Kosttilskud

Ernæringsfaglig godkendte kosttilskud til at få energi til træning

Træt, følelsen af sløvhed eller bare uden energi til træning? Du er ikke alene, det sker for os alle.

Uanset om du har haft en urolig nattesøvn, eller du bare er helt nedbrudt af forskellige belastninger og følelser, har vi nogle gange brug for en måde at få energi til træning, så vi kan komme tilbage på sporet.

Selvfølgelig er vi store fortalere for at lytte til vores kroppe, og nogle dage skal vi bare gå en stille og rolig tur i stedet for at smadre din PR med tunge løft.

Imidlertid er der tidspunkter, hvor vi føler, at vores krop virkelig kunne klare sig med træningen, men vi har bare lige brug for det ekstra løft af energi til at starte med, så vi kan opleve de der post-workout gains.

energi til træning

Det basale

Der er adskillige faktorer, der påvirker dit energiniveau, herunder en mangel på vitaminer, utilstrækkeligt madforbrug, allergier og støjforstyrrelser i løbet af natten.

Selvom du måske har hørt om visse superfoods, der kan fylde dig med energi i en hel uge efter at have spist kun 1 tsk, er vi kede af at kaste lys over sandheden om, at disse påstande er ret ekstreme.

En afbalanceret kost og en god nats søvn kan gøre vidundere for dine energiniveauer, men hvis du føler, at du stadigvæk ikke er 100%, kan supplementer med ekstra næringsstoffer være svaret.

Vi er her for at tilbyde vores råd om kosttilskud, som du kan tage, som er videnskabeligt bevist for at give dig energi, så du kan tackle din hjemmetræning med gusto!

1. Koffein

Så mange som 42% af de britiske eliteatleter supplerer med koffein for at give en kilde til øjeblikkelig energi.1

Ikke kun øger koffein årvågenhed og drager fordel af den kognitive funktion, dette kaffebaserede naturlige kemikalie understøtter træningsfunktion ved at give kortsigtet energi til at give dig kraft gennem dit træning i hjemmet, indtil træningsendorfinerne sparker ind.2

Koffein er et kraftfuldt supplement, og vi anbefaler, at du ikke tager mere end 400 mg om dagen i tillægsform. Vi anbefaler at supplere med koffein langsomt og øge din dosis over tid.

Hvis du ikke allerede er en ivrig koffeinforbruger, bør du kunne føle effekten af kun 200 mg om dagen og øge dine energiniveauer, mens du løfter de vægte. Start med en dosis koffein 30-60 minutter før en træning, og du vil snart se forskellen.

2. B6 Vitamin

Dernæst på vores liste over energiforbedrende kosttilskud til brændstof til dine træninger, er et B-vitamin, mere specifikt vitamin B6, også kendt som pyridoxin.

B-vitaminerne er velkendte for deres energiinducerende egenskaber og hjælper med metabolismen af makronæringsstoffer til at nedbryde maden, så vi kan bruge den som energi.

Dog bidrager vitamin B6 også til reduktion af træthed og udmattelse, som delvist hjælpes med vitaminets rolle i dannelsen af røde blodlegemer.3

Dette vitamin kan også gå tabt efter træning, selvom det kun er i mindre mængder, så det er vigtigt at opretholde indtagelse af dette vitamin.4

Vores BCAA-tabletter indeholder B6 vitamin i vores BCAA-kilde af høj kvalitet. Hvorfor ikke unde dig det bedste fra begge verdener ved at få dit daglige referenceindtag af B6 vitamin og hjælpe med at opbygge nye muskler med BCAA’er?

3. Jern & Magnesium

Der er en grund til, at Skipper Skræk spiste al sin spinat, denne grønne grøntsag er fyldt med jern!

Som med B6 vitamin spiller jern en rolle i at reducere træthed. Dette skyldes stort set dets placering i de røde blodlegemer. Mangel på jern fører til mangel på ilt i dine celler, hvilket i sidste ende reducerer dine energiniveauer.

Magnesium er et andet mineral, som også viser sig at bidrage til reduktion af træthed og spille en rolle i energimetabolismen.5

Ud over at øge dit energiniveau for at smadre en træning, er magnesium en elektrolyt, som er vigtig for regelmæssig muskelfunktion såvel som proteinsyntese, så at supplere med magnesium vil hjælpe med til ny muskelvækst. Win Win!

Kort fortalt

Hjemmetræning begynder at føles som normen nu. Kan vi endda huske, hvordan det føltes at skulle vente i kø til squat-racket?

Uanset om dit hus er udstyret med det nyeste træningsudstyr, eller du bruger vandflasker og et sjippetov, føler vi os alle trætte og mangler energi fra tid til anden.

Hvis du har brug for at få energi til træning med det ekstra energi boost, skal du give disse kosttilskud et skud.
Du får energien igen til at ramme de håndvægte på kort tid!

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


1. Coso, J.D., Muñoz-Fernández, V.E., Muñoz, G., Fernández-elías, V.E., Ortega, J.F., Hamouti, N., Babero, J.C. and Muñoz-Guerra, J. (2012) ‘Effects of a Caffeine-Containing Energy Drink on Simulated Soccer Performance’, PlosOne, 7(2), pp. 1-8. 

2. Alford, C., Cox, H. and Wescott, R. (2001) ‘The effects of red bull energy drink on human performance and mood’, Amino Acids, 21(1), pp. 139-150.  

3. European Food Safety Authority (2016) EU register on nutrition and health claims. Available at: https://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=search (accessed: 24/05/2020) 

4. Huskisson, E., Maggini, S. and Ruf, M. (2007) ‘The role of vitamins and minerals in energy metabolism and well-being’, The Journal of International Medical Research, 35(1), pp. 277-289.  

5. European Food Safety Authority. (2010) ‘Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to magnesium and “hormonal health” (ID 243), reduction of tiredness and fatigue (ID 244), contribution to normal psychological functions (ID 245, 246), maintenance of normal blood glucose concentrations (ID 342), maintenance of normal blood pressure (ID 344, 366, 379), protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage (ID 351), maintenance of the normal function of the immune system (ID 352), maintenance of normal blood pressure during pregnancy (ID 367), resistance to mental stress (ID 375, 381), reduction of gastric acid levels (ID 376), maintenance of normal fat metabolism (ID 378) and maintenance of normal muscle contraction (ID 380, ID 3083) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/20061’, EFSA Journal, 8(10), pp. 2 

 



Shannah Hatch

Shannah Hatch

Forfatter og ekspert

Shannah Hatch begyndte sin karriere inden for ernæring efter at have deltaget i et Farm to Fork-workshop. Hun arbejder i øjeblikket som diætetisk supportarbejder og leverer ernæringsvejledning og support inden for sundhedssystemet. Shannah har tidligere arbejdet med at skabe nye kosttilskudsprodukter til lancering og hentet ideerne fra ide til handling. Hendes mest behagelige læringsoplevelser inkluderer skyggearbejde af andre sundhedsfagfolk og deltage i samtaler om en række emner, som f.eks. Forbindelsen mellem vores kost, kvindelige hormoner og sport. Shannah har deltaget i mange frivillighedsmuligheder, herunder arbejde med fødevarebanker, førende workshops for sportsernæring og deltagelse i prøveundersøgelser. Hun håber at fortsætte med at gøre en forskel i branchen, uddanne og samarbejde med andre for at opmuntre til god ernæring. I sin fritid nyder Shannah klatring, løb og prøver at sætte en melodi sammen på klaveret.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her