Vores Ambassadører

Hvad kræver det at være olympisk sprinter i 2021? | Imani-Lara Lansiquot

Da OL blev flyttet tilbage med et år, motionscentre og træningscentre lukket, har træning til de olympiske lege været et helt andet game denne gang.

Med endnu et år at træne har dette været en velsignelse for nogle, men for atleter, der er nye i legene, betyder det endnu et år, der venter på deres øjeblik. Vi fangede sprinter Imani-Lara Lansiquot på netop det, da hun forbereder sig på sit første OL.

Imani-Lara Lansiquot

“Atletik har altid været i mit blod”

Imani kan have sin egen kærlighed til sport og løb, men hendes forældre mødtes også på den lokale atletikklub, hvor kærligheden blomstrede.

”Atletik har altid været i mit blod. Mine forældre mødtes faktisk gennem deres lokale atletikklub og konkurrerede sammen på en velkendt konkurrence kaldet English Schools ‘Championships.”

Fra dag et var sport højeste prioritet for Imani og hendes familie, der har støttet hende fra skolens sportsdag til internationale begivenheder. Efter at have tilsluttet sig sin lokale atletikklub i sine tidlige teenagere har Imani været på banen siden.

”Mit første GB call up nogensinde var, da jeg var 16, hvilket gjorde mig til den yngste person på holdet på det tidspunkt. Jeg konkurrerede ved verdensmesterskabet i junior i Oregon, og det var min første oplevelse af at køre så langt væk hjemmefra og få en smag af, hvordan professionel atletik så ud. Fra det øjeblik vidste jeg i mit hjerte, at jeg havde, hvad der kræves for at tage det hele vejen til OL.”

“Jeg kunne ikke vente med at tage mine lidenskaber alvorligt”

Så hvordan ved du, om du kan tage det hele vejen til OL? De fleste mennesker ved ikke, hvad de vil have 5 minutter fra nu, men Imani havde planlagt de næste 10 år.

“Jeg er en person, der stoler meget på ”mavefølelse”, og jeg vil normalt have en fornemmelse af, om noget er godt for mig eller ej. Det øjeblik, hvor jeg indså, at atletik var for mig, var som den stærkeste “følelse”, jeg nogensinde havde haft. Det var bogstaveligt talt som et fysisk skud! Jeg så mig selv om ti år fra det øjeblik opnåede alle de ting, jeg ville, og jeg kunne ikke vente med at tage mine lidenskaber mere alvorligt.”

Selv med sin klare vision kunne Imani dog aldrig have forudsagt det sidste år.

“Jeg havde altid troet, at OL i 2020 ville være The One”

Mens udsættelsen af ​​OL for mange atleter har fået dem til at føle sig tabt over, hvordan man træner eller udfylder deres tid, havde Imani et ægte fokus.

”Min situation i 2020 var ret unik, da udsættelsen af ​​OL faktisk gav mig tid til at gennemføre min eksamen, som jeg oprindeligt havde skubbet frem til efter Tokyo. Fokus på graden hjalp mig med at skubbe mentalt gennem skuffelsen over at savne OL. ”

Det betyder dog ikke, at dette år har været en leg. Lockdowns og lukkede træningscentre betyder, at selv denne topatlet har trænet hjemmefra.

”Jeg var virkelig heldig at have min far, der hjalp med at følge med i min træningsrutine; vækker mig hver morgen, sørge for at jeg spiste ordentligt og gjorde alt, hvad jeg skulle træne, selvom mine sessioner var på det lokale felt, i min have eller endda i stuen! ”

Det var den konsekvente del, der hjalp Imani med at vinde det britiske mesterskab senere på året.

Gør en forskel

Imani er ikke kun forpligtet til sin træning, men også til at anspore til forandring i sportsverdenen efter sit eget forfærdelige møde med racisme på et sponsorarrangement.

”Jeg blev bedt af British Athletics om at slutte mig til gruppen efter at have oplevet et uheldigt racistisk møde ved en begivenhed tidligere på året. Racisme er desværre noget, som mange andre har haft at gøre med, og efter min erfaring var det ekstremt vigtigt for mig at sikre, at vi kunne forhindre, at det samme skete med en anden ung atlet i fremtiden.”

Hun har allerede hjulpet med at indføre ændringer inden for britisk atletik for at sikre, at andre ikke behøver at gennemgå det samme.

“Da jeg blev medlem af gruppen, var der ingen protokol på plads, når en atlet rapporterer om racistisk misbrug, og jeg er glad for at kunne sige, at siden min erfaring har vi arbejdet med at sikre, at der er noget på plads.”

“Find noget, du elsker”

Imani er en fantastisk rollemodel for unge piger, der træder ind i sport og fitness. Der er stadig masser af barrierer omkring dette takket være sociale stigmas, som kvinder står over for. Hun håber, at vi kan fremhæve vigtigere værdier i fremtiden.

”Sport lærte mig så mange vigtige lektioner i en ung alder, som jeg har anvendt hele mit liv. Ting som teamwork, selvtillid, selvværdi og vigtigheden af ​​sundhed og velvære. Jeg tror, ​​at nøglen bag at få flere unge kvinder og mennesker fra bestemte baggrunde til sport er at nedbryde disse eksisterende stigmas omkring, hvad sport betyder.”

Hendes vigtigste råd til dem, der kæmper? Bind dig ikke til en bestemt måde at træne på.

“Mit vigtigste råd ville være at finde noget, du elsker! Det er vigtigt at finde værdi bag træning, der går ud over vægttabsformål eller æstetiske grunde. Sport og fitness handler om at opbygge dig selv indefra, og jeg tror, ​​at du kun kan gøre dette effektivt og konsekvent, hvis du rent faktisk engagerer dig i noget, du synes er sjovt.”

Kort fortalt

Imani-Lara Lansiquot er en temmelig inspirerende kvinde, der studerer, bekæmper racisme og træner hjemmefra til det udsatte OL alt sammen på et år. Hvis dette ikke inspirerer dig til at sætte tempoet op i din træning i hjemmet, ved vi ikke, hvad der vil!

Løb som en Olympiker | Sprint & Power træning med Imani-Lara Lansiquot

Træning

Løb som en Olympiker | Sprint & Power træning med Imani-Lara Lansiquot

Øg dit tempo, din styrke og power med hjælp fra den olympiske sprinter, Imani.

2021-02-24 14:40:19Skrevet af Evangeline HowarthEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her