Sunde Opskrifter

Den perfekte post workout shake til muskelopbygning og gains

Tilføj disse ingredienser til din næste post workout shake og få størst udbytte af din hårde træning.

Den bedste måde at få det ultimative ud af din træning, er det rette brændstof til kroppen. Både før og efter. Det betyder simpelthen, at du efter hver træning skal være kærlig og god mod kroppen med den rette næring – oftest indtages som en god post workout shake.

Scroll videre for at se de bedste og næringsrige ingredienser til din post workout shake.

Hop direkte videre til næringsindholdet.

post workout shake

Ingredienser

Din krop har brug for den helt rette næring efter træning for optimal muskelvækst. Dette er protein, kulhydrater med et højt GI og specifikke aminosyrer. Klik på hver ingrediens for at se alle fordelene ved at komme dem i din post workout shake.

1 scoop (35g) Maltodextrin

Hvad er det?

Maltodextrin er et højt glykæmisk indeks (GI) kulhydrat, som sædvanligvis præsenteres i pulverform for at tilsættes til shakes.

Hvad er det godt for?

Det er brugt til at hjælpe og støtte muskelgendannelse og genopfylde lageret af muskel glykogen. Det ideelle tidspunkt at indtage højt glykæmisk indeks (GI) kulhydrater, som maltodextrin, er lige efter din træning i en post workout shake.

 

3g L Leucine

Hvad er det?

L-Leucine er en essentiel aminosyre, kroppen ikke selv kan fremstille, og derfor skal indtages gennem fødevarer såsom nødder, brune ris og fuldkornsbrød produkter eller kosttilskud. L-Leucin udgør i alt omkring otte procent af den totale aminosyresammensætning i kroppens proteinstrukturer og er også den fjerde mest koncentrerede aminosyre i det menneskelige væv.

Hvad er det godt for?

Leucine er det mest forskede BCAA grundet sin yderst vigtige rolle i protein metabolisme, trænings recovery og blodsukkerregulering. I mere end 35 år har forskning vist, at leucine reducerer muskelnedbrydelse og menes at være mest effektivt på en dosis af 15 g eller mere om dagen.[1]

1g HMB

Hvad er det?

HMB, eller Beta-hydroxy beta-methylbutuyrat, er en metabolit af den forgrenede aminosyre, leucin.

Hvad er det godt for?

Forskning har vist, at HMB kan være et effektivt præstationshjælpemiddel til atleter og dem, der træner regelmæssigt, ved at reducere forsinket muskelømhed (DOMS) og muskelskade, samtidig med at den øger en lean kropsmasse, styrke, maksimal indtræden af blodlaktat akkumulering og VO2 max.[1]

1-2 scoops (30-60g) Whey Protein

Hvad er det?

Protein indtagelse er en yderst nødvendighed til enhver, der ønsker at bygge muskelmasse, da kroppen har brug for sine byggestene. Whey protein, også kendt som valleprotein, er et hurtigt absorberende mælkebaseret protein, som er ideelt at indtage i sin post workout shake.

Hvad er det godt for?

Forskning viser, at proteintilskud er vigtigt for at øge sine gains i en fedtfri masse med styrketræning.[2] Det anbefales at indtage ca. 1,6 g protein (herunder fra kosten) pr. kg. kropsvægt pr. dag.

1 moden banan

Bananer er endnu et højt glykæmisk indeks (GI) kulhydrat, som bruges til at hjælpe muskelgendannelse og optankning af glykogen lageret efter en træning. Bananer er også spækket med kalium, som er en elektrolyt, der reducerer muskelømhed (DOMS) og kramper.[3]

· 200 ml skummetmælk eller vand

Fremgangsmåde

1. Kom alle ingredienser i en blender og blend indtil en blød og klumpefri masse.

2. Indtag din post workout shake indenfor 1 time efter din træning for at få maksimal gevinst.

Hvis du har brug for flere lækre opskrifter for muskelstyrke, sundhed og gains, så tjek flere af vores sunde opskrifter ud.

13 sunde meal prep opskrifter til muskelopbygning og fedttab

Sunde Opskrifter

13 sunde meal prep opskrifter til muskelopbygning og fedttab

2019-06-09 07:39:13Skrevet af Jennifer Blow

 

Næringsindhold
pr. post workout shake

Den perfekte post workout shake til muskelopbygning og gains

Ernæringsinformation

Per portion

Kalorier 426kcal 9 Kalorier fra fedt
% Daglige indtag *
Totalt fedtindhold1g2%
Total kulhydrater71g24%
Proteiner39g78%


Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Gå ikke glip af de nyeste artikler, opskrifter, tilbud og produktnyheder – tilmeld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Tilmeld dig her