Træning

Løb som en Olympiker | Sprint & Power træning med Imani-Lara Lansiquot

Hvis du er en ivrig løber og vil øge tempoet, har Olympic Sprinter, Imani-Lara Lansiquot designet en træning specielt til dig. Med bevægelserne bruger hun til at slå sine modstandere på banen.

Her var, hvad hun havde at sige om træningen:

”Sprint handler om at være reaktiv. Uanset om det er at skubbe løbeblokkene, eller få fødderne fra jorden så hurtigt som muligt eller endda reagere på konkurrenterne omkring dig. Meget af min træning er baseret på at forfine disse færdigheder og sikre, at mit tempo og rytme er på punkt fra det øjeblik startskuddet lyder.

Denne træning er baseret på nogle gode reaktionsøvelser, som jeg personligt laver i træning, der fokuserer på hastighedsfærdigheder og specifikt reaktionstid. Prøv disse inden en kort sprintsession og se forskellen!”

Gentag hver øvelse 3 gange inden du går videre til den næste, og se derefter hvor mange runder du kan få af hele træningen på 20-30 minutter.

1. Kravl til sprint

Jeg elsker personligt denne øvelse, da den er en ab-burner såvel som en udfordrende position at sprinte fra. Mens du kravler, skal du sigte på at bevæge dine arme og ben på samme tid, mens du opretholder kontrol i coren.

2. Push up for sprint

At få dine arme aktiveret er virkelig vigtigt for sprint, så pres op til sprint er en fantastisk måde at varme disse biceps op og gøre dem klar til at eksplodere fremad til sprinten. For at gøre denne øvelse hårdere, skal du indstille en timer til 10-15 sekunders push-ups, og når alarmen starter, sprint så hårdt som muligt!

3. Kegleøvelser

Disse øvelser er gode til at opbygge flerdimensionelle færdigheder såvel som reaktivitet! Gør det sværere ved at bruge flere kegler.

4. Kaninhop

Disse er en klassisk reaktionsøvelser, og jeg vil normalt gøre disse tre gange, hver gang med det formål at få mine fødder fra jorden så hurtigt som muligt. For at hjælpe skal du bruge en metronomapp til at holde rytme og tempo.

5. Knæløft for højde

Disse er sandsynligvis mine foretrukne plyometriske øvelser, og jeg plejer at lave dem i 20-30 meter. Brug dit startben til at være så eksplosivt i luften, som du kan.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her