Ernæring

Undgå at blive oppustet efter julemaden

Brug ikke tid på at Google ‘hvad hjælper mod oppustethed‘. Kom foran i køen med disse hacks for at undgå at blive oppustet.

Julen er kendt som tiden for velvilje, men ikke nødvendigvis tidspunktet for god tarmsundhed, og alle de festlige snacks kan udfordre viljestyrken hos selv de mest dedikerede træningsmennesker. Især når det kommer til hovedbegivenheden på selve dagen.

Lækker duft i hele huset af mad, der har været i gang siden morgenen betyder, at mange af os overdriver, når det er spisetid. Så hvordan kan du bedst komme dig, når du føler en seriøs mad-baby presse på?

Stol ikke på et julemirakel, naturlige løsninger er alle inden for rækkevidde for at undgå at blive oppustet efter al den mad.

Undgå at blive oppustet

Stræk dine ben

Foreslå en gåtur efter middagen for at hjælpe med at slå den oppustede følelse – du vil måske kravle lige tilbage til sofaen, men modstå denne trang! Tag hunden, børnene, eller nyd undskyldningen for at have lidt luft væk fra svigerforældre og anmassende tanter ved at tage en hurtig solo-spadseretur rundt om blokken.

At give din cirkulation et boost med mild bevægelse hjælper med at styrke dine muskler og organer, og du finder ud af, at du skyller disse toksiner og væsker ud meget hurtigere, end hvis du forbliver stillesiddende.

Hvis vejret udenfor er skræmmende, kan du altid tage et par spadsereture i huset, inklusiv trappen. Du kan strække armene ud vidt og over dit hoved med mellemrum for yderligere at tilskynde blodgennemstrømningen.

Undgå fed mad

Okay, så dette er muligvis ikke et populært råd, men hvis du føler dig oppustet, er det bedst at du forsøger at undgå mættede fedtstoffer som et load af ost eller chokolade.

Din krop vil sandsynligvis arbejde hårdt for at fordøje al den mad, du har fået til middagen, og fede fødevarer kræver ekstra indsats for at blive nedbrudt. De bevæger sig også langsommere gennem fordøjelseskanalen, så du kan faktisk forlænge den tid, det tager for din krop at føle sig bedre tilpas.

Hvis du ikke kan modstå desserten, så er et godt alternativ cultura yoghurt, da dette indeholder probiotika, som kan hjælpe med fordøjelsen og reducere overdreven luft i maven. Selv en skefuld på siden i stedet for brandy creme kan gøre en forskel, så du behøver ikke føle, at du går glip af alt.

Men julen er helt klart tiden for chokolade og andre søde sager. Så når du har fået lidt mere plads efter din gåtur, synes vi, at lidt lækkert at spise er mere end acceptabelt.

Drik masser af vand

Vand hjælper med at skylle overskydende toksiner ud af kroppen, så selvom du måske føler dig for mæt til at drikke et stort glas vand, vil det virkelig hjælpe – især hvis din middag har været rig på salt. Du behøver ikke at drikke det hele på én gang, bare nippe til det, når du tager en tur eller ser den julespecial på TV.

Husk, at ikke alle drikkevarer har lige sund hydrering – alkoholholdige og kulsyreholdige muligheder forlænger og tilskynder til yderligere oppustethed, så gå let på genopfyldning af boblende drikkevarer.

Urtete som kamille og pebermynte er også et godt valg efter middagen, da de er velkendte for deres beroligende virkning, plus kan også give gasaflastning.

Ingefær

Ingefær er længe blevet hyldet som en naturlig fordøjelseshjælp, og det kan virkelig hjælpe med at berolige din mave og undgå at blive oppustet. Hak lidt ingefærrod i lange stykker og opblød den i kogende vand for at lave en naturlig te. Hvis du ikke er fan af smagen, kan du altid prøve at tilføje frisk skåret appelsin eller citron for et citrusagtig twist.

Kort fortalt

Vi ved, at jul ikke er tid til tilbageholdenhed. Det kan dog helt sikkert betale sig at give din krop lidt hjælp til at undgå at blive oppustet, når det kommer til, hvordan du har det efter al den overdådige julemad.

Selvfølgelig er der meget at sige om muligheden for at tage en taktisk eftermiddagslur også …

Chokoladebomber til varm kakao

Dessert & Snacks

Chokoladebomber til varm kakao

Du SKAL prøve disse. Det er alt.

2021-12-13 17:57:39Skrevet af Lauren Dawes

Nemme og sprøde peberkagemænd | Juleopskrift

Sunde Opskrifter

Nemme og sprøde peberkagemænd | Juleopskrift

Disse lækre cookies er også helt plantebaserede.

2021-12-06 18:12:28Skrevet af Lauren Dawes

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her