Ernæring

‘High protein diæter er farlige’ | Ernæringsekspert kalder fake news

Forestil dig dette: Du har lige hentet din MP-pakke og glæder dig til at pakke den op. Nu åbner du den og kigger glad og tilfreds på din Impact Whey Protein. Din mor kommer ind og siger: “Jeg håber ikke, at du skal have for meget af det. Folk på internettet siger, at for meget protein kan være dårligt for dine nyrer”.

Men er det korrekt? Er der overhovedet nogen sandhed i det? Eller er det bare et tilfælde af fake news på de sociale medier?

Nå, men næste gang en af dine forældre kommenterer dit proteinforbrug, så kan du henvise dem til vores YouTube-kanal. Ernæringsekspert og ph.d.-forsker Richie Kirwan vil sætte dem på rette spor.

Kan man spise for meget protein?

Enkelt svar: ja. Det er muligt at spise for meget protein. Men det er også muligt at spise eller drikke for meget af alt muligt. Ordet for at drikke for meget vand har endda sit eget specielle navn: at drukne. For meget refererer til det punkt, hvor den mængde, du spiser, kan være skadelig. Hvis du er sund og rask og ikke har nogen forudgående problemer, er det heldigvis ekstremt svært at indtage det nødvendige for at dette kan ske.

Der er dog et punkt, der er værd at nævne. At spise for meget protein vil blive et problem, hvis du begynder at erstatte protein med andre fødevaregrupper. Med andre ord, hvis du spiser protein i stedet for frugt, grønt, fibre og kulhydrater, kan det forhindre dig i at have en afbalanceret kost.

Kort fortalt

Jeg håber, at det beroliger dig og dine bekymrede familiemedlemmer. En proteinrig kost alene har ingen indflydelse på nyrerne – de vil ikke eksplodere, de vil ikke falde ud, og funktionen vil ikke blive nedsat. Nogen må fortælle det til folk på de sociale medier.

Men hvis du har eller tidligere har haft problemer med nyrerne, kan det måske være værd at passe på dit proteinindtag eller konsultere din læge først.

Bæredygtigt vægttab med kontrolleret kalorieunderskud

Ernæring

Bæredygtigt vægttab med kontrolleret kalorieunderskud

Ernæringsekspert forklarer alt.

2022-02-09 19:02:13Skrevet af Emily Wilcock

Maksimer gains ved at distribuere protein effektivt | Ernæringsekspert forklarer

Ernæring

Maksimer gains ved at distribuere protein effektivt | Ernæringsekspert forklarer

Richie forklarer den almindelige fejl, der kan begrænse dine gains.

2022-04-26 17:37:04Skrevet af Monica Green

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her