Vores Ambassadører

Amelia Goldsmiths kamp mod spiseforstyrrelsen

I forbindelse med Mental Health Month 2021 ønsker vi at fejre den positive indvirkning, som fitness kan have på vores mentale sundhed. Hvordan det at sætte hovedtelefonerne i, skrue højt op for lyden og løfte noget tungt kan være den flugt, du har brug for.  

Psykisk sundhed er ikke et tabu, og ingen behøver at lide i stilhed. Derfor deler vi historier fra dem, der har oplevet problemer med mental sundhed og fundet sunde måder at forbedre deres velbefindende på.  

Amelia Goldsmith kender til kampen. For at overvinde en spiseforstyrrelse, som hun oplevede i næsten et årti, begav Amelia sig ud på en rejse med vægtøgning. Hun delte hvert eneste skridt med sine Instagram-følgere.  

Vi talte med Amelia for at afdække, hvad der fik hende til at starte denne rejse. Samt hvilke udfordringer hun stod over for undervejs, mens hun styrkede sin krop og sit sind gennem fitness og ideel ernæring.    

Tiden før vægtøgningsrejsen 

Amelia har altid været aktiv i sin opvækst og har danset fra hun var tre år gammel. Hun havde også altid været slank og følte sig presset af både dansekulturen og verden omkring hende til at forblive sådan.    

“Jeg tror, at det bestemte dansemiljø, det pres, jeg lagde på mig selv, og de sociale standarder, jeg omgav mig med, fik mig til at bevæge mig ned i noget, der virkede som et uendeligt mørkt hul af kostrelaterede tanker, kropsdysmorfi og det konstante behov for at være slank og ’se sporty’ ud.”   

Med tiden krævede presset sin pris på nogle ret skræmmende måder, og det var først sidste år, at Amelia indså situationens alvor.    

“Efter syv til otte år med konstant at skulle kæmpe mod madrelaterede tanker i mit hoved og kalorietælling/begrænsning nåede det til 2020, da COVID ramte, hvilket var det tidspunkt, hvor jeg nåede mit laveste; mentalt og fysisk.”   

På dette tidspunkt havde Amelia ikke haft menstruation i 8 år, og hendes veninder var også begyndt at udtrykke deres bekymring for hende.    

“Min bedste veninde rakte ud til mig et par gange og spurgte, om jeg var okay, hvilket bekymrede mig og fik mig til at gå i panik. Efter et par kommentarer om min vægt begyndte jeg at indse, hvad jeg gjorde, og hvor jeg ville tage hen, hvis jeg fortsatte, hvilket ikke ville gøre mig glad eller sund.”   

Det kan være svært at se usunde tanker og vaner hos sig selv, og det krævede Amelia at se sig selv objektivt for at erkende, at noget måtte ændres.   

“Jeg kan faktisk huske, at jeg lavede en live træning i samarbejde med Myprotein på min Instagram, og jeg kan huske, at jeg kiggede tilbage på den og stillede spørgsmålstegn ved, om jeg virkelig var så tynd, som jeg så ud i videoen. Det var et af de sjældne øjeblikke, hvor jeg så min rigtige størrelse og ikke den størrelse, som jeg altid troede, jeg var, når jeg kiggede mig i spejlet.”   

Forandringerne   

Efter det utroligt svære første skridt med at acceptere, at der skulle ske en forandring, lod Amelia omverdenen tage med hende på rejsen. Hele rejsen med vægtøgningen blev dokumenteret på hendes Instagram-konto.    

“Jeg opbyggede endelig modet til at acceptere, at jeg var nødt til at sætte mit helbred først, hvilket betød at tage på i vægt.”   

Selv om enhver rejse har sine op- og nedture, har Amelias rejse med vægtøgning efterladt hende med så meget mere, end hun først havde forestillet sig.   

“Der er SÅ mange positive ting! Jeg har fået min personlighed tilbage, som jeg ikke vidste, at jeg havde mistet! Jeg har også fået min humor tilbage; jeg griner meget mere. Ren, ren lykke, energi, utrolig bedre hud, hår og negle. Mit forhold til mad er så frit og fantastisk.”   

Hun har også set forbedringer i sine relationer til andre såvel som til sig selv og tegn på, at hendes krop ikke længere bare overlever, men også trives.   

“Mine relationer til min familie og venner er så meget sundere og mindre giftige. Min angst er faktisk meget mindre, og jeg tror også, at det skyldes den øgede selvtillid. Min menstruation er kommet tilbage (!!!!), hvilket betyder, at min krop ikke længere forsøger at ‘overleve’, men i stedet lever lykkeligt. Min libido er vendt tilbage, og det samme gælder min interesse for romantiske forhold.”   

Når man hører alle de positive ting, som Amelia har nævnt, bliver man klar over, hvor meget vi sætter alt på spil for at se ud på en bestemt måde. Når dette pres er fjernet, så er der meget mere at nyde livet. Det er helt sikkert tilfældet for Amelia.   

“Drømme, som jeg har haft i årevis, er endelig begyndt at gå i opfyldelse, og jeg tror stærkt på, at det skyldes, at min mentalitet i forhold til min krop, mad, motion, kalorier osv. holdt mig tilbage på så mange måder.”   

Nu er Amelia i stand til at se fitness som noget, der skal gøre hendes krop stærkere, og ikke som noget, der skal gøre hende mindre.  

Begynd din egen rejse med vægtøgning  

På trods af de positive ting kan det være skræmmende at se sin krop vokse efter at have forsøgt at skrumpe den i årevis. Men Amelia har givet nogle praktiske råd til at bekæmpe de udfordringer, hun har stået over for undervejs:   

  • STOL PÅ PROCESSEN! Det er så let at tvivle på processen og på sig selv, men det hele går op i en højere enhed til sidst.   
  • Oppustethed er normalt. Tillad din krop at fordøje den mad, du giver den.   
  • Hvis du er ubehageligt mæt i starten, skal du vide, at det går over. Din krop og din appetit vil tilpasse sig, bare giv det tid.   
  • Din krop under vægtgenoprettelse kan være svær at acceptere, men husk, at det er midlertidigt, og at vægten vil fordele sig jævnt.   
  • Hold dit hoved fokuseret på dig selv, bekymr dig ikke om folk omkring dig. Deres mål vil ikke hjælpe dig med at nå dine mål.   

Kort fortalt  

At tage på i vægt kan føles som om, at du går imod alt, hvad samfundet nogensinde har fortalt dig om at være “sund”. Dog er Amelia et bevis på, at “sund” er så meget mere end dit udseende.   

Det er langt mere værd at passe på den krop, du har, og fejre alle de ting, som den kan give dig, end at sammenligne den med urealistiske idealer. Giv din krop styrke, giv dit sind styrke.  

 

Mød Amelia: Middle school idræt til mellemdistance stjerne

Vores Ambassadører

Mød Amelia: Middle school idræt til mellemdistance stjerne

Hard work pays off.

2021-06-30 10:59:50Skrevet af Evangeline Howarth

Emelye Dwyer & hendes mentale styrke gør hende til en vinder| Forever Fit

Vores Ambassadører

Emelye Dwyer & hendes mentale styrke gør hende til en vinder| Forever Fit

Fra at se hendes autisme som en superkraft til vigtigheden af daglig disciplin.

2020-01-24 07:03:07Skrevet af Evangeline HowarthMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her