Sunde Opskrifter

13 sunde meal prep opskrifter til muskelopbygning og fedttab

Brug for inspiration til sunde meal prep opskrifter? Prøv disse super nemme opskrifter til muskelopbygning, fedttab og velvære.

Hvad end du er grøn og lige er startet i den store fitness verden, eller om du er en veteran, så er der nogle gange behov for at spise noget andet end kylling, ris, og broccoli! Derfor synes vi, at du skal prøve disse lækre og ikke mindst super sunde meal prep opskrifter, der giver lidt nyt liv til dine ellers så velkendte meal preps.

Meal prep opskrifter

Hvorfor du skal meal preppe:

1. At spise sundt har aldrig været nemmere

Meal prep gør det nemt at spise sundt. Med en lille smule forberedning så skal du ikke tænke på at lave mad til et par dage.

2. Portionsopdelt mad

Hvis du ønsker at bygge masse og tabe fedt, så er det nødvendigt at give din krop det rette brændstof med de rette makro-tal, og det betyder, at der skal vejes mad. Men det kan være lidt irriterende at tage vægten frem ved hvert enkelt måltid og en smule besværligt. Ved at meal preppe så er du sikret den rette størrelse portion med styr på kalorier og næringsindhold, som passer til dine fitness mål og ønskede resultater.

3. Tik tok timing

Undersøgelser viser, at for at få mest ud af sin træningsrytme, så er det essentielt at indtage nok protein og kulhydrater på det rette tidspunkt. Dette er for at fremskynde din restitution og muskelvækst samt at forebygge nedbrydning1.
At forberede sin mad gør det meget nemmere at indtage din mad, som din krop har behov for på det rette tidspunkt af døgnet.

4. Din tid er guld værd

Hvorfor bruge hver eneste dag på at planlægge, hvad du skal spise, købe ind i propfyldte supermarkeder og hjem og lave dit måltid, når du i stedet for kunne bruge tiden på noget andet?
Spring køen over og begynd at meal preppe, så du kan bruge din tid på lige, hvad du har lyst til.


Sunde meal prep opskrifter

1. Spicy cashew kylling 

cashew kylling meal prep

Prøv denne spicy og smagfulde cashew kylling, der giver dig til 4-dages meal prep. Perfekt til frokost.

Få opskriften her.


2. Low carb burrito i glas

Meal prep burrito

Til denne farverige og lækre opskrift har vi anvendt vores low carb ris, som kun indeholder 7 kcal og 0,1 g kulhydrat pr. 100 g! Opskrifter giver til 4 dages meal prep.

Få opskriften her.

3. Spicy cajun-krydret laks med grøntsager og 

Meal prep laks

Denne cajun-krydret laks er perfekt til frokost og er seriøs nem at lave.  Opskriften giver til 3 dages meal prep. Bonus – laks er beriget med omega-3 fedtsyrer, som er kendt for at støtte op omkring muskelopbygning, restitution og at holde dig lean og (lakse) lækker.

Få opskriften her.


4. Tun steak opskrift | Seared tun med søde kartoffelbåde 

meal prep tun
Fisk er godt, fisk er sundt, og denne tun opskrift kan spises året rundt. Prøv denne seared tun steak med rosa peberkorn og søde kartoffelbåde. Der er til 3 dages meal prep.
Få opskriften her.

5. Low carb lasagne loaf

meal prep lasagne
Perfekt til meal prep, når du har lyst til en ultimative comfort food. Denne low carb lasagne er fattig på kulhydrat og rig på protein. Der er til 3 dages meal prep.
Få opskriften her.

6. Low-carb teriyaki bøf med zucchini nudler

Meal prep proteinrig

Hvis du mangler lidt inspiration til din næste meal-prep, så giv dig i kast med denne smagfulde low-carb teriyaki bøf med zucchini nudler. Teriyaki saucen giver culotte skiverne en dyb og rund smag samt en fin glasering af kødet. Opskriften giver til 4 dage.

Få opskriften her.


7. Pasta salat med buffalo kylling 

pasta meal prep
Bliv en ægte champ i meal prep med denne makrovenlige og super nemme pasta salat med buffalo kylling. Du får til 3 dages meal prep.
Få opskriften her.

8. Harissa kylling med tabouleh 

kylling meal prep
Brug for noget nyt til frokost? Så spice din kylling meal prep op med denne hurtige, sunde og smagfulde harissa kylling med tabouleh. Spækket med protein, sunde og langsomme kulhydrater og vigtige vitaminer samt mineraler. Du får til 3 dages meal prep.
Få opskriften her.

9. Varm morgenmad med sød kartoffel og chorizo | Perfekt til muskelopbygning

 sunde meal prep opskrifter
Hovedingrediensen i denne opskrift er sød kartoffel – og med god grund. Sød kartoffel er blevet en populær spise blandt fitness entusiaster og deres meal preps. Den knoldede rod er kendt for sit høje fibreindhold og A-vitamin.
Få opskriften her.

10. Sund pasta opskrift | Cremet tomatpasta

pasta meal prep

Er du blevet en lille smule træt af kylling, ris og broccoli til din meal prepping? Jamen så synes vi, at du skal give dig i kast med en sund pasta opskrift som denne, der også indeholder fedtfattig svinepølse. Opskriften giver dig til 4 dages meal prep.

Få opskriften her.


11. Mexicanske madpandekager

Opskriften på disse sunde mexicanske madpandekager giver dig meal prep til en hel uge, så du nærmest bare kan trille ud af sengen og tage en tortilla to-go. Du tager simpelthen bare en af de mexicanske madpandekager fra fryseren og varmer den op i 2 minutter.

Få opskriften her

12. Jambalaya cajun kylling

kylling meal prep

Denne sunde jambalaya opskrift giver til 4 dages proteinspækket frokost eller aftensmad. Lav denne lækre jambalaya på blot 30 minutter og få 4 velsmagende og sunde meal prep retter, der indeholder den helt perfekte fordeling af protein og kulhydrater.

Få opskriften her

13. Sunde fyldte peberfrugter 4-way

Fyldte peberfrugter

Giv disse super nemme og sunde fyldte peberfrugter et go til morgenmad, frokost og aftensmad.

Få opskriften her


1. Aragon, A. A., & Schoenfeld, B. J. (2013). Nutrient timing revisited: is there a post-exercise anabolic window?. Journal of the international society of sports nutrition, 10(1), 5.Jennifer Blow

Jennifer Blow

Forfatter og ekspert

Jennifer Blow er vores associeret registreret ernæringsekspert UKVRN UK Registrering af kompetente og kvalificerede fagfolk indenfor ernæring. Hun har en Bachelor of Science i ernæringsvidenskab og en Master of Science ved Research i ernæring. Hun er nu specialiseret i brugen af sports-kosttilskud til sundhed og fitness, understøttet af evidensbaseret forskning.

Jennifer er blevet citeret eller nævnt som en ernæringsekspert i store online publikationer, herunder Vogue, Elle og Grazia, for hendes ekspertise inden for ernæringsvidenskab for motion og sund livsstil.

Hendes erfaring spænder fra at arbejde med NHS og til specifik videnskabelig forskning i tilskuddet, Omega-3 fedtsyrer. Derudover og også effekten af fast food for helbredet, som hun har præsenteret på det årlige Nutrition Society Konference. Jennifer sørger for hele tiden at udvikle sig på det faglige plan for at sikre, at hendes praksis forbliver på højeste niveau. Få mere at vide om Jennifers erfaring her .

I sin fritid elsker Jennifer hill walking og cykling, og ud fra hendes opslag vil du se, at hun elsker at bevise, at sund kost ikke betyder at sulte eller benægte sig ting.


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her