Meal Prep

Bagt blomkål med ost & pølse | Meal prep

Denne opskrift på bagt blomkål med ost i fad er en super nem comfort food – ideel her til vintermånederne.

Nogle gange er det eneste, der får dig igennem endnu en dag på kontoret, tanken om, hvilken mad der venter på dig til frokost. Så hvorfor ikke forkæle dig selv med noget varmt og smagfuldt? Du fortjener det.

Vi har taget blomkål, som plejer at være tilbehør, og gjort det til hovedret ved at tilføje ekstra protein og næringsrig grønkål. Resultatet er fyldigt, cremet og helt sikkert mættende.

Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 stort blomkål
 • 200 g grønkål (strimlet)
 • 1 spsk. olivenolie
 • 400 g magre svinepølser (kødet presset ud)
 • 500 ml mælk
 • 50 g fedtfattig olivenpasta
 • 50 g almindeligt mel
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. sort peber
 • 200 g fedtfattig cheddar (revet)

bagt blomkål

 1. Forvarm ovnen til 200°C.
 2. Skær først blomkålen i buketter og kom det i en stor gryde med kogende vand. Kog i 6 minutter, tilsæt derefter den hakkede grønkål, og kog i yderligere 2 minutter. Hæld grøntsagerne fra og kom dem i et ovnfast fad.
 3. Varm olivenolien op i en stegepande med non-stick-lag og tilsæt pølsekødet. Steg det i et par minutter, indtil det er gennemstegt og godt brunet, og sæt det til side.
 4. Tør panden af, og tilsæt derefter fedtfattig smørelse og smelt den ved middelvarme. Når det er smeltet, tilsættes melet, og der røres rundt til en tyk pastaagtig konsistens.
 5. Tilsæt gradvist mælken under konstant omrøring for at kombinere den med mel- og smørpastaen, indtil du har en tyk hvid sauce. Smag til med salt og peber og tilsæt derefter den revne ost, og rør rundt, indtil den er smeltet.
 6. Hæld forsigtigt denne ostesauce over de kogte grøntsager i bageformen, tilsæt derefter det kogte pølsekød og drys med lidt ekstra ost.
 7. Bag i ovnen i 25 minutter, indtil osten er gyldenbrun og boblende. Servér straks eller del den op i meal prep beholdere til dine frokoster.

Ernæringsinformation

Per portion

Kalorier 563
Totalt fedtindhold 33g
Total kulhydrater 28g
Proteiner 44,8g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Forfatter og ekspert

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her