Gå til hovedindhold
Sunde Opskrifter

One-tray laks med pesto meal prep | Humør boost mad

One-tray laks med pesto meal prep | Humør boost mad
Lauren Dawes
Forfatter og ekspert3 år Siden
Se Lauren Dawes's profil

For at fejre Mental Health Awareness i oktober har vi kigget på nogle af de bedste humørfremmende fødevarer for at skabe lækre måltider, der kan hjælpe med at ernære både dit sind og din krop.

Relateret artikel: 5 måder at spise dig glad på

Omega-3 essentielle fedtsyrer har været forbundet med at have mentale sundhedsmæssige fordele og igen og igen.1,2 EPA og DHA, der hovedsageligt findes i fiskeolie, har vist sig at påvirke humøret positivt, og det antages, at dette kan være fordi de påvirker neuronal signalering. Der er endda kliniske beviser, der antyder, at omega-3 fedtsyrer kan spille en rolle i visse tilfælde af depression.1

Laks er en af de bedste kilder til omega-3, og det har også et højt proteinindhold. Denne super enkle opskrift med one-tray laks er den ideelle måde hurtigt at forberede din laks på, så den får en uimodståelige pesto-smag, samtidig med at du får dine grøntsager.One-tray laks er ideelt til et aftenmåltid, og eventuelle portioner, der er tilbage, kan gemmes til efterfølgende frokost.

Ingredienser

 • 4 Laksefilet
 • Pesto
 • 400 g mangetout
 • 400 g broccoli
 • En masse asparges
 • 300 g cherrytomater
 • Olivenolie
 • Salt
 • Peber
 • Oregano

one-tray laks

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 200° C.
 2. Beklæd en bageplade med bagepapir ved hjælp af nok, så du kan klemme papiret rundt to tredjedele af vejen over bakken for at danne en ”mur” for at adskille laksen fra grøntsagerne.
 3. I det mindre område af bakken skal du placere alle fire laksefileter og børste dem med en spiseskefuld af pesto hver.
 4. Anbring alle grøntsager og tomater i det større område af bakken, drys derefter olivenolie over, salt, peber og oregano - sørg for, at alt er jævnt belagt.
 5. Bag i 20 minutter, og server derefter straks din one-tray laks eller del op til frokosten den uge. Hvis du er ude efter en servering af kulhydrater, passer denne ret perfekt til ris eller nye kartofler!

Referencer

 1. Logan, A. C. (2004). Omega-3 fatty acids and major depression: a primer for the mental health professionalLipids in health and disease3(1), 1-8.
 2. Shahidi, F., & Miraliakbari, H. (2005). Omega-3 fatty acids in health and disease: Part 2—Health effects of omega-3 fatty acids in autoimmune diseases, mental health, and gene expressionJournal of Medicinal Food8(2), 133-148.

Ernæringsmæssige oplysninger

Kalorier496
Total fedt29g
Kulhydrater i alt16g
Protein40g
Lauren Dawes
Forfatter og ekspert
Se Lauren Dawes's profil

Lauren har en kandidat i engelsk litteratur oprindeligt fra syden. Hun har altid elsket at svømme, og så har hun få øjnene op for vægttræning. Derudover giver hun sig tid til fordybelse for at forbedre hendes zen på hendes ugentlige hot yoga time.

I weekenden plejer hun at lave mad eller spise en lækker brunch, og hun nyder at prøve nye opskrifter med hendes roomies - især fordi de forsøger at ryste SU-menuen af sig bestående af pasta. Først og fremmest er hun fast overbevist om at leve i balance mellem træning og et glas gin.

Få mere at vide om Laurens erfaring her.

myprotein