Træning

4 sekunders træning & bedre fedtforbrænding | Studierne siger…

Elsker du at være opdateret med det nyeste inden for sportsernæring og fitness? Det gør vi også. Vi vil gerne give dig en oversigt over de vigtigste studier, så du kan få mest muligt ud af dine træningspas og din kost.

Denne uge ser vi på, om en 4 sekunders træning er alt, hvad du har brug for, og hvordan motion gavner fedtstofskiftet. Lad os se nærmere på det.

Kan du blive fit på 4 sekunder?

sprint

At arbejde hjemmefra gør mange af os mere stillesiddende end nogensinde før. Vi bruger timer ad gangen, hvilket kan være en fare for dit helbred. Ifølge en ny undersøgelse er der dog noget, du kan gøre ved det.1

Forskere kiggede på de fysiologiske forskelle ved at bruge dagen på at sidde ned og bruge dagen på at sidde ned med korte afbrydelser af træning med høj intensitet. Øvelsen bestod af 4 sekunder træning med høj intensitet efterfulgt af 45 sekunders hvile gentaget fem gange hver time i 8 timer på dagen.

Morgenen efter hver testdag spiste deltagerne en morgenmad med fedtfattig is og fik derefter testet deres triglycerid (fedt), glukose og insulin. 31% stigning i triglyceridniveauer, efter at deltagerne kun havde brugt dagen med at sidde i sammenligning med den dag, hvor de interagerede det med korte træningspas.

De opdagede også en stigning på 43% af fedtoxidation i hele kroppen i gruppen, der udførte regelmæssige korte træningspas hele dagen. Der var ingen forskelle i glukose- eller insulinniveauer.

Mens antallet af deltagere var lille, og træningspassene var korte, er denne markante ændring i fedtniveauer og oxidation bestemt interessant. Desværre betyder det ikke, at en træning på 4 sekunder kan gøre dig fit som en funktionel træningsudøver eller lynhurtig som en sprinter, men lidt er bedre end ingenting. Hvorfor ikke prøve og se, om du bemærker en lille forskel for dig selv?

Mere motion = Bedre fedtstofskifte?

Fedtforbrænding

Træning er godt for din stofskifte, hvilket ikke er noget nyt, men kan det også hjælpe med at omdanne mad til energi og øge fedtforbrændingen? Ifølge en ny undersøgelse er det nøjagtigt, hvad det gør.2

Når man kiggede på 52 mandlige soldater før og efter et 80-dages træningsprogram, fandt forskere temmelig markante ændringer i de 200 metabolitter (stoffer produceret under metaboliske processer), som de målte.

De ændringer, de så, antydede, at konsekvent træning ikke kun opmuntrede muskler til at bruge meget mere brændstof, men de brugte også fedt. Denne ændring er langt større end nogensinde tidligere set, sandsynligvis fordi soldaterne har meget ens livsstil, diæter, søvnmønstre og BMI’er.

Mens denne undersøgelse kun involverede 52 deltagere, som alle var unge og fit, er det interessant at tro, at motion kan påvirke mere end bare dit humør og dine muskler.

Kort fortalt

Hvis du havde brug for en undskyldning for at bevæge dig mere, har denne uges studier bestemt givet dig det. Selvom vi alle er begrænset til, hvad vi kan gøre for at træne lige nu, er det dejligt at vide, at det at gøre noget godt ved at bryde arbejdsdagen op med en hurtig sprint. Og hvis du var på udkig efter en grund til at bevare din iso-fitnessrutine, så kan det at opretholde stofskiftet godt nok for os.

Aktive mennesker er triste & diæter til vægttab | Studierne siger...

Træning

Aktive mennesker er triste & diæter til vægttab | Studierne siger...

Findes der en diæt, som er bedst til vægttab? Find ud af dette og mere ...

2020-04-10 12:50:37Skrevet af Evangeline Howarth

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger...

Træning

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger...

Hvor hurtigt kan du genopbygge styrken, når du kommer tilbage til træningscentret?

2020-04-04 06:38:09Skrevet af Evangeline Howarth


1. Wolfe, A. S., Burton, H. M., Vardarli, E., & Coyle, E. F. (2020). Hourly 4-s Sprints Prevent Impairment of Postprandial Fat Metabolism from InactivityMedicine & Science in Sports & Exercise.

2. Koay, Y. C., Stanton, K., Kienzle, V., Li, M., Yang, J., Celermajer, D. S., & O’Sullivan, J. F. (2020). Effect of chronic exercise in healthy young male adults: a metabolomic analysisCardiovascular Research.Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her