Ernæring

Den ernæring, du har brug for til at restituere hurtigere efter træning 

Restitution er en vigtig del i at opnå progression. Det er tid til at restituere hurtigere efter træning  og tanke op, så du kan nyde din næste planlagte træning med så meget fornyet energi som overhovedet muligt!

Endnu bedre? Vi har skræddersyet det til at matche vores kroppeVi føler uden tvivl DOMS fra tid til anden, og vi vil minimere de effekter, dette måtte have på vores følgende sessioner.

restituere hurtigere efter træning 

De 3 R’er

Hvis du lærer noget nyt i dag, så lad det være disse tre ord: RefuelRebuild, Rehydrate 

Disse tre overskrifter samler de vigtigste makronæringsstoffer, der er nødvendige for nyttiggørelse: kulhydrater og protein, samt fungerer som en påmindelse om at kontrollere dine hydreringsniveauer for at restituere hurtigere efter træning.

Refuel 

Når du har pakket din træningstaske ud og taget et brusebad derhjemme, er det tid til at tanke din krop for at genvinde energi.

Kulhydrater er vores krops vigtigste energikilde, så det giver mening, at vi skal indtage en god mængde kulhydrater efter træningen. Arbejd din kulhydratfyldte snack omkring dine personlige makroberegninger, eller hvis du leder efter et udgangspunkt, skal du stræbe efter at halvdelen af din tallerken bliver fyldt med fødevarer med højt kulhydrat.

Rebuild

Det er her vi bringer det famøse trænings makronæringsstof ind: protein!

Mens videnskaben altid ændrer sig med hensyn til den optimale timing af proteinindtagelse efter hver træning, kan du ikke gå galt med at fylde din krop med protein så hurtigt som muligt for at sparke dine muskler i genopbygning.

Kig efter komplementære proteiner, hvis du ikke er til kød eller fisk, da disse forbedrer din recovery og bygger ny muskler effektivt. Uanset hvilke kostvalg du vælger, skal du genopbygge disse muskler med et anstændigt indtag af protein for at se resultater og også at restituere hurtigere.

Rehydrate 

Vi har talt om hydrering før, så det er ikke overraskende, at dette tema dukker op igen!

Væske spiller en vigtig rolle din restitution, især da væsker indeholder elektrolytter, der hjælper med at reducere muskelkramper og muskeltræthed, for ikke at nævne, at et indtag af væske erstatter enhver væske, der svedes ud under din træning.

Mad i praksis

Nu hvor vi har mindet os om, hvad vi skal spise, så vi kan komme os bedst muligt efter vores træning, er det tid til at planlægge nogle ideer til mad, som vi kan spise for at hjælpe med vores restitution.

Idé nr. 1

Kog nogle æg, og server med et par skiver skinke eller ost (afhængigt af dit kostvalg), parret med en riskiks eller to.

Idé nr. 2 

Nøddesmør er ikke kun velsmagende, men de giver en god dosis protein og kulhydrater. Smør på en skive rugbrød, eller prøv med en bagt sød kartoffel.

Idé nr. 3 

Skær et æble, banan, ananas eller enhver frugt og server med hytteost. Hvis du leder efter et ekstra boost af protein, så rør noget proteinpulver ind i osten.

Idé nr. 4 

En protein shake er en nem og praktisk snack at indtage, når du lige er færdig med din træning. Se på vores proteinpulver opskrifter for inspiration og kombiner med et stykke frugt eller en håndfuld nødder.

Kort fortalt

Carbs, protein og væske – det er så let som 1,2,3!

Cheesiness til side, de 3 R’er er lette at huske og (forhåbentlig) lette at implementere til din dag, når du har lagt barbells og vægte ned.

Det er alt for let at glemme ernæring og dens betydning i din restitution, men at komme den rigtige mad i din krop vil få dig til at restituere hurtigere efter træning , så du kan jage de nye mål hurtigere end nogensinde.

12 sunde snacks alternativer til at tilfredsstille enhver craving

Ernæring

12 sunde snacks alternativer til at tilfredsstille enhver craving

Har du udfordringer med at stoppe dine chokolade cravings? Frygt ej..

2020-03-31 15:00:38Skrevet af Jennifer Blow

Sådan bør du spise før og efter yoga

Ernæring

Sådan bør du spise før og efter yoga

De bedste pre- og post yoga fødevarer.

2020-07-13 13:46:00Skrevet af Shannah Hatch

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Dreams (2020) What happens to your body during 8 hours of sleep?. Available at: https://www.dreams.co.uk/sleep-matters-club/what-happens-to-your-body-during-8-hours-of-sleep-2/ (Accessed: 15th July 2020) Shannah Hatch

Shannah Hatch

Forfatter og ekspert

Shannah Hatch begyndte sin karriere inden for ernæring efter at have deltaget i et Farm to Fork-workshop. Hun arbejder i øjeblikket som diætetisk supportarbejder og leverer ernæringsvejledning og support inden for sundhedssystemet. Shannah har tidligere arbejdet med at skabe nye kosttilskudsprodukter til lancering og hentet ideerne fra ide til handling. Hendes mest behagelige læringsoplevelser inkluderer skyggearbejde af andre sundhedsfagfolk og deltage i samtaler om en række emner, som f.eks. Forbindelsen mellem vores kost, kvindelige hormoner og sport. Shannah har deltaget i mange frivillighedsmuligheder, herunder arbejde med fødevarebanker, førende workshops for sportsernæring og deltagelse i prøveundersøgelser. Hun håber at fortsætte med at gøre en forskel i branchen, uddanne og samarbejde med andre for at opmuntre til god ernæring. I sin fritid nyder Shannah klatring, løb og prøver at sætte en melodi sammen på klaveret.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her