Træning

Du kan ikke (og behøver ikke at) slippe af med hip dips via motion

Jeg vil vædde med, at du ikke engang vidste, hvad hip dips var, før du skrev “hvordan man slipper af med hip dips” på Google.

Ligesom de fleste af os var vi ikke klar over, at vi havde hip dips, før den seneste dille havde spredt sig som en steppebrand over internettet. Det mærkelige er, at søgninger på Google efter denne kropsdel er steget kraftigt i den seneste tid. Søgeudtrykket “hvordan man slipper af med hip dips på en uge” er steget med 50% bare i løbet af de sidste par uger. Lad os grave lidt dybere ned i hvorfor folk er så besatte af at minimere denne kropsdel, og om der er nogen logik bag det.

hip dips

Hvad er hip dips?

For dem, der ikke ved det – Hip dips er kendt som de bløde indadgående kurver, der findes under dine hofter og over dine lår. I anatomiske termer kalder vi dette område for “trochanteric depression”. Nogle mennesker har dem, andre har dem ikke.

Hvad er årsagen til hip dips?

Hip dips er skabt ud fra dit bækkens form. Selv om det ikke er alle, der har tydelige hip dips, ville vi alle have en fordybning, hvis vi blev reduceret til et skelet, hvor hoftebenet møder lårets overkant. Hoftehøjder er en normal del af din krops struktur.

Hvad betyder det for mit helbred?

Det er ikke et tegn på, at man er sund, usund, overvægtig eller undervægtig. Selv om mængden af kropsfedt, du har, kan gøre hip dips mere synlige, og de kan være resultatet af at have en større muskelmasse, er det vigtigt at huske, at de er en del af din knoglestruktur, og selv om du kan forbedre din kropsform gennem motion og kost, kan du ikke ændre din knoglestruktur.

Realistisk set har de fleste mennesker dog en vis grad, og det er rimeligt at sige, at det er meget “normalt” at have hip dips!

Kan du slippe af med hip dips?

En hurtig søgning på google på “kom af med hip dips” og der kommer hundredvis af søgninger frem, men i virkeligheden – kan du slippe af med dine hip dips?

Motion spiller en vigtig rolle i opbygningen af muskelmasse og gør det muligt at opnå et hurtigere fedttab, men hvis man husker på, at hip dips skyldes knoglestrukturen, betyder det, at vi ikke helt kan slippe af med dem gennem motion. Når det er sagt, er det vigtigt at sørge for at fokusere på at styrke hele din underkrop, da vi ved, at du ikke kan pletreducere gennem træning alene. Hvis hip dips skyldes overskydende fedt, kan motion hjælpe, men igen kan fedtlagring være genetisk betinget. Det skyldes for det meste høje og brede hofter.

Afhængigt af, hvad der forårsager dine hip dips (knoglestruktur vs. fedtfordeling på hofterne), kan det enten være umuligt eller meget svært at lave ændringer på dette område. Hvis dine hip dips stammer fra dit skelet/bækken, så prøv at begynde at lære at elske dig selv og læg noget energi i at elske disse områder af din krop, hvor svært det end er til tider.

Hvis du finder ud af, at du har lidt ekstra fedt i området omkring kærlighedshåndtagene, kan du måske opnå nogle små forbedringer ved at fokusere på kost og motion, men det er vigtigt at huske, at du kan have en sund vægt og stadig lagre fedt i dette område.

Dommen

At være besat af en hvilken som helst del af din krop, især dem, der ikke kan ændres, er potentielt meget skadeligt for dit helbred, især dit mentale helbred. Vi forstår det pres, som så mange mennesker er under for at tilpasse sig en bestemt skønhedsstandard på grund af det pres, som de sociale medier lægger på os.

Det er op til os at sætte den nye standard for skønhed og værdsætte vores kroppe som det dejlige redskab for livet, den er. Accept af din kropsform, uanset hvilken størrelse den har, bør være i fokus. Det er vigtigt at dyrke motion for at have det sjovt, og et forhold til vores krop, der er kærligt og accepterende og fokuseret på sundhed og balance, er den bedste tankegang at have, når man går ind på en fitnessrejse.

Science Fact eller Fiction | Timeglas Workout

Ernæring

Science Fact eller Fiction | Timeglas Workout

Denne træning hævder, at den kan gøre din talje til et timeglas...

2021-09-29 11:30:20Skrevet af Myprotein

Sirt kuren | Er det science fact eller fiction?

Ernæring

Sirt kuren | Er det science fact eller fiction?

Nogle eliteatleter sværger til denne diæt...

2022-07-06 16:00:35Skrevet af Myprotein

Jenaed Gonçalves Brodell

Skribent & Ekspert

Jenaed Gonçalves Brodell er en velkendt diætist (HCPC) og sportsvidenskabsmand. Hun er en fitnessentusiast og kommer fra en semi-professionel field hockey baggrund. Hendes passion for sportsernæring og baggrund i sportsverdenen gør hende forståelig for mange amatør- og eliteidrætsfolk. Hun har erfaring med at arbejde for NHS og i Sydafrika som konsulentdiætist. Hun har erfaring inden for pædiatrien med speciale i sportspræstationer for unge og voksne atleter og har erfaring inden for pædiatrien. Hendes skrivebaggrund stammer fra omfattende forskning gennem hele hendes karriere, hvor hun har fundet de mest opdaterede oplysninger og omsat dem til letforståelige oplysninger for offentligheden. Hun deler oplysninger på sin offentlige instagramside @the_Athletes_dietitianUK om det seneste inden for evidensbaseret ernæring.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her