver stabilitet og aflaster håndleddene unødigt, og de kan også hjælpe med at gribe stangen, hvilket især er nyttigt, hvis du løfter tunge eller meget tunge ting.

Selv om jeg er en fan, ville jeg ikke opfordre klienter til at bruge dem, når de starter. Hvis du er nybegynder, bør din prioritet være at forbedre din grebsstyrke (det kan du gøre ved at udføre farmer’s walks, carries, dead hangs osv). Der er også en risiko for at svække dine håndled, hvis du bliver for afhængig af dem.

Lifting Grips

Ligesom stropper fungerer greb til at øge din kontakt med laden og give god håndledsstøtte.

Lifting Hooks

Hooks er et andet alternativ til stropper eller greb – det er op til personlige præferencer, hvad du ønsker at bruge. Hooks kan mindske afhængigheden af dine underarme og fingre til greb og i stedet rekruttere de korrekte muskler til det givne løft. Hooks fungerer især godt i trækbevægelser som dødløft.

Kalk

Kalk kommer normalt som pulver eller flydende og hjælper med at forbedre dit greb. Det kan beskytte dine hænder mod slid og callus. Kalk er praktisk, når du udfører tunge trækbevægelser som rows, dødløft eller pull-ups og chin-ups.

Bælter

Løftebælter kan hjælpe dig med at afstive dig korrekt og give støtte, når du løfter tæt på din maksimale vægt. De bliver ofte brugt forkert; der er mere at gøre end at spænde så stramt som muligt! Formålet med at bruge et bælte er at hjælpe med at reducere belastningen på din lænd og forhindre overstrækning af rygsøjlen. Der findes mange typer vægtløftningsbælter, så det er bedst at tale med din træner for at finde det bedste til dig og dine mål.

Kompressionstøj

Kompressionstøj er lavet af strækbart materiale, der holder din krop sikkert og på plads. Det hjælper med at regulere din kropstemperatur, holde dig komfortabel og kan også hjælpe med at reducere stress på din krop, når du udfører tunge løft

Barbell Pads

Barbell pads er gode til bevægelser som hip thrusts, da de kan beskytte dine hofter og bækken mod blå mærker og tryk. De kan også være med til at forhindre, at stangen glider væk fra dig, når du støder opad, hvilket betyder, at du har mere kontrol over belastningen. Jeg vil ikke anbefale dem til squats, da de kan skubbe dig fremad og mindske din stabilitet under hele løftet.

Resistance bands

Resistance bands er gode for begyndere og kan bruges til alle slags øvelser, som f.eks. aktiveringsøvelser. De er gode til at øge spændingen i muskelgrupper, træne stabilitet i leddene og tilføje isometrisk spænding.

Knæbind

Knæbind er kompressionsbind, der er designet til at give støtte og stabilitet til knæleddene. De hjælper med at minimere det pres og den belastning, som knæ og lægmuskler udsættes for under et tungt løft.

Kort fortalt

Vægtløftningstilbehør kan være en god tilføjelse til din træning og kan hjælpe dig med at maksimere dine løft, når det bruges korrekt. Noget tilbehør bør først bruges, når du er helt tryg ved at udføre visse øvelser, har styr på formen og er klar til at gå videre til næste niveau.

De bør forbedre dit regime snarere end at erstatte eventuelle tekniske fejl. Tænk på dem som “nice to have” i stedet for “need to have”. Du bør aldrig blive for afhængig af et tilbehør for at udføre et løft korrekt.

 Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her