Vores Ambassadører

Mød Hannah: Kunstner og eventyrer med en passion for svømning i åbent hav

Sport og motion kan nogle gange være den største befrielse fra de sværeste øjeblikke i vores liv. Uanset om det drejer sig om at genfokusere energien eller blot tage tid til at tænke på alt muligt andet, er det den flugt, som det giver, der gør det så vigtigt for så mange af os.

Der er få historier, der virkelig viser bevægelsens helbredende fysiske og psykologiske kraft mere end Hannahs. En kunstner fra Eastbourne, der står op før solen for at forfølge sin passion og helbrede sin krop og sit sind.

Her er Hannah’s historie.

“Jeg nød det bare ikke længere”

Hannah har svømmet så længe hun kan huske, men størstedelen af den tid var begrænset til længder i hendes lokale pool.

Hun forklarer: “Jeg svømmede i min lokale svømmeklub, hvor jeg konkurrerede ikke-professionelt, indtil jeg var 16 år.”

Selv om hun udmærkede sig på sit lokale svømmehold, gav de mange timer i den samme pool hende en følelse af, at der manglede noget.

“Jeg endte med at opgive det, fordi jeg bare ikke kunne lide det mere. Træningen var meget intens – jeg trænede 5-6 gange om ugen, og jeg mistede bare det sjove i det.”

“Det fik mig bare til at føle mig så, så levende”

Efter at have været væk fra svømning i årevis ramte Hannah et rigtigt lavpunkt. Tabet af hendes bedstemor og en udiagnosticeret sygdom gjorde, at hun følte sig håbløs og uden et reelt formål.

Det var indtil hun opdagede svømning i åbent vand.

“Det gav mig en mulighed for at bearbejde mine følelser og finde en form for lykke igen.”

Det kolde vands opstemthed kombineret med hendes genopdagede kærlighed til svømning skabte den sammensmeltning af følelser, som Hannah havde haft brug for til at bearbejde alt det, hun gennemgik og finde en måde at komme videre på.

“Jeg elsker det faktum, at når man er i kulden, kan man ikke tænke på andet. Man skal bare være til stede og med sig selv i det øjeblik.”

Ikke engang det iskolde vand var nok til at få Hannah væk fra sporten.

“Jeg startede faktisk i de koldeste måneder af året. Jeg startede i januar, og vandet var iskoldt, og jeg har aldrig følt noget lignende før. Helt ærligt, det fik mig bare til at føle mig så, så levende.”

“Jeg blev syg i omkring fem år”

Det var ikke kun Hannahs mentale helbred, der blev bedre med hver svømmetur, hun fik også lettere ved at håndtere den sygdom, som hun havde kæmpet med i årevis.

“Jeg blev syg i omkring fem år, og lægerne kunne ikke finde ud af hvorfor. Til sidst gik jeg til en ernæringsekspert, og det viste sig, at jeg har omkring seks eller syv forskellige fødevareintolerancer, herunder sukker, som er i alting.”

Forsøget på at finde måder at omgå hendes intolerancer på havde efterladt Hannah med en følelse af at være drænet, da hun kæmpede for at finde fødevarer, som hun kunne spise, og savnede dem, hun ikke længere kunne spise.

“Det var virkelig svært for mig at håndtere, da de er en stor del af mange menneskers kost.”

Hendes havsvømning har ikke kun hjulpet hende med at komme til orde med sine intolerancer, men også til at trives uden dem.

“Svømning i koldt vand har gjort det muligt for mig at regulere mit system meget mere. Det har givet mig et nyt formål – jeg sidder ikke her og er ked af det, fordi jeg ikke kan spise visse ting, jeg glæder mig bare til at gå i havet.”

Faktisk er det nu den drivende kraft bag hendes måde at forsyne sin krop med brændstof på.

“Det har helt klart gjort mig meget mere bevidst om, hvad jeg spiser, hvordan det tjener min krop, og hvordan jeg kan ændre mine spisevaner for at sikre, at jeg kan blive ved med at svømme så længe, som jeg vil.”

“Nu er jeg hernede meget af tiden for at se solopgang”

Åbentvandssvømning er nu blevet så meget mere end en flugt for Hannah – det er en stor del af hendes livsstil og identitet. Hun mediterer, tager isbade og føler, at hun er en del af noget større.

“Det føles som om, at man er ét med havet og jorden, og det føles så smukt. Ærligt talt kan jeg ikke beskrive det, det er bare den mest utrolige følelse.”

Hun har fundet en retning og er begyndt at lægge planer igen, alt sammen på grund af havsvømning.

“Jeg er ved at renovere en varevogn, som jeg håber at kunne flytte ind i til sommer … Jeg håber at kunne rejse rundt i England og svømme i alle de bedste åbentvands svømmesportgrene.”

Mød Jamie: Dekoratør uden for banen, døv på banen

Vores Ambassadører

Mød Jamie: Dekoratør uden for banen, døv på banen

Lad aldrig begrænsninger stoppe dig i dine drømme.

2021-06-30 11:10:36Skrevet af Evangeline Howarth

Mød Amelia: Middle school idræt til mellemdistance stjerne

Vores Ambassadører

Mød Amelia: Middle school idræt til mellemdistance stjerne

Hard work pays off.

2021-06-30 10:59:50Skrevet af Evangeline HowarthEvangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her