Ernæring

Hvad er kålsuppekuren? | Er det godt for vægttab?

Kålsuppe er måske ikke det første valg for mange mennesker, men hvis du leder efter et hurtigt vægttab, til at starte din rejse, kan kålsuppekuren være noget for dig.

Denne artikel gennemgår, hvad kålsuppekuren er, de potentielle fordele og bivirkninger og mere for at hjælpe dig med at afveje, om den passer til dig.

Hop direkte til

kålsuppekuren

Hvad er kålsuppekuren?

Kålsuppekuren er designet til hurtigt vægttab ved at begrænse dit madindtag til primært fedtfattig kålsuppe med lavt kalorieindhold. Kål indeholder meget fiber og lavt kalorieindhold. Diæten har eksisteret i mange år og er ofte ”genopfundet” med det samme grundlæggende princip – en uge med meget kaloriefattige måltider, hovedsagelig bestående af kålsuppe.

Hvor lang tid varer det?

Kålsuppekuren er typisk designet til at vare en uge og lover hurtigt vægttab. Imidlertid er det meste af vægttabet på så kort tid sandsynligvis væsketab.

Hvilke fødevarer er tilladt på kålsuppekuren?

Ifølge en version offentliggjort i 2004 tillader kuren også visse frugter, grøntsager, drikkevarer, brune ris, skummetmælk og magert oksekød eller kylling i løbet af ugen. Og selvfølgelig kålsuppe.

Kan det hjælpe med vægttab?

Vægttabskravene i denne kur er, at du kan tabe flere kg på en uge. Det er en kur med meget lavt kalorieindhold, som sandsynligvis kan føre til hurtigt væsketab.

Så hvis du ser ændringer på din badevægt, er de muligvis ikke permanente, men blot en afspejling af tabt væske og en kombination af fedt og magert masse.

kålsuppekuren

Hvad er fordelene?

Struktur

Hvis du har svært ved at træffe sunde valg, fordi du ikke er sikker på, hvilke fødevarer du skal vælge, drager nogle mennesker fordel af den meget detaljerede måltidsplan, der leveres af denne kur.

Hurtige vægtændringer

Selvom resultaterne ikke er bæredygtige, vil den dramatiske måltidsplan for denne kur sandsynligvis resultere i en eller anden form for vægttab på kort sigt.

Hjertesund mad

Mens kosten måske er for lav i kalorier til at opretholde på lang sigt, er den baseret på frugt, grøntsager, magert kød og fuldkorn, hvilket er et godt kostmønster at følge generelt.

Er der nogle bivirkninger?

Gastrointestinale bivirkninger

Det høje fiberindhold i kosten kan føre til gasproblemer, hvis dit system ikke er vant til det niveau af fiber dagligt. Så vær opmærksom på overskydende luft i maven, som du ikke er vant til.

Høje natrium niveauer

Hvis du har sundhedsmæssige bekymringer, der kræver, at du begrænser dit natrium indtag, er der mange supper og bouillon med meget salt – så du vil måske være opmærksom på natrium i den opskrift, du følger, eller supper, du køber.

Svaghed

Hvis du spiser meget få kalorier med minimale kulhydrater, som med denne diæt, føler du dig måske svag eller træt hele dagen. Det vil sandsynligvis være udfordrende at udføre en anstrengende fysisk aktivitet eller motion. Det kan også forårsage træthed og gøre de daglige opgaver meget vanskeligere.

kålsuppekuren

Kålsuppe opskrift

Ingredienser:

 • 6 grønne løg
 • 2 grønne peberfrugter
 • 1-2 dåser hakkede tomater
 • 1 bundt selleri
 • 1-2 bouillonterninger
 • 1 kålhoved
 • 236 ml tomatjuice (valgfrit)

Fremgangsmåde:

 1. Hak alle rå grøntsager i små stykker og tilsæt tomater og bouillonterninger.
 2. Dæk med vand (eller tomatjuice hvis du vælger det) og kog i en stor gryde.
 3. Kog suppen i 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.
 4. Du kan tilføje persille, Worcestershire sauce eller sort peber, hvis det ønskes.

Næringsindhold:

Kalorier: (hele opskriften, 1 portion) 400 kcal

Samlet fedt: 2,3g

Kolesterol: 0 mg

Natrium: 2100 mg

Samlede kulhydrater: 92g

Kostfibre: 35g

Sukker: 51g

Protein: 19g

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg træne på kålsuppe?

Med et så lavt kalorie- og kulhydratindhold ville denne kost sandsynligvis gøre det vanskeligt at træne meget. Kosten antyder motion for at fremskynde vægttab og diskuterer opbygning af aktivitet over tid. Men vær forsigtig med enhver anstrengende træning på grund af de lave kalorier.

Hvorfor føler jeg mig så træt?

En meget lavt kalorieindhold, lavt indhold af kulhydrater, får din krop til at føle sig træt. Uden at få meget brændstof (kalorier), der kommer ind fra mad, forsøger din krop at spare energi – så ja du føler dig træt.

Hvad kan du drikke på kålsuppekuren?

Drikkevarer tilladt i kosten spænder fra skummetmælk, vand, tranebærsaft, te og kaffe.

Kan jeg drikke kaffe på kålsuppe?

De fleste versioner tillader sort kaffe, mens du følger kålsuppekuren, men ikke kaffe med mælk.laire

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.

Danbrot, M. (2004). The New Cabbage Soup Diet. Macmillan.Claire Muszalski

Claire Muszalski

Forfatter og ekspert

Claire er registreret diætist fra the Academy of Nutrition and Dietetics og certificeret sundheds- og velvære coach fra the International Consortium for Sundhed og Wellness Coaching. Hun har en BA i biologividenskab og en Master i klinisk ernæring fra universitetet i Pittsburgh.

At tale og skrive om mad og fitness står Claires hjerte nær, da hun elsker at anvende sin viden og erfaring til at hjælpe andre, så de kan nå deres mål omkring sundhed og velvære.

Claire er også certificeret indendørs cyklinginstruktør og elsker det mentale og fysiske boost, som hun opnår ved at løbe og dyrke regelmæssig yoga. Når hun ikke selv holder sig i form, så hepper hun på hjembyens sportshold i Pittsburgh eller kokkererer i køkkenet til hendes familie.

Få mere at vide om Claires erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her