Vores Ambassadører

76% af kvinder følte sig utrygge ved at træne offentligt | Myprotein undersøgelse

Sidste år viste en undersøgelse foretaget af Women’s Running, at 69% af kvinderne ikke føler sig sikre eller tilpasser deres adfærd, når de løber i offentligheden. Af de adspurgte kvinder sagde 79%, at de er blevet råbt ad under en løbetur, og 31% har overvejet helt at stoppe med at løbe, fordi de følte sig usikre.1

Selvom den triste sandhed er, at det ikke er ualmindeligt at høre statistikker som denne, er det vigtigt at øge bevidstheden om de problemer, som kvinder står over for. Vi ville gerne høre om kvinders oplevelser med at træne i offentlige rum og i fitnesscentret, så vi gennemførte vores egen undersøgelse blandt Myprotein-medarbejdere for at få mere at vide om venners og kollegers erfaringer. Resultaterne var opsigtsvækkende.

76% af de adspurgte kvinder har følt, at de er blevet stirret på, mens de trænede i offentlige rum

Ikke-fysisk og ikke-verbal chikane kan være skadelig for selvtilliden og den mentale sundhed samt være meget intimiderende. Men desværre er det en almindelig forekomst, idet størstedelen af kvinderne i vores undersøgelse siger, at de er blevet stirret på, mens de trænede.

“At stirre er nok det store issue for mig. Ikke noget alt for stort i andres øjne, men at forsøge at få selvtillid i fitnesscentret og bemærke åbenlyse stirren er lidt skræmmende. Især når man er den eneste kvinde derinde.”

76% af de adspurgte kvinder har følt sig utilpas, når de træner i offentlige rum

At stirre er blot en af de adfærdsmønstre, som kvinder udsættes for, når de er i fitnesscenteret og træner i offentlige rum. Nogle gange eskalerer disse oprindeligt ubehagelige situationer til verbale eller fysiske former for chikane. Her er nogle af de oplevelser, der blev rapporteret i vores undersøgelse.

“Jeg har oplevet, at mænd med vilje er begyndt at træne, hvor jeg var i gang eller har brugt udstyr, som jeg allerede brugte, fordi de synes, at de fortjener det mere end mig.”

“Jeg har før haft fyre, der grinte af mig på grund af min form i fitnesscentret, ret forfærdeligt. Havde en dårlig ordveksling med dem som følge heraf og forlod træningscenteret temmelig oprevet.”

63% af de adspurgte kvinder har ændret deres adfærd afhængigt af, hvem der var i fitnesscentret

Vores undersøgelse viste, at der er mange overvejelser, som kvinder føler, at de skal gøre sig for at føle sig mere sikre og trygge, når de træner. Ofte er det overvejelser, som mænd aldrig behøver at tænke over.

“Jeg går aldrig i fitnesscentret om aftenen. Jeg træner aldrig underkroppen, hvis jeg er alene med mænd i fitnesscentret, og jeg har aldrig shorts på i fitnesscentret, selvom det er en varm dag.”

At undgå spidsbelastningstider var et almindeligt svar. Men det er vanskeligt, da mange mennesker har travle kalendere.

“Jeg prøver at undgå spidsbelastningstider og overfyldte områder, da jeg føler mig overvåget – det er en ubehagelig følelse.”

Tøj var en anden hyppigt nævnt bekymring.

“Afhængigt af tidspunktet og hvor mange mennesker der er i fitnesscentret, ændrer jeg mit tøj.”

Og planlægger ben-dage på mere rolige tidspunkter. Denne person fremhæver, hvordan visse sektioner af fitnesscentret stadig er domineret af mænd – hvilket gør det mere skræmmende for mange kvinder, især nybegyndere.

“Jeg prøver at lave bentræning, når jeg ved, at der er stille i fitnesscentret, da jeg skal gå ind i ‘mandeafdelingen’. Til dette prøver jeg at klæde mig på til træningen, så på en bendag tager jeg noget på, der dækker mig.”

44% har afbrudt en træning på grund af uønsket opmærksomhed

Ligesom de 31% af løberne, der havde overvejet at stoppe helt med at løbe, har mange kvinder i vores undersøgelse afbrudt en træning, fordi andre fitnessbrugere har fået dem til at føle sig ubehagelige.

“Jeg vælger selv det tidspunkt, hvor jeg går i fitnesscenteret, og hvis der er mænd, der kigger på mig, laver jeg en anden træning, end jeg havde planlagt, og jeg tager ikke min trøje af. Og normalt, hvis jeg føler, at en fyr kigger på mig eller taler til mig med bestemte hensigter, laver jeg altid en kortere træning.”

Cat-calling er noget, som alt for mange betragter som harmløst, men kvinder, der er i enden af det, finder det utroligt skræmmende. Flere af de kvinder, vi har spurgt, sagde, at de har oplevet det.

“Cat-calling, når man forlader fitnesscenteret og i fitnesscenteret.”

Nogle gange kan adfærd som cat-calling også føre til mere fysiske former for chikane og intimidering.

“Cat-calling, mens jeg løb alene. Jeg har også oplevet, at nogen med vilje har stået i vejen for mig, mens jeg løb, så jeg ikke kunne komme forbi. Jeg var nødt til at løbe ud på en trafikeret vej for at komme forbi.”

46% har følt sig utrygge, når de har motioneret i det offentlige rum

I lyset af de tragiske begivenheder i de seneste par år er det forståeligt, at mange kvinder føler sig mere og mere usikre, når de motionerer i det offentlige rum.

“Jeg er ked af, at jeg ikke rigtig kan løbe i vintermånederne. Jeg elsker at løbe i skoven i nærheden af mit hus, men det kan jeg ikke, for det er simpelthen for usikkert. Især siden Sarah Everard og flere tilfælde af kvinder er blevet angrebet i disse scenarier, er jeg mere hensynsfuld med hensyn til tidspunkterne og ændrer ruterne for mine løbeture til områder med flere fodgængere som følge heraf.

“I gym sørger jeg for, at jeg overvejer at tage en mere elastisk t-shirt på, da jeg nogle gange er lidt selvbevidst. Hvis jeg bliver supervarm, har jeg ikke lyst til at smide tøjet ned til sports-bh’en på grund af dette og et par vandrende øjne, medmindre det bare er i mit hoved!”

Kun 11% af kvinderne føler sig “meget selvsikre” ved at træne alene i offentligheden, mens 25% følte sig “ret usikre”.

Selvom det er strålende, at 50% af kvinderne i vores undersøgelse sagde, at de var “ret selvsikre”, når de trænede alene i offentligheden, var der stadig 36%, der sagde, at de enten var “meget usikre” eller “ret usikre”. Så hvad kan man gøre for at få kvinder til at føle sig mere trygge i fitnesscentret og andre offentlige træningsrum? Her er nogle af de forslag, som vi fik i vores undersøgelse.

Viden og dannelse i fitnesscentret var et af de vigtigste emner for deltagerne i vores undersøgelse. Selvtillid kommer med at vide, hvad man laver i fitnesscentret, hvilket kan tage tid.

“Jeg føler mig først sådan [selvsikker] nu, da jeg fuldt ud ved præcis, hvad jeg laver i gym, og jeg ved nok mere end nogle af de mænd, der alligevel behandler mig dårligt. Jeg vil sige, at viden er magt, lær så meget som muligt gennem træning og forskning, og så vil du føle dig mere selvsikker, da du ved, at det, du gør, er rigtigt.”

Men viden og dannelse uden for gym er også vigtig og hjælper folk til at forstå, hvilken adfærd der er acceptabel og hvilken der ikke er det.

“Mere undervisning i etikette omkring folk, der træner, som f.eks. at man ikke må komme med kommentarer eller stirre.”

“Vær opmærksom på det personlige rum – det er virkelig ubehageligt, når folk venter på, at du er færdig med dine sæt, så gå bare til en anden del af din træning og kom tilbage, når folk er færdige.”

“Mere undervisning i mandlig allieringsdannelse.”

Betydningen af beklædning

Tøj, der giver dig selvtillid, viste sig også at være vigtigt for dem, der besvarede undersøgelsen.

“Løbetøj og fitnesstøj er ofte kun designet med tanke på slanke mennesker, hvilket jeg til en vis grad kan forstå. Men nogle af os i de større kategorier vil gerne forsøge at bevæge os i retning af at komme i form. Det er svært at gøre med de nuværende tøjsortimenter. Også mere realistiske sports-bh’er. Jeg har brede skuldre af en kvinde at være, men det, der findes på markedet i øjeblikket, er latterligt underdimensioneret.”

Denne feedback bekræfter vores egne mål som brand. MP har i de seneste år forpligtet sig til at udvikle et større udvalg af størrelser og bruge en bred vifte af modelleringstalenter.

Her er, hvad MP-teamet sagde, da vi spurgte, hvad deres vision er for at skabe mere inkluderende tøj:

“At inspirere til selvtillid er så vigtigt for teamet hos MP. Vi tror på, at aktive kroppe findes i alle former og størrelser, det handler ikke om æstetik, men om en holdning. Vores designteam arbejder konstant på at udvide vores sortiment, så det passer til alle kroppe, alle aktiviteter, alle mål, hver dag. Dette afspejles i vores planer for fremtiden, hvor vi ønsker at være endnu mere repræsentative og inkluderende, bryde barrierer ned og fokusere på det aktive individ, uanset kropstype eller køn.”

Kort fortalt

Forhåbentlig har resultaterne af denne undersøgelse fremhævet mange af de problemer, som kvinder oplever, og de overvejelser, de må gøre sig for at få en træningspasning. Uddannelsen omkring disse emner bliver dog hele tiden bedre, og så længe vi er villige til at lytte til kvinderne, er engagerede i forandring og parate til at tage fat på adfærd, er der håb om en bedre fremtid.

Og hvis du har brug for nogle råd til at fremme en mere selvsikker tankegang, så var der en deltager, der udtrykte det bedst…

“Du skal bare huske på, at du træner for dig selv, for dit eget velbefindende, din egen forbedring og dit eget helbred. Nyd det og få det bedste ud af hvert træningspas.”

Se vores artikler, der fejrer den internationale kvindedag, nedenfor…

Beskyldt for at fremme fedme | Jennys historie

Vores Ambassadører

Beskyldt for at fremme fedme | Jennys historie

Jenny fortæller om at pleje et forhold til sin krop og om at prioritere sig selv.

2022-03-02 03:36:16Skrevet af Monica Green

Et fitnesscenter kun for kvinder fremmer empowerment

Vores Ambassadører

Et fitnesscenter kun for kvinder fremmer empowerment

"Det handler om, hvordan din krop kan præstere, og ikke hvordan den ser ud"

2022-03-02 17:32:42Skrevet af Emily Wilcock

Stå sammen og bryd fordomme i fitness #BreakTheBias

Vores Ambassadører

Stå sammen og bryd fordomme i fitness #BreakTheBias

2022-02-26 18:07:35Skrevet af Monica GreenMonica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her