Træning

Træne når man er forkølet | Er det godt eller dårligt?

Måske du er en af dem, der overvejer at træne når man er forkølet. Der er nemlig intet mere irriterende end at smadre din træningsplan i flere uger, og lige når du begynder at se fremskridt, går du ned med en forkølelse. Den kriller i din hals, der fører til en fuldstændig snotnæse, hvor du ikke kan trække vejret ordentligt og ja, bare er ét stort sørgeligt tilfælde. Klapsalver til dig, hvis du overhovedet overvejer at træne, når du føler dig så slemt tilpas.

Så må man træne når man er forkølet? Eller burde du ligge derhjemme og få en god omgang hvile? Her er, hvad du har brug for at vide.

Over eller under nakken?

Når det kommer til at finde ud af, om du kan svede det ud, skal du altid først lytte til din krop. Hvis du er helt udmattet, gør en fridag eller to fra din træning ikke den store forskel i det lange løb.

Den anden regel er: “Er dine symptomer under eller over din nakke?”

Føler du dig forstoppet i næsen og har ondt i halsen? Du har det sandsynligvis helt fint med at træne let eller moderat. Hvis du har planlagt en HIIT-session eller en tung vægtsession, skal du sandsynligvis vælge noget lidt lettere. At gå for hårdt til den kan udskyde din bedring og bare få dig til at føle dig værre. Bekæmp i stedet dine symptomer med vitamintilskud og en god næsespray, så burde du have det godt nok til en let træning.

Hvis dine symptomer er under nakken, er dette en helt anden historie. Enhver hoste, vejrtrækningsproblemer, kvalme eller ømhed og smerter betyder, at du bestemt skal springe denne træning over og blive i sengen.

Må man træne, når man er forkølet?

Stop spredningen

Hvis du er syg, men stadig planlægger at træne, kan du forsøge at forhindre sygdommen i at sprede sig ved at vaske og spritte hænderne af og rense udstyret grundigt, når du er færdig. Det er sandsynligvis også bedre at undgå spidsbelastningstider eller travle holdtimer, så du ikke hoster og smitter over omkring dig. #notcool

Du kan altid prøve en let kropsvægttræning derhjemme eller praktisere lidt yoga. Bare sørge for at holde intensiteten nede, indtil du har det bedre.

Kort fortalt

Så kan man træne når man er forkølet? Husk først og fremmest på, at ingen træning er værd at få dig selv til at føle dig værre tilpas. Tag en pause fra din rutine, hvis du virkelig har brug for det. Du forhindrer også andre i træningscentret fra også at blive syge. Den vigtigste ting er at lytte til, hvad din krop har brug for.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her