Sunde Opskrifter

Sund æggekage opskrift med sød kartoffel & grønt

Denne æggekage med sød kartoffel er den ultimative go-to ret til frokost eller en hurtig, sund og yderst velsmagende aftensmad. Høj på protein, er det også et fantastisk post-workout måltid efter en hård og fed omgang træning. Den vil hjælpe dig med at nå dine daglige anbefalinger.

Derudover giver denne æggekage opskrift dig 2 portioner, så du kan evt. gemme halvdelen til at tage med til frokost dagen efter.

Hop direkte til næringsindholdet.

Æggekage

Antal: 2

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Total tid: 35 minutter

Ingredienser

 • 8 store æg
 • 1 lille sød kartoffel
 • 2 tsk. olivenolie
 • 1 lille løg
 • 130 g kålblade eller spinatblade
 • Salt
 • Peber

Fremgangsmåde

 1. Først, opvarm din ovn til 230°C.
 2. Forbered grøntsagerne. Skræl den søde kartoffel og løg og skær den søde kartoffel ud i tern af 1 cm. Løgene hakket groft. Ligeledes med kålen.
 3. Hernæst, opdel æggene i æggehvide og æggeblomme. Du kommer kun til at bruge 4 æggeblommer, så gem de 4 andre blommer til en anden opskrift. Pisk alle 8 æggehvider i en skål indtil de danner bløde toppe.
 4. Forsigtigt tilsættes de 4 æggeblommer til æggehviderne. Bland forsigtigt indtil det hele er godt blandet. Nu kommes æggene i køleskabet, imens du koger grøntsagerne.
 5. Kom kartoffelternene i en stor, non-stick stegepande. Dæk med 250 ml vand og kom over en høj varme til kogning (hvis du ikke har en non-stick stegepande, kan du bruge en regelmæssig en – brug bare masser af olie!).
 6. Reducer varmen så det simrer og kog derefter, omrør lejlighedsvis, indtil alt vandet er fordampet. Tilsæt derefter olivenolie, løg og krydr med salt og peber. Kog over en middel varme, omrør ofte, indtil løget blødgøres.
 7. Tilsæt kålen og kog i yderligere 2 minutter, indtil kålen bliver blød.
 8. Sørg for, at grøntsagerne dækker bunden af stegepanden jævnt, hæld derefter æggeblandingen ovenpå og spred ud, så du har et glat lag.
 9. Bages i ovnen i ca. 5-6 minutter, indtil denne æggekage er kogt igennem. Den skal være puffet og meget let brunet på toppen.

På udkig efter flere opskrifter? Prøv disse næste gang…

Spicy kikærte burger med koriander

Sunde Opskrifter

Spicy kikærte burger med koriander

2018-08-13 06:00:41Skrevet af Myprotein

Jambalaya cajun kylling meal prep | Sund og nem proteinopskrift

Sunde Opskrifter

Jambalaya cajun kylling meal prep | Sund og nem proteinopskrift

2018-05-02 06:15:37Skrevet af Jennifer Blow

Næringsindhold

Ernæringsinformation

Per portion

Calories 388
Total Fat 19g
Total Carbohydrates 29g
Protein 25g


Jennifer Blow

Jennifer Blow

Forfatter og ekspert

Jennifer Blow er vores associeret registreret ernæringsekspert UKVRN UK Registrering af kompetente og kvalificerede fagfolk indenfor ernæring. Hun har en Bachelor of Science i ernæringsvidenskab og en Master of Science ved Research i ernæring. Hun er nu specialiseret i brugen af sports-kosttilskud til sundhed og fitness, understøttet af evidensbaseret forskning.

Jennifer er blevet citeret eller nævnt som en ernæringsekspert i store online publikationer, herunder Vogue, Elle og Grazia, for hendes ekspertise inden for ernæringsvidenskab for motion og sund livsstil.

Hendes erfaring spænder fra at arbejde med NHS og til specifik videnskabelig forskning i tilskuddet, Omega-3 fedtsyrer. Derudover og også effekten af fast food for helbredet, som hun har præsenteret på det årlige Nutrition Society Konference. Jennifer sørger for hele tiden at udvikle sig på det faglige plan for at sikre, at hendes praksis forbliver på højeste niveau. Få mere at vide om Jennifers erfaring her .

I sin fritid elsker Jennifer hill walking og cykling, og ud fra hendes opslag vil du se, at hun elsker at bevise, at sund kost ikke betyder at sulte eller benægte sig ting.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her