Ernæring

De mest populære og største madtrends i 2019

Har du tænkt på hvad der er nyt inden for madverdenen? Her er en liste af madtrends man kan prøve i 2019. Det er tid til at finde ud af, hvad der bliver proppet på hylderne i supermarkedet og udforske nye smagseventyr.

Fra vanskabte grøntsager til avokado-is er her listen over alle de mærkelige og skønne madtrends, som man kan forvente i år.
Skal du være med på mad-moden?

madtrends

1. Grimt mad er smukt

Glem alt om perfekt formet frugter og grøntsager. Folk rundt omkring verdenen bliver mere opmærksomme på, at der er meget spild i at forme vores mad på en bestemt måde eller med en bestemt farve. Ifølge et studie foretaget på The University of Edinburgh, bliver mere end 50 millioner tons frugt og grøntsager i Europa smidt ud, da det er ”for grimt” til at blive solgt.

Det er et ret markant antal. Dette svarer til en tredjedel af alle frugter og grøntsager produceret i Europa! Heldigvis er supermarkederne begyndt at tillade frugter og grøntsager, der ikke er helt ’perfekte’ på hylderne. Derfor er det tid til, at du også tillader dem i din indkøbskurv.

2. ”Seed Butter” er det bedste

Måske er du den person der for længe siden har måtte punge ud for tahin for at du kunne lave din egen hummus. Står det stadigvæk bagerst i dit køkkenskab, er det tid til at grave det ud, da ”seed butters” kommer til at blive det næste, du kommer til at smøre ud over din toast.

”Seed butter” kommer i flere former og er et godt alternativ til dem, der elsker et tykt lag smørelse, men har nøddeallergi. De har nogenlunde samme næringsprofil som nøddesmør ift. sunde fedtstoffer. Hold øje med vandmelons-seed, græskar-seed og solsikke-seed, der snart kommer på supermarkedshylderne.

3. Flere plantebaseret måltider

Det bliver mere og mere populært at skrotte kødet og mejeriprodukterne, uanset om det er pga. etiske eller helbredsmæssige årsager. For at møde denne efterspørgsel fra folk, kan du forvente at se flere veganske muligheder på hylderne.

Nogle supermarkeder har øget deres veganske og vegetariske udvalg med 60% til at møde efterspørgslen efter plantebaseret kost. Tag et kig i fryserne i dit supermarked og se hvor mange kødfri måltider man kan få. Vi har også udvidet vores veganske udvalg dette år.

madtrends

4. Har du nogensinde prøvet ged?

Gedemælk har været et populært alternativ til komælk i mange år, så hvorfor spiser vi ikke gedekød? Dette er et spørgsmål landmænd har spurgt om, da det kun er hungeder, der bliver holdt i live for deres mælk.

Det bliver allerede spist overalt i verden og smager ligesom lam. Det at spise lam ville også betyde at mange gedekid, der alligevel vil blive aflivet, ikke vil gå til spilde. Mange er bekymret omkring om kødet er sejt, men det er kun sandt omkring de ældre geder.

Hvorfor ikke prøve det næste gang du kommer forbi en slagter?

5. Frosne smage på en anden måde

Hvad med en lækker, cremet og osteagtig is? Ikke overbevist?

Mens krydret is har været et koncept, der er blevet værdsat af kokke, såsom Heston Blumenthal i flere år, har det ikke rigtigt været et hit i den generelle befolkning. Nogle supermarkeder er begyndt at have avokadosmage, så hvorfor ikke sprede noget af denne is på et knækbrød i stedet for den samme, gamle, kedelige vaniljekugle i en vaffel?

6. Kødagtige veganske snacks

Kødalternativer har været på markedet i et stykke tid nu. Forhøjningen i populariteten i at skrotte kød og mejeri betyder, at du kan forvente at se nogle flere kødagtige veganske snacks på hylderne i dit supermarked.

Hvad med noget vegansk jerky, produceret fra bagt soya eller ”facon” (vegansk bacon) til din morgenmad? En rapport omkring plantebaseret snacks har vist, at deres popularitet er øget meget. Dette gælder også blandt ikke-veganere og vegetarer, der er åben for dristige snacks.

madtrends

De sidste gyldne ord

Plantebaseret produkter er uden tvivl en af de helt store madtrends, der er på vej frem, sideløbende med en generel trend til at få sin mad fra mere helbredsbevidste og bæredygtige kilder. Det er gode nyheder for grøntsager overalt, men måske ikke så godt for avokadobeholdningen, når vi kommer til at forsyne os i masser med vores nye krydrede favorit-is.

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her