Træning

Derfor mister du ikke dine gains & running robotics | Studierne siger…

I de sidste par uger har vi alle lært vigtigheden af at have tillid til videnskab over rygter, så hvorfor ikke anvende dette til vores træning og ernæring? Velkommen til vores ugentlige studier, der får dig til at tænke over din livsstil og sprænge de myter, der er fremherskende omkring træning, og hvad vi spiser.

Denne uge stopper vi dig i at bekymre dig om at gå glip af træningscentret og dine gains, hjælpe dig med at genopdage en kærlighed til at løbe og måske forbedre dit tempo betydeligt. Lad os dykke lige ind i det.

Er du fanget derhjemme? Stop med at bekymre dig om at miste dine gym gains

Gains

Med fitness centre overalt i landet, der er lukket og os alle, der mere eller mindre er begrænset til vores huse, er du måske lidt bekymret over at miste din hårdt tjente gains. Hvis dette er dig, vil du være glad for at vide, at en nylig undersøgelse har antydet, at du kan genvinde denne styrke hurtigere end første gang, når du endelig kommer tilbage til træning.1

Undersøgelsen satte først en gruppe stillesiddende ældre mænd på et 12-ugers træningsprogram for at få muskelstyrke og størrelse. De fik dem derefter til at tage 12 uger væk fra træning og fandt ud af, at når de kom tilbage til at træne efter denne periode, tog det dem kun 8 uger at genvinde den muskel og styrke.

Denne muskelhukommelse er bestemt lovende for dem af jer, der kæmper for at få en god træning i øjeblikket. Det er ikke klart, hvorfor det netop er tilfældet nu, med et par forskellige teorier, der flyder rundt. Så træn, hvor du kan, med den viden, at du snart kommer tilbage til at smadre dine mål.

Overvejer du at løbe, nu du ikke kan komme i træningscentret?

Løbetræning

Mange af jer, der foretrækker træningscentret, vil overveje at løbe. Måske for aller første gang. Hvad nu, hvis du automatisk kunne forbedre dit tempo og afstand uden en uges træning, samtidig med at du reducerer belastningen på dine ben? Forskere har måske gjort netop dette.2

Ingeniører i USA har oprettet et drevet exoskelet, der passer til skinnebenet og forbindes under hælen, med en kulstoffiberstang indsat i sålen nær tåen. Resultatet? Tilføjelse af noget ekstra, der får dig til at føle, at du kunne fortsætte med at løbe for evigt. Det hjalp løbere med at spare energi, hvilket betyder, at de kunne løbe cirka 10% hurtigere end normalt – det er ret imponerende.

Desværre kan du ikke få fat i dette lige nu…

Vi håber, at denne uges studier har givet dig et lille håb, når du skubber igennem med disse hjemmetræning og et løb pr. Dag. Bliv ikke hængende på, hvad du ikke kan gøre lige nu, og sæt dig fast i alt hvad du kan gøre. Gymnastiksalen og dine mål venter på dig i slutningen af dette – og nu ved du, at det ikke vil tage dig lang tid at komme tilbage til det sted, du var.

Kort fortalt

Vi håber, at denne uges studier har givet dig lidt håb, når du presser dig igennem med disse hjemmetræninger og en løbetur pr. dag. Lad dig ikke sidde fast i, hvad du ikke kan lige nu, men derimod fokuser på alt det, som du kan gøre.
Træningscentret og dine mål venter på dig med åbne arme for enden af alt det her. Nu ved du jo også, at det ikke tager dig nær så lang tid at komme tilbage til, hvor du startede.
Indtil da kan du evt. prøve disse øvelser til hele kroppen, der kan laves derhjemme.

Sociale mediers påvirkning på træningen & effekten af indendørssport | Studierne siger…

Træning

Sociale mediers påvirkning på træningen & effekten af indendørssport | Studierne siger…

Derfor bør du overveje at løbe en tur udenfor i det fri.

2020-03-26 05:40:56Skrevet af Evangeline Howarth

Træn hjernen & krop, fordele ved en stor morgenmad & relationship goals | Studierne siger...

Træning

Træn hjernen & krop, fordele ved en stor morgenmad & relationship goals | Studierne siger...

Hvorfor du bør sige ja til en større morgenmad og meget mere.

2020-03-07 06:12:24Skrevet af Evangeline Howarth


1. Moberg, M., Lindholm, M. E., Reitzner, S. M., Ekblom, B., Sundberg, C. J., & Psilander, N. (2020). Exercise Induces Different Molecular Responses in Trained and Untrained Human MuscleMedicine and science in sports and exercise.

2. Miller, D. E., & Tan, G. R. Optimizing the energy economy of human running with powered and unpowered ankle exoskeleton assistance. Science Robotics, 2020; 5 (40)Evangeline Howarth

Evangeline Howarth

Forfatter og ekspert

Evangeline har deltaget i konkurrencepræget sportsgrene siden en ung alder. Som en kvalificeret RYA Dinghy Instructor forstår hun vigtigheden i en god ernæring som det rette brændstof til ekstrem- og udholdenhedssport, især på grund af hendes erfaring i Team GBR Squads samt lede og coache hendes universitets første hold.

I sin fritid elsker Evangeline at løbe - især maraton. I weekenderne finder du hende i gang med vandsport eller at vandre i bakker. Hendes yndlings aftener bliver brugt på en HIIT-session eller squats i træningscentret, inden hun forkæler sig selv med smagfuld og krydret mad og masser af grøntsager - yum!

Få mere at vide om Evies erfaring her.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her