Træning

Sådan forbedrer løb dit humør og energiniveau

Løb kan hjælpe dig med at få luft til tankerne. Bogstavelig talt hvis du løber udendørs.

Føler du dig lidt nede og umotiveret? Så åben døren og lad den åbne vej hjælpe dig med komme af med noget negativ energi. Tag løbeskoene på og bevæg dig ud på en god løbetur.

Hvordan løb kan forbedre dit humør

Løb

At tage korte, mellem eller lange løbeture kan hjælpe dig med din sundhed og fitness.

I takt med, at du forbedrer din kondition kan du inkorporere aktiviteter såsom bakkespurt og høj intensitets træning for at forbedre din kondition yderligere. Ydermere vil du se, at din kropsfedt formindskes og din sundhedstilstand forbedrer sig, hvilket kan gøre, at du føler dig mere selvsikker, positiv og tilfreds!

Desuden hvis du er stresset pga. den moderne tids store krav kan noget tid væk fra stressen være en stor hjælp.

At tage en løbetur uanset om det er ned af gaden, hvor du bor, ved en strand eller i parken, kan hjælpe dig med at lindre spændinger og stress og give dig mulighed for at finde løsninger på eventuelle problemer, som du møder på arbejdet eller gennem dit social liv.
Ja løb er nærmest din personlige terapeut.

En naturlig humørbombe

Træning er en effektiv humør booster af flere grunde. Vigtigst af alle fremmer det alle former for ændringer i hjernen, herunder neurale vækst, reduceret inflammation, og nye aktivitetsmønstre, der fremmer en følelse af ro.

Det frigiver også endorfiner, som er stærke kemikalier i hjernen. Når disse frigives gør det, at du føler dig godt tilpas.
Endeligt kan motion også fungere som en distraktion, så du kan finde noget stille tid til at bryde ud af den onde cirkel af negative tanker.

Motion lindrer også spændinger og stress, øger fysisk og psykisk energi, og øger velvære gennem frigivelse af endorfiner. Alt hvad der får dig til at bevæge dig kan hjælpe.

Koncentration for maksimalt udbytte

Mindfulness løb

For at få et fuldt udbytte af de mentale effekter af motion, så prøv eksempelvis at lægge mærke til følelsen når dine fødder rammer jorden eller rytmen i din vejrtrækning, eller følelsen af vinden på din hud.

Ved at tilføje dette mindfulness element- og virkelig fokusere på din krop og hvordan det føles når du motionerer –vil du ikke kun kunne forbedre din fysiske kondition hurtigere, men du vil også være i stand til at afbryde strømmen af konstante bekymringer der løber igennem dit hoved. (1)

Når endorfiner frigøres kan det også hjælpe din koncentration gennem stimuleringen af hjernecellerne. Dette kan også forbedre dit selvværd, eftersom regelmæssig motion kan hjælpe nogle til at nå og overgå personlige mål.

Et eksempel: “Jeg kommer til at løbe 1,5 km på 5 minutter i januar 2017”. Når du når dette mål, vil du til du få følelsen af bedrift der vil skubbe dig til at opfylde dit næste mål.

Sov bedre

Løb giver bedre søvn

Du vil også opleve, at din søvn bliver forbedret, når du løber eller generelt set motionerer. På grund af det høje indhold af kortisol i mange mennesker, bliver deres døgnrytme forstyrret kraftigt. Dette forårsager yderligere stress og frustration.

Hvis du inkorporerer løb til dit træningsprogram, vil du opleve, at din krop er træt nok til at sove og får derfor lov til at hvile og komme sig. Den gode træthed, når hovedet rammer puden efter en lang dag.

✓ Når kroppen er udhvilet, vil du føle, at din daglige livsstil bliver forbedret på grund af et højere energi- niveau. Dette vil både påvirke både dit arbejdsliv, sociale liv samt din evne til at yde mere energi, når du går til løber eller motionerer.

✓ Motion vil give dig et ægte værktøj til at reducere stress eller spænding

Gode råd

En lille tjekliste over hvordan løb kan gavne individer mentalt:

✓ Løb frigiver endorfiner, der hjælper stimulationen af hjernen

✓ Løb forbedrer dit selvværd

✓ Løb giver bedre søvn for at forbedre hvile og restitution

✓ Løb giver mere energi

✓ Motion kan være et værktøj for at undgå alkohol og stofmisbrug og afhjælpe stress.Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her