Vores Ambassadører

Transmand om at finde sin plads i fitnessverdenen

Fitnessbranchen tager store skridt i retning af at blive et mere inkluderende miljø for alle, og i spidsen for disse ændringer står fitnessinfluencere fra LGBTQ+-miljøet. De bruger deres platforme til at stå op for forandringer og inspirere deres følgere og give dem selvtillid til at hjælpe dem med at foretage de ændringer, der er nødvendige for at være deres autentiske selv.

En person fra LGBT+-miljøet, der deler sin fitnesshistorie på de sociale medier, er transfitness-influenceren Sydney Maxine, som du måske kender som @sydmaxfit. Han begyndte sin overgang for omkring fem år siden, da han stadig var i den amerikanske flåde, hvilket langt fra var det mest imødekommende miljø. Siden da har han skabt et fællesskab gennem sin Instagram-side, og gennem sit arbejde som personlig træner sørger han for, at medlemmerne af hans fællesskab føler sig værdsat på en måde, som han ikke gjorde, da han begyndte sin overgang.

Kort efter at Sydney startede sin Instagram-side for to et halvt år siden, var vi sikre på at snuppe ham som en af vores ambassadører. For nylig var vi så heldige at kunne diskutere hans rejse indtil videre. Vi fik en snak om hans rejse til at springe ud, hvordan livet er for transpersoner i de væbnede styrker, det fællesskab han har skabt og hans fremtidige håb om forandringer i fitnessområder for LGBT+-personer.

“Jeg nægtede mig selv retten til at være mig selv”

Det var i det sidste år af sin kontrakt med flåden, at Sydney besluttede sig for, at det var på tide at leve som sit autentiske jeg. Efter at have kæmpet med sin identitet i et stykke tid besluttede han, at det var på tide, at han satte sig selv først og springe ud.

“Jeg tror, at da jeg var i flåden, var der dette konstante pres for bare at være den, som alle ville have mig til at være, og ved at gøre det, nægtede jeg mig selv retten til at være mig selv … Jeg var ikke i stand til at prioritere mig selv, min mentale sundhed og min rejse.”

Men Sydney havde allerede truffet beslutningen om at begynde sin overgang. Med Sydneys ord havde han besluttet at være “egoistisk”, men vi betragter det som modigt. På det tidspunkt vidste han, hvad han ville, hvad han havde brug for, og intet kunne længere stå i vejen for det.

“Jeg kan huske, da jeg først sprang ud, fortalte jeg min øverstbefalende officer, at jeg var trans, og hvad jeg havde brug for at gøre. Han spurgte mig direkte, om jeg ikke ville overveje at vente et år med transformationen, så jeg først kunne blive udsendt. Jeg vidste af hele mit hjerte, at jeg ikke ville være i stand til at være der det år.. Der var ingen chance for, at jeg kunne fortsætte.”

“Jeg tror bare, at der er et fælles grundlag inden for fitnessområdet, som jeg har oplevet som super støttende.”

Da Sydney forlod flåden, genoptændte han sin kærlighed til fitness. Da Sydney havde spillet konkurrencetennis som teenager, var han ikke fremmed for sport og konditionstræning – så da han forlod militæret, faldt han naturligvis tilbage på fitness. Han fandt tryghed i det og i den måde, hvorpå alle, han så, havde det samme mål som ham – at forbedre sig selv.

“Alle er derinde og prøver at være det bedste, de kan, og arbejder på sig selv. Jeg tror bare, at der er et fælles grundlag i fitnessmiljøet, som jeg har fundet super støttende.”

“Mange mennesker tror, at jeg har en fordel, fordi jeg supplerer med hormoner”

Det er naturligt, at mange mennesker er i uvished om de forskellige processer, som transmænd går igennem. Sydney er ligesom mange andre transinfluencere åben omkring sit hormontilskud for at forsøge at informere så mange mennesker som muligt.

“Hvis man ser på mig som transmand, tror mange mennesker, at jeg har en fordel, fordi jeg supplerer med hormoner, men jeg får lavet laboratorieundersøgelser regelmæssigt, og mine niveauer ligger godt inden for det normale område for en cis-mand. Jeg tror, at folk er nødt til at forstå hormonernes virkninger bedre.”

En del af at bygge bro over denne videnkløft kommer ned til folk i LGBTQ+-miljøet, der bliver mere synlige i fitnessrum. Sydneys største drøm er, at LGBTQ+-personer bliver set som dem, de er, for de hører lige så meget hjemme i fitnesscentret som alle andre.

“Mange mennesker tyr til fitness for at overvinde en eller anden form for hård livsomstændighed. Det er meget almindeligt. Jeg tror, at hvis folk bare kunne holde fokus på det, på det, vi har til fælles, i stedet for at forsøge at dissekere og dømme alle de grunde, vi er forskellige, ville det være en smuk ting.”

“Jeg følte, at mit kald er at hjælpe andre mennesker i samfundet.”

Sydneys Instagram-side hylder modet. Det er det mod, der skal til for at komme ud, starte på hormoner, få en topoperation eller endda gå ind i fitnesscenteret for første gang. Sydney fandt modet i sig selv, da han sprang ud, og nu spreder han budskabet til medlemmer af samfundet i håb om, at de også vil finde modet.

“Jeg kunne se de resultater, jeg fik for mig selv, og hvordan det at være i fitnessverdenen ændrede mit liv enormt meget. Mentalt helbred, fysisk helbred, alt. Jeg følte et kald til at hjælpe med at gøre det for andre mennesker i samfundet, især … Jeg løftede mig selv op, og jeg vil bare gerne være i stand til at gøre det for alle andre, der måske også kæmper med det.”

Sydneys egne erfaringer har også hjulpet ham til at identificere et hul på markedet for trans. fitnesstrænere.

“Jeg tror, der er denne uudtalte automatiske tillid mellem medlemmer af transfællesskabet… Jeg tror, at det at være på det sted og kunne relatere til mine klienter, der også er trans, er virkelig betydningsfuldt for dem.”

Kort fortalt

Selvom han ikke har haft en let tur, er det de forhindringer, som Sydney har måttet overvinde, der har inspireret ham til at være der, hvor han er nu. Og ved at uddanne sit publikum om emner som topkirurgi og hormontilskud er han fortaler for LGBTQ+-personer i fitnessrum. Han hjælper fitnessbranchen på dens rejse mod at blive mere inkluderende, og han gør det ved at hylde modet.

Og det er et budskab, der er relevant for alle, uanset baggrund eller samfund.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her