Ernæring

Fordele ved kikærter og sund opskrift på sød hummus

Vil du gerne have mere protein ind i din kost? Har du tænkt på disse små, lækre sager? Kikærter. Oh yes!

Fakta om kikærter og sundhed

Der er hele 15 g protein pr. dåse, og de indeholder en masse fibre. De giver dig endvidere et dagligt skud vitaminer og mineraler. Det er svært ikke at elske disse små, nøddeagtige bælgfrugter!

Fibre er vigtige, hvis du vil have en sund mave. Fibre kan enten være opløselige eller uopløselige, men det anbefales, at du får en blanding af begge slags. Kikærter er opløselige fibre, og de er gode for dig, fordi de:

✓ Gør dig mæt – at føle mæthed i længere tid vil give dig en smallere talje, idet du reducerer din trang til mellemmåltider

✓ Regulerer blodsukkeret

✓ Formindsker lipoproteiner med lav densitet – eller i lægmands termer ‘dårligt kolesterol’

✓ Holder dig i balance – det hjælper altid!

✓ Kikærter er også fulde af jern – 15 mg. for hver 400 g.!

Jern er vigtig i forbindelse med iltning af blodet – det er især vigtigt for kvinder, idet de har brug for så meget som 5-10 mg. mere per dag end mænd.

Der findes to typer jern, hemjern og ikke-hemjern. Kikærter indeholder ikke-hemjern, som er en smule vanskeligere at optage end hemjernet, men det optages lettere, hvis det kombineres med C-vitamin. Det kan gøres så enkelt som at drikke et glas appelsinjuice sammen med eller dyppe jordbær i sød hummus (se opskriften nedenfor).

Fordelene ved kikærter er utallige. En dåse kikærter kan holde sig i 24 måneder og koster kun 12-13 kr. Du kan sagtens bruge dem i salater, sammenkogte retter og supper, og de kan endda bruges til søde retter, som i opskriften nedenfor.

Sund opskrift
Sød hummus

Kikærter

Ingredienser

 (*målene er omregnet fra engelske mål, og er derfor cirka-mål)

Fremgangsmåde

  1. Dræn og skyl kikærterne og tør dem
  2. Læg alle ingredienserne i en blender og blend dem til de får en blød konsistens. Skrab siderne af blenderen, så alle ingredienser blandes godt
  3. Læg blandingen på en tallerken, når den er blød nok, og drys med kanel
  4. Serveres kold med jordbær og æblebåde
  5. Velbekomme

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her