Vores Ambassadører

Mød Amelia: Middle school idræt til mellemdistance stjerne

Det kan være alt for nemt at opgive sine drømme og gøre det samme som alle andre. Det er svært at sige nej til at gå ud om aftenen og så møde op til de tidlige morgentræningspas.

Nogle gange er det alt, hvad der skal til for at opgive det hele helt og holdent.

En atlet og international konkurrence var lige ved at gøre det. Mellemdistanceløberen og idrætslæreren Amelia var ét løb fra at stoppe sin atletikkarriere for altid.

Hun forklarer: “Frafaldet for piger er langt højere end for drenge – og det var jeg på et tidspunkt.”

“Det føltes, som om jeg havde mistet alt”

Efter at have taget en pause var det ikke kun hendes træning, hun mistede, men også dele af sin identitet og selvfølelse.

“Det føltes, som om jeg havde mistet alt; holdet, trænerne, vennerne… Og jeg havde bare ikke noget at stræbe efter eller se frem til.”

Men hvorfor er vi stadig fristet til at forlade det, når noget betyder så meget for os? For Amelia var det at jagte de kortsigtede distraktioner, som at drikke og feste med vennerne.

“På det tidspunkt føltes det nyt, så det var så sjovt. Alle dine venner er der, du fester, og så opdager du drenge … men efter et stykke tid er det hele det samme, og du begynder at savne sporten.”

Hvordan besluttede hun sig for, hvad hun skulle gå videre med? Det hele kom ned til en samtale, som hun havde med sin bror.

“Hvis du kan lide det, så ved du, hvad du skal gøre.”

Og det gjorde hun.

Nu træner Amelia tre gange om dagen, hun forfølger sin drøm om en dag at konkurrere på højeste niveau og er allerede den stolte ejer af en guldmedalje fra at repræsentere sit land.

“Jeg elskede det bare igen og indså, at jeg ikke vil stoppe med det her, og jeg vil virkelig, virkelig gerne gøre noget ud af det her.”

På trods af at hun næsten var ved at gå fra hinanden, er Amelia taknemmelig for denne tid med usikkerhed.

“Det er også en livslektion. Det handler om mentalt at overvinde den barriere og være i stand til at ignorere de andre distraktioner og fokusere på det, man elsker mest, for det vil altid blive hængende.”

“Man er nødt til at lægge en masse hårdt arbejde i det”

Det betyder ikke, at det er let for Ameila at konkurrere nu. Ligesom det at være på toppen af enhver sport kræver mange timers træning og ofre for at nå dertil.

“Man skal lægge en masse hårdt arbejde, beslutsomhed og arbejde for at nå op på det niveau.”

Kort fortalt

Amelia er et bevis på, at det at gå efter det, man virkelig ønsker, kan drive en frem mod succes. Men man skal virkelig ville det og arbejde hårdt for det for at nå dertil.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her